Halloweentips signerat mästaren

Då var Halloween till slut här, och har man riktigt otur kommer det komma en hel drös med små ungar som vill ha godis i utbyte mot att låta din brevlåda vara ifred. Jag har därför några ytterst viktiga punkter som ALLA bör följa när det är Halloween. Det handlar om att vara väl förberedd på att det kan komma barn, så vissa produkter är mycket viktiga att ha hemma:

1. Äckligt godis - Du vill inte ge bort gott godis. Äckligt godis räcker dessutom längre, så barnen äter inte lika mycket och dessutom tar ju ditt gåvogodis inte slut lika snabbt heller.

2. Buljongtärningar - Perfekt att smyga ner i godispåsen. Kidsen kommer inte fatta någonting, förrän de inser att de står och smaskar på någonting fruktansvärt äckligt.

3. Diskmedelstabletter - Egentligen samma som föregående. Så länge barnen inte luktar på "godiset" innan de stoppar det i munnen så går de nog på även detta lömska knep. Problemet som kan uppstå är att man eventuellt dör av att äta en diskmedelstablett. Det är jag lite osäker på.

4. Smällare. Kommer kidsen när du har slut på godis får man ta till andra knep, som att kasta smällare på de små liven. Då springer de nog hem illa kvickt...

5. Öppna dörren naken - Barnen blir du nog av med, men du får säkert polisen efter dig, och just därför är detta den sista utvägen...


Det var väl de viktigaste knepen för en lyckad och ostörd halloweenafton. Hoppas att ni får det trevligt, och köp för guds skull inte 400g pumpakärnor att tugga på. Man trottnar redan efter 20g...


WOW! COMHEM GJORDE NÅGOT BRA

Det går knappast att förstå, för något liknande har nämligen aldrig hänt förut. Detta historiska ögonblick saknar motstycke, och kommer troligen att så göra i en lång tid framöver. Det är den största chocken sedan Grekland som genom ett mirakel lyckades knipa guldmedaljen i fotbolls EM 2004. Det är nog till och med värre än så, för ComHem, kejsarna av usla reklamfilmer, har gjort någonting bra.

Jag är mållös. Precis som Portugal för övrigt var i finalen 2004. Grattis i efterskott Grekland, och framförallt grattis ComHem, det är nästan så att man får tillbaka hoppet om mänskligheten igen!




Fun Facts 4

Kanelbullen är det enda bakverket i världen som inte innehåller kanel.

Den första tärningen som användes i Las Vegas var gjort av en buljongtärning.

Japans flagga är den flagga som är mest lik spelet twister.

På 1600-talet fanns det bara 4 MacDonalds-restauranger. Den ena låg i Kista galleria.

Spelet plockepinn är den största anledningen till att våra regnskogar helt håller på att försvinna.

Spolar man ner en minttablett i toaletten i ett Boeing plan av valfri modell så exploderar planet inom 30 sekunder.

Orten Nacka har fått sitt namn av att det under Gustav Vasas tid var den enda platsen i Sverige där man fick nacka fisk.

Det går att vinna ett schackparti med endast 4 drag. Nyckeln ligger i att hoppas att din motståndare dör så du vinner på WO.

35% av alla svarta människor är mörkare än folk som är väldigt vita. Resterande 65% är också svartare.

Späckhuggaren i Rädda Willy satt fyra år i fängelse efter att ha mördat sin fru.

Danskar är i allmänhet jävligt äckliga.

Om en fruktsallad verkligen skulle innehålla sallad hade den varit mycket äckligare än vad den vore utan sallad.

Om man säger att någonting är "svart som natten" så menar man oftast mycket svartare än vad natten är.

Om en tjej som heter Rita skulle sitta med ett ritblock så kan man säga: "där sitter Rita och ritar".

Om en tjej som heter Frida skulle sitta med ett ritblock så kan man säga: "där sitter Frida och ritar", men det blir inge roligt.

Grävlingen är det enda djur, förutom människan, som kan flyga en helikopter.

Det regnar in i Iors hus. Taket är nämligen inte speciellt tätt.

Bananskal är det halaste som finns. Det är så halt så att till och med såpa halkar.

Fjärilar kan inte simma fjärilssim. Det finns dock en sydamerikansk fjärilssort som är en baddare på bröstsim och ryggsim.

Auto Tune kommer döda musikindustrin

Jag förstår inte hur folk kan vara positivt inställda till hela den nya generationens artiser som endast når toppen på grund av sitt utseende. 90% av dagens artister kan ju inte ens sjunga, utan kan tacka hela sin musikaliska framgång på folket som skriver texterna, sitt utseende och framförallt Auto Tune. RnB verkar ta över musikbranschen mer och mer, och konkurrerar på så vis ut de riktiga musikerna, som skriver sina egna låtar och sjunger med sin riktiga röst. Och allt detta på grund av denna jävla idiotuppfinning vid namn Auto Tune. 

Det är en skandal att usla skräpartister, så som Usher eller Kanye West, får lika mycket eller till och med mer uppmärksamhet än övermusikaliska typer som exemeplvis Dave Grohl eller Eddie Vedder. Det är en jävla skandal.

Jag förstår helt ärligt inte hur folk kan lyssna på sådan usel musik. Jag förstår till och med inte hur man kan kalla det för musik. Musik är någonting som skapas av instrument och den mänskliga rösten, inte något jävla datorprogram som kan förvandla den falskaste av falsksång till Pavarottis ljuva stämma.

Nej, sluta supporta alla hiphop/rnb-artister och ge istället ert stöd till de riktigt begåvade typerna. Fortsätter dagens utvecklingskurva kommer snart musikalitet inte ens att belönas, utan det enda som räknas är en attraherande look, och då är vi riktigt illa ute.


Sängvätare med narkolepsi?

Ytterligare en mycket intressant tanke lyckades idag leta sig in i min hjärna. Jag satt och funderade lite kring livet i stort och över hur mycket jag sover. Jag började fundera över om jag möjligtvis är narkoleptisk, men avskärmade snabbt den tanken då jag ju faktiskt kan kontrollera när jag ska somna. Någonstans i bakgrunden under mina stora grubbleriers mest intensiva stunder hörde jag dock ordet "sängvätare" i fjärran. Jag vet inte vem som sa det eller  i vilket sammanhang, men jag hörde i alla fall, klart som den klaraste av decembernätter, ordet "sängvätare".

Min hjärna började genast jobba på högvarv och sammansatte de två orden som varit i centrum för min fantasis arbete under de senaste minuterna. Kan man vara en sängvätare, dvs en person som kissar på sig i sömnen, och samtidigt narkoleptisk?

Det vore ju oerhört konstigt, men samtidigt helfestligt. Tänk dig själv en person som helt plötsligt bara somnar, och så kombinerar han/hon det med att pissa ner sig. Hela tiden. Det vore ju fantastiskt kul, men samtidigt lite sorgligt. Vilket helvete med att hålla lägenheten ren man skulle ha. Det skulle ju lukta kiss överallt och möblerna skulle väl bli vattenskadade till slut.

Det är ju uppenbarligen en omåttligt intressant kombination med narkolepsi och sängvätning. Man undrar ju om det finns eller har funnits någon sådan person, eller om det bara är min fantasi som återigen kommer på de mest idiotiska av saker. Spännande är det ju i alla fall...


Com Hem-reklamen



Hur kan man göra en så dålig reklam som Com Hems parlamentetparodi? Det är ju helt makalöst hur man kan lyckas leverera en reklam som är baserad på ett humorprogram, men istället för att göra någonting roligt så lyckas man skapa det kanske mest pinsamma i TV-historien. Programledaren är ju bara helt hopplöst uruselt värdelös och de två fjantarna Judit och Judit kan ju vara reklamhistoriens klart sämsta personligheter.

Jag förstår inte ens hur tankegångarna har gått när man gjorde reklamen. Det är omöjligt att förstå hur det hela är tänkt. Ska det vara roligt? Ska det vara så tråkigt så att det blir roligt? Ska det bara vara något jävla skit där Com Hems namn figurerar?

Oavsett hur man tänkte så misslyckas man ju brutalt. Det är inte roligt. Det är inte så tråkigt så att det blir roligt. Det är visserligen skit där Com Hems namn figurerar, men varför i helvete skulle man göra en reklam vars mål var att skapa hat? Det är helt enkelt bara riktigt jävla dåligt.

En reklam kan knappast bli sämre. Den är så dålig på samtliga plan att det faktiskt blir oerhört pinsamt att bara titta på den, och jag är säker på att reklamen inte bara får folk att välja andra alternativ än Com Hem, utan jag tror till och med att den får redan befintliga kunder att skämmas. Jag skäms över hela mänskligheten när jag ser reklamen och jag ber till gud, trots att jag inte är troende, varje gång den sänds att Com Hem ska lägga ner hela sin verksamhet. För den är pinsamt dålig, totalt värdelös och troligen tidernas sämsta reklam...


2001: A Space Odyssey



Jag fick häromdagen för mig att jag inte kan kalla mig för filmälskare utan att ha sett fler gamla filmer. Jag valde därför att bänka mig framför datorn för att beskåda 1968 års 2001: A Space Odyssey, en film som av många anses som världens bästa film, och av ännu fler som ett mästerverk. Stanley Kubrick som regissör lovade ju innan filmens början riktigt gott, men när den väl drog igång blev det platt fall.

Jag hade skyhöga förväntningar på filmen som jag hört så oerhört mycket fint om, men när den sedan började rulla övergick fascinationen över det välkända introt snart över i tristess. Den första halvtimmen var tämligen värdelös och saknade nästan helt dialog. Den andra halvtimmen var marginellt bättre. Det var faktiskt först runt entimmesmarkeringen som det började hända någonting, men då var det inte mycket att hurra för.

Det är ganska svårt att sätta ord på hur jag tycker att filmen var, men den var knappast så bra som jag hade förväntat mig. Visst var skådespelarinsatserna stabila och i många fall till och med bra, och visst var scenografin till och från underbar, men det saknades någonting. Specialeffekterna var fantastiska för sin tid, men det lyfte ändå inte filmen till oande höjder. Allt var snyggt och prydligt filmat, även om jag generellt inte är så överförtjust i Kubricks väldigt stillastående kamera. Det var helt enkelt en för svag handling för att filmen verkligen skulle bli sådär fantastisk som jag hade väntat mig.

Hela storyn var lite för svår att följa, då den lämnade för mycket plats för egna reflektioner och slutsatser. Jag gillar i vanliga fall att få tänka lite själv, men i 2001: A Space Odyssey känns det som att man kan tolka filmen på oändligt många sätt. Det finns ingenting som är mer rätt än någonting annat, och det gav för mycket tolkningsfrihet.

Nej, ett mästerverk tycker jag nog inte att det är. Ett mästerverk för sin tid kan jag möjligen gå med på, specialleffekterna ser ju faktiskt bra ut än idag, men med dagens mått är detta endast en medelmåttig film som överträffats av hundratals nyare filmer. Att säga att det är världens genom tiderna bästa film känns bara helt fel, för så bra är 2001: A Space Odyssey verkligen inte, vare sig Stanley Kubrick-anhängarna vill det eller ej. Hela filmen utstrålar lite för mycket frihet, så som att sväva runt i en alltför stor rymd. Det finns så mycket yta där man kan låta sin egen fantasi spinna loss, att filmen säkert kan anses vara väldigt djup. Men det kan jag inte hålla med om. Jag tycker snarare att det blir platt fall för Kubricks så kallade mästerverk. En film som varken är bra eller dålig, utan bara ytterligare en film i mängden.


Jag dog lite inombords...

Precis som rubriken avslöjar så dog jag lite inombords häromdagen. Jag var ute i jobbärenden och fick en fullständig lyckochock när det visade sig att jag bland annat skulle åka och handla i Arninge. Jag blev helt till mig av glädje, och jublade högt när jag fick nyheten. Jag skulle äntligen få besöka den plats som jag så många gånger velat besöka: B&W i Arninge.

Ända sedan jag första gången såg avsnitt 5 av den magiska TV-serien Nile City så har jag velat besöka denna mytomspunna plats, och nu var det äntligen dags. Jag ville gå i Percys, Glenns och Suddens 90-talsfotspår. Jag ville utforska detta B&W precis som de gjorde i Nile City. Jag ville se om Parkeringen var så tom som då, och om man kunde träffa på någon tjome som var ute och sladdade med bilen och lyssnade på Sator.

Jag var spänd av förväntan när jag efter en ganska lång resväg ut till Täby äntligen närmade mig Arninge. Jag ville rekognisera lite innan jag parkerade bilen, för att verkligen säkerställa att jag stod på B&W:s parkeringsplats och inget annat. Jag åkte ett varv runt hela Arninge och sökte febrilt efter de stora B&W-skyltarna, men dessa stod inte att finna. Jag vände, tog en sväng till, stannade kollade karta, åkte tillbaka, vände igen och åkte vilset runt ytterligare en helt varv. Men B&W fanns inte. De jävla mupparna hade istället slagit upp ett Coop Forum i de gamla legendariska lokalerna.

Jag ville bara börja gråta. Platsen jag så länge hade velat se med egna ögon fanns inte. Det fanns inte längre någon Tord som stod borta i charkdisken. Ingenting var sig likt. Jag handlade snabbt det jag skulle innan jag med tunga steg gick tillbaka till bilen. Jag kände en nästintill gränslös sorg när jag satte i nyckeln, startade bilen och körde därifrån. Det kändes som om jag dött lite inombords...

Ingenting att skriva om

Jag kan inte komma på någonting vettigt (läs: ovettigt) att skriva om. Det är helt tomt. Min i vanliga fall outtröttliga fantasi är som strandsatt på en öde ö långt borta i ett främmande hav. Det står helt stilla i mitt huvud, som i vanliga fall brukar överösas med totalt korkade idéer som helt saknar mening eller sammanhang. Jag har tråkigt och funderar på vad denna kväll ska sluta med.

Kanske att man skulle dra ut på stan och sticka ner någon... Men det är nog ingen bra idé. Ska jag bli kriminell så borde jag nog börja i någon annan ände än mord. Kanske någonting mer organiserat och genomtänkt. Jag kanske skulle starta en sekt. Ja, det är ju bra. Jag ska fan starta en sekt som totalt ska hjärntvätta alla medlemmar, som sedan kommer lyda min minsta vink. Jag kommer ha en arme med små sektmedlemmar som springer runt och utför alla sysslor jag kan komma på. På så vis behöver jag ju inte ens vara kriminell själv längre.

Det enda som saknas är ju att sekten måste ha en korkad idé och ett fett namn. Jag tror jag ska lura i mina kommande sektmedlemmar att vi snart kommer att bli upphämtade av tomten i sin släde. Han ska ta oss till ett paradisland där det är jul året om, Arne Weise är konstant på TV och vädret är inte kallt och snöigt utan tropiskt och fuktigt. Det är ju strålande. Vi ska dyrka saftiga frukter och pinnar som är väldigt raka. Vi ska endast livnära oss på rostat bröd med marmelad, förutom på söndagar då vi beställer pizza. Vi ska dessutom samlas varje dag klockan 15:00 för att träna på ett riverdancenummer som ska öka gruppen sammanhållning.

För att denna profetia ska infalla krävs det dock att medlemmarna verkligen litar på mig, och gör precis som jag säger. Tillsammans ska vi sätta världen i skräck genom en rad bankrån, politiska mord och chockhöjda priser på snabbmat. Oj jag känner redan nu hur spektakulärt det kommer att bli. Jag kommer ju för tusan att härska över världen om min lilla sekt kommer till liv.

Nu är det bara namnet som saknas. Det är ju riktigt svårt. Man vill ju ha ett coolt namn, men samtidigt inte sådär övercoolt så att det blir töntig. Det är ju en balansakt att välja namn, för antingen blir det ju för mesigt eller för hårt. Falcon Group of Terror är ju exempelvis lite töntigt för att det är så coolt, medan exempelvis Pillow of Snow nästan blir lite gay eftersom det är så ocoolt. Det måste vara någonting mitt emellan, något som är så random och briljant, så mellanhäftigt att det blir superhäftigt... Nu har jag det. Dolphs Ariska Brödraskap... Det är perfekt, det klingar underbart!

Då så. Jag ska sätta min plan i verket. Finns det någon som vill gå med i min nya sekt?

Asmundtorps IF - Säsongen är slut

Till slut är mardrömssäsongen över för mitt nya favoritlag Asmundtorps IF i Division 2 Västra Götaland. Det blev en lång och jobbig säsong som mynnade ut i någonting som troligen måste vara ett rekord. Asmundtorp var nämligen inte ens nära att vinna en match. Man var faktiskt inte ens nära att spela oavgjort. På hela säsongen lyckades man istället med det fantastiska resultatet 22 raka förluster, och en ännu mer imponerande målskillnad på 10 gjorda och 159 insläppta.

Det slutgiltiga tabellen följer nedan:

LagSVOFGM-IMDPSVOFGM-IMDPSVOFGM-IMDP
 
Ytterby IS 22 18 1 3 70-21 49 55 11 9 0 2 36-8 28 27 11 9 1 1 34-13 21 28
Ramlösa Södra FF 22 14 2 6 48-24 24 44 11 10 0 1 28-6 22 30 11 4 2 5 20-18 2 14
Jonsereds IF 22 13 2 7 58-35 23 41 11 7 0 4 29-18 11 21 11 6 2 3 29-17 12 20
Utsiktens BK 22 13 2 7 45-22 23 41 11 8 1 2 25-9 16 25 11 5 1 5 20-13 7 16
Gunnilse IS 22 11 3 8 62-36 26 36 11 7 1 3 30-17 13 22 11 4 2 5 32-19 13 14
IS Halmia 22 10 4 8 46-42 4 34 11 5 4 2 24-19 5 19 11 5 0 6 22-23 -1 15
Varbergs BoIS FC 22 9 4 9 48-38 10 31 11 4 2 5 27-20 7 14 11 5 2 4 21-18 3 17
Högaborgs BK 22 9 2 11 50-45 5 29 11 4 2 5 22-21 1 14 11 5 0 6 28-24 4 15
Fässbergs IF 22 8 1 13 40-43 -3 25 11 5 1 5 22-19 3 16 11 3 0 8 18-24 -6 9
Skärhamns IK 22 8 1 13 39-45 -6 25 11 5 1 5 26-21 5 16 11 3 0 8 13-24 -11 9
Ahlafors IF 22 7 2 13 32-38 -6 23 11 5 0 6 17-17 0 15 11 2 2 7 15-21 -6 8
Asmundtorps IF 22 0 0 22 10-159 -149 0

Låt oss hoppas att nästa säsong inte blir ett fullt lika stort mörker. Det känns ändå som att Asmundtorp är på väg mot en uppåtgående trend. Eller ja, annat är ju egentligen omöjligt. Hoppas att nästa säsong blir ett lyft. GO ASMUNDTORP! 


Ytterligare ett försök att störta Amandavardet

Djurlätes-Amanda valde att utannonsera en tävling där man skulle skicka in sin bästa historia över hur man gjort bort sig, där de bästa bidragen skulle få sin bloggadress publicerad. Jag valde att helt sonika ljuga ihop ett eget bidrag som jag mer eller mindre kan garantera kommer att vinna. Läs och njut, eller läs och spy. Jag hade valt det senare alternativet:


Det hade varit en helt vidrig dag i skolan. Jag var nu på väg hem och molnen låg tätt över mig när jag sakta men säkert lunkade hemmåt. Det såg ut att bli regn, tänkte jag för mig själv, samtidigt som jag funderade över vad jag skulle göra när jag anlänt till min bostad. Kanske kolla in datorn lite, kom jag fram till samtidigt som dagens första regndroppe landade rakt i nacken på mig. Jag rös till, varpå jag ökade tempot något, i hopp om att slippa undan ett eventuellt ösregn.

Det gick inte bra, då det plötsligt brakade loss å det grövsta. Regnet fullständigen forsade ner och fyllde gatorna med små floder som letade efter små håligheter och brunnar att rinna in i.


Jag påbörjade nu en kraftfull löpning för att snabbare komma hem. Två minuter senare stod jag i hallen, dyngsur och arg. Jag svor några gånger åt det svenska vädret, visade ett varnande finger mot meterologen Per Holmgren som av en händelse gick igenom morgondagens väder på TV, innan jag slog mig ned vid datorn.


Jag hade i min väderfrustration totalt glömt bort vad jag skulle till datorn och göra, vilket ledde till att jag snart påbörjade en klassisk slösurfning. Jag hamnade till slut på youtube, där en mycket underlig bild fångade mitt intresse. Det gick inte att se vad det föreställde, men nyfikenheten tog snart överhanden och jag klickade mig fram till vad som snart visade sig vara ett videoblogg-inlägg.


I klippet figurerade en, uppenbarligen, totalt IQ-befriad person som talade på det mest korkade av sätt. Röstläget var på tok för ljust för att örat skulle må bra, och varannat ord dränktes i ett konstigt "hmmmhm" ljud. Amandavardet stod det som rubrik.


Jag försökte kolla vidare på klippet, men personen på filmen verkade så omåttligt korkad att jag snart inte stod ut. En konstig form av tics började sprida sig genom min kropp, som gjorde att mina händer formade ett stryptag i luften. Mellan händerna önskade jag att jag hade denne bloggidiots hals. I min fantasi tryckte jag åt lite hårdare, och den gränslöst störande rösten tystnade tvärt.


I verkligheten hade jag inte strypt någon, men jag hade lyckats hitta det röda krysset i Internet Explorers högra hörn. Jag pustade ut, lättad över att jag överlevt ett av mitt livs jobbigaste ögonblick. Jag önskade verkligen att jag aldrig hade klickat på den där länken. Jag borde ha förstått att jag gick i världens mest uppenbara fälla. Jag kände att jag verkligen hade gjort bort mig...


Hoppas att du läste hela inlägget och verkligen förlorade lite dyrbar tid av ditt liv på mitt skitinlägg. Jag ogillar dig något enormt... Men det vore ju jävligt kul om du länkade till min blogg. Verkligen superkul. Alltså, nu talar vi inte Tivoliroligt, men nästan. Typ som ett bra skämt, men som du hör för andra gången. Ungefär så kul vore det. Fjant...


Vi firar 100!

Oj vilken fantastisk nyhet. Ettpaeron firar 100 inlägg, och som vi ska fira. Jag tänker ge bloggen två presenter, varav den ena är helt värdelös och den andra är snäppet sämre. Det kommer att bjudas på en dikt och en alldeles särskild överraskning till bloggen som tagit världen med storm!

Först ut har vi dikten:

Ettpaeron firar 100 inlägg, stark och solid, precis som en vägg

Världens genom tiderna sämsta blogg, vem vill egentligen se mig föra logg

Inget av intresse har jag ännu skrivit, alla läsare har hjärntvättade blivit

Att folk inte slutat läsa förstår jag ej, är ni dumma, efterblivna eller eller bara älskar ni mig?

Det sista alternativet låter mest troligt, för allt jag skriver är ju sanslöst roligt

Nej vänta ett tag, nu tänkte jag inte rätt, för allt jag skriver saknar vett

som avslut så vill jag säga en viktig sak, jag ska inte dra ut på det, jag ska vara rak

Jag hatar dessiréenilsson och amandavardet, ettpaeron.blogg.se är bloggen som har det!



Den andra presenten, den så kallade överraskningen, kommer nu. Den består av att jag ska försöka forma till en fanfar, som är inspirerad av soundtracket till "Hajen", med ord.

Para
Para Para
Para Para Para Para
Param pam pam paaaam!


Det gick inte så bra, men det var värt ett försök. Grattis Ettpaeron, må du leva liiiiite längre än den genomsnittliga frukten...



Vilken oerhört värdelös årstid hösten är...

Då var det höst igen. Riktigt mycket höst dessutom. Det är en årstid som jag verkligen hatar, då den gör livet som människa mer eller mindre omöjligt att genomföra. Det är så oerhört deprimerande att man inte ens vill titta ut genom fönstret. Allt är dött, träden saknar blad, gräset är mer grått än grönt och dessutom är det totalt kolsvart ute precis hela tiden. Det spelar ingen roll hur man försöker lägga upp sitt dygn. Det verkar som att oavsett när man går upp för att gå till skolan eller jobbet så är solen som bortblåst, och oavsett när man kommer hem så är det minst lika mörkt.

Det är som att den svenska hösten endast finns till för att avskräcka hela mänskligheten genom att visa hur planeten skulle se ut om allting var dött. Inte nog med att den på våren så vackra svenska naturen tvärdör på hösten, utan det ska dessutom vara kallt som i någon form av isinferno. Det går ju knappt att röra sig. Knälederna blir stelfrusna, fingrarna tappar känsel och ögonen måste man försöka torka ut för att de inte ska frysa till is.

Det allra värsta med hösten, som man egentligen endast kan överleva genom att ha någonting fantastiskt att se fram emot, är att det hela ska bli ännu värre. Vi är fortfarande bara halvvägs in i den här fruktansvärt överskattade årstiden. Det ska bli ännu mörkare. Det ska bli ännu kallare.

Vi har faktiskt inte ens nått november, den månad då Sverige förvandlas till ett riktigt helvete. Det är piskande regn dygnet runt. Temperaturen ligger kring noll grader och det blåser svinkallt. Det är dessutom ännu mörkare än det extrema mörker som oktober bjuder på. Det är helt svart. Det går knappt att se handen framför sig. Problemet skulle man kunna undkomma, åtminstone lite, genom ett fint lager snö på marken, där de små glimmande snökristallerna kan reflektera det lilla ljus som finns så att man i alla fall skulle kunna urskilja konturer. Men icke. För i november kommer det aldrig någon snö. Det är som att det saknas ett litet steg på termometern för att vi ska få se den ljusbringande snön falla.

Jag hoppas verkligen att jag inte behöver gå ut på hela november. Jag hoppas att jag kan ligga under täcket i sängen, med nerdragna persienner, elementet på över 3000 grader celcius och TV:n på så hög volym att den vinande vinden utanför kan skrika allt vad den vill, utan att jag hör den. Jag hoppas att jag kan överleva ytterligare en helvetesavbildning som i folkmun kallar för "hösten". Men det är väl säkert för mycket begärt...



Såhär brukar utsikten se ut under november månad...

Förlåt förlåt förlåt...

Om du någonsin läst en text skriven utav mig så ber jag om ursäkt. Jag är en komplett idiot och kan tyvärr aldrig ge dig din slösade tid tillbaka. Förlåt för det fruktansvärda ordbajseri som mitt språkbruk ofta mynnar ut i, och förlåt för att jag aldrig skrivit, skriver eller kommer att skriva någonting vettigt.


Har du läst ända hit? Förlåt... Men jag kan tyvärr aldrig ge dig den tid du förlorade, genom att läsa ända hit, åter. Jag saknar gåvan att kontrollera tiden. Förlåt för det.


Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för de två inledande nonsensstyckena som du eventuellt har läst. Det var mycket dumt av mig och det är ingenting som jag planerar att göra igen. Det bara kommer, som en vind som saktar sveper in över de oktoberfrostiga hustaken längsmed en kuststad vars namn inte behöver nämnas. Det är oviktigt, endast en benämning som någon hittat på i brist på någonting bättre.


Nej men hallå, vad håller jag på med egentligen? Förlåt att jag spårade ur med något löjligt poesitrams. Eller nej vänta. Alltså, jag menar inte att poesi är töntigt, det kan vara jättefint, men nu var det ju inte riktigt så att jag ville skriva någonting poetiskt. Men om du är poet, eller bara tog illa upp, så måste jag be om ursäkt, det var verkligen inte meningen att säga någonting ont om poesi.


Var var jag någonstans... Jo just det, jag bad om ursäkt för min ordbehandling och mina värdelösa texter. Förlåt. Jag kan verkligen inte skriva någonting vettigt. Alla mina texter behandlar ämnen som ingen bör bry sig om, det är det enda som jag behärskar. Att jag skulle försöka ge mig in på ämnen som verkligen har en mening är ingenting som jag skulle njuta av, och det tror jag inte att du som läsare skulle göra heller. Men om du mot förmodan skulle göra det det så ber jag om ursäkt för alla mina inläggs totala avsaknad av substans.


Nej men sorry, den här texten fungerar inte... I ärlighetens namn, förlåt för att jag aldrig riktigt kommer till ett avslut. Du måste ju nu har suttit och läst en på tok för lång text där jag bara vill säga förlåt för att jag skriver om idiotiska ting. Jag ber om ursäkt för detta, det var verkligen inte meningen att den här texten skulle bli någonting annat än en ursäkt. Jag ville bara säga förlåt, så nu gör jag det. Förlåt allesammans. Förlåt...


En omänsklig sorg...

Jag är ledsen. Så ledsen att inga ord i hela världen kan användas för att förstärka ordet "ledsen" tillräckligt för att ge min sorg rättvisa. Sverige missar VM i Sydafrika efter en match man borde ha vunnit. Danmark, ett land jag verkligen hatar, lyckades makalöst nog vinna, trots att man var totalt utspelade i andra halvlek. Och trots att man haft enormt tur genom hela kvalet är man nu klara för VM. Danmark, ett lag som inte ens är bra.

Jag är så himla ledsen. Jag hade sett fram emot en sommar framför TV:n, där man får känna den där underbara känslan man bara kan få när man hör tusentals svenska fans stämma upp i nationalsången inför en mästerskapsmatch. När strofen "Ja jag vill leva jag vill dö i norden" framförs av ett hav av gulblåa hjältar som sjunger ut sina hjärtan står tiden stilla, och ingenting kan vara vackrare än så. Tyvärr får vi nu inte uppleva detta. Istället blir det ett mästerskap som helt saknar spänning, helt saknar nerv.

Sverige har inte varit bra i det här kvalet, men idag fanns det trots allt en spelare som visade hur fantastisk han är. Zlatan var totalt dominant, fullständigt makalös och helt outstanding. Han var den enda fotbollsspelaren på planen, alla andra endast brickor i ett spel utformat för att Ibra skulle få visa sin briljans, visa vilken fantastisk spelare han är. Hela det svenska spelet mynnade ut i en hopplös långboll upp mot Zlatan, som i tid och otid var markerad av åtminstone två danskjävlar. Även om bollen var omöjlig att suga in så lyckades Zlatan med just det. Han vann varenda boll och gjorde saker som inte ska vara möjliga att likna rena barnleken. Han tog emot passningar i knähöjd, midjehöjd, axelhöjd, basketspelarhöjd och bollar som var så höga att det var snö på dem när de landade. Ingenting var omöjligt för Zlatan denna kväll, och han om någon förtjänade en plats i VM.

Zlatan verkar redan ha utvecklats enormt sedan han kom till Barcelona, och tänkbart är att han nästa säsong kommer att vara på toppen av sin karriär. Men då har Sverige inte kvalat in till VM... Det blir ingen resa till Sydafrika. Istället får man sitta inne i det svenska ösregnet kring midsommar och fundera över vilka som ska starta i EM-kvalet till EM 2012. Själv vet jag inte. Det beror på om Lagerbäck blir kvar eller inte. Jag hoppas han får gå, för Sverige behöver någonting nytt, eller ännu hellre någonting nygammalt. Jag vill se Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg göra ett nytt U21 av A-landslaget. Först då kommer min sorg att börja tyna bort. 


Jag längtar efter den dagen då denna scen återuppspelas...

Så fruktansvärt nervös

Danmarksmatchen närmar sig med stormsteg och de två senaste veckornas nervositet håller nu på att nå sitt så kallade epicentrum. Det börjar bli för mycket för en människa att klara. Jag kan knappt sitta still, kan inte äta och kan bara sitta och rabbla den startelva jag innerligt hoppas ska starta.

Ibland önskar jag att jag totalt saknade idrottsintresse. Livet hade varit så mycket enklare då. Man behöver aldrig oroa sig, man slipper må dåligt när ens lag eller landslag går på knäna, och framförallt så skulle man tjäna en helvetes massa fritid. Men så tur har jag ju givetvis inte. Nej, jag är istället sportintresserad i överdrift, vilket gör en såhär pass viktigt VM-kvalmatch till ett rent helvete att genomlida.

Hela uppbyggnaden fram till matchen är jobbig, själva matchen är vidrig och på allt detta kommer dessutom alltid någon form av efterskakning då matchen tagit slut. Jag kan exempelvis fortfarande känna att min puls är aningen för hög efter Zlatans magiska avgörande mot Ungern på övertid, ett mål som efterföljdes av 1,5 timmars nervvraksstirrande rakt in i en vägg. Jag kunde inte förstå vad som just hade hänt.

Trots att Ungernmatchen var en pers för hela mitt psyke så får gärna dagens utgång bli densamma. Zlatan får gärna avgöra matchen genom att göra världens fulaste mål när matchen sedan länge borde varit över. Vid närmare eftertanke får vem som helst göra det, och så länge Daniel Andersson inte spelar finns det faktiskt hopp. Den jäveln spelar ju mer för Danmark än för Sverige när han är på banan. Jävla sopa. Man pallar verkligen inte att förlora mot Danmark, det går bara inte. Förbannade nordtyskar...

Världens bästa tecknade serie!

Åh vilken lyckostund jag upplevde under gårdagen. Det är nämligen så att jag i flera år har letat efter en Kalle Ankas Pocket som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Problemet har dock varit att den verkar ha gått upp i rök, jag kan helt enkelt inte hitta den. Igår var till slut dagen framme då fru fortuna stod på min sida. Mitt i en hög av gamla tidningar, som jag haft nedpackade i en väska i flera år, såg jag omslagets lyster glittra i månens svaga sken. Jag hade funnit den, tidningen som så länge besökt mina drömmar.

Jag har vaknat upp natt efter natt, kallsvettig och torr som en öken i munnen, med ett enormt begär efter just denna tidning. Jag har känt att jag verkligen måste läsa igenom just denna pocket i flera års tid, allt på grund av endast en serie. Den främsta av tecknade serier, med ett manus som är så fantasirikt och underbart att alla andra tecknade serier blir grå och tråkiga. Jag talar givetvis om "På rak konkurs i pengahavet", från Kalle Ankas Pocket nummer 201. Det finns ingen serie, förutom möjligen "Köksmästarsåsen" (där kalle öppnar en restaurang i en gammal spårvagn) från nummer 252, som kommer upp i en nivå som ens är värd att jämföra med denna.

Detta magiskt episka alster berättar historien om hur Farbror Joakims pengar börjar ruttna, vilket endast ger honom två alternativ. Antingen skickar han iväg pengarna på semester, eller så måste han växla allt till mynt. För Joakim finns det alltså inte mycket till val, han väljer att bygga ut bingen och växla alla sedlar till mynt. Hans enorma förmögenhet leder till att han har ett enormt hav av pengar, vilket han utnyttjar på bästa sätt genom att slänga in båtar som åker runt i pengahavet.

Dessvärre uppstår dock problem när betjänten Albert kommer med räkningen. Den nya bingen, med propellrar som roterar mynten för att de ska röra sig som vatten, och ett datorsystem som simulerar väder, kostar enorma summor pengar. En ohållbar situation har uppstått, innan Kalle nämner de magiska orden: "Det skulle kunna vara rena turistfällan". Farbror Joakim får en snilleblixt och börjar genast ta emot kunder som attraheras av en tur på pengahavet. Det hela blir en succé, innan Björnligan kommer in i bilden.

176-bröderna har nämligen insett att taket på den enorma bingen är platt, och man lyckas därför landa ett segelplan ovanpå den massiva byggnaden. Dessvärre sätter deras girighet stopp för den geniala planen eftersom de lastar planet för tungt. Planet har inte tillräckligt med lyftkraft utan kraschar, vilket oturligt nog gör att Ankeborg börjar brinna.

Det finns endast en sak att göra, och trots att Joakim först protesterar inser han snart att endast hans pengahav kan rädda staden. Ventilerna till valvet öppnas och pengahavet strömmar ut över Angeborgs gator. Elden släcks och i bakgrunden hörs invånarnas jubel när de inser vilka enorma rikedomar de nu kan gå ut och roffa åt sig av.

Joakim vänder dystert, med släpande fötter, tillbaka in i den numera tomma bingen, övertygad om att hans dagar som världens rikaste anka är över. Han hinner dock inte långt innan det ringer på dörren. Där står en enorm kö av Angeborgsinvånare som börjat samla ihop Farbror Joakims pengar. De inser att Joakim räddat deras hus och de hederliga Ankeborgarna förstår att de inte kan behålla pengarna. Påfyllnaden av pengahavet kan börja igen, samtidigt som Joakim svimmar av lycka.


Tveklöst världens bästa serie...

Petra Mede är damernas svar på Daniel Andersson...

Jag har tidigare förklarat mitt hat mot Daniel Andersson och bland annat kallat honom världens sämsta människa. Det är dock inte helt utan konkurrens, då Petra Mede nu lyckats segla upp farligt nära förstaplatsen. Hon är nämligen som damernas svar på Daniel Andersson. Daniel är ju en fotbollsspelare som inte kan spela fotboll. Petre Mede har istället nästan tagit det hela steget längre och kan nu i sitt CV skriva att hon är en komiker som inte är rolig. Inte ens det minsta lilla...

I det senaste avsnittet av det i vanliga fall trivsamma Parlamentet lyckades Petra Mede med att göra bort sig totalt fyra gånger, redan efter programmets första fem minuter. Efter det blev det bara värre, med en fullständig bombardering av oändligt usla "skämt". Inte en enda gång lyckades hon levera en replik utan att man var tvungen att skämmas över hur denna person kan ha valts att representera Sveriges humorelit. Engelsmännen, som är okrönta kungar inom ämnet humor, måste ju önska hela Sveriges död om de någon gång får syn på ett inslag där Mede medverkat. Hon har liksom lyckats ta ner humorn till en nivå som eventuellt, och det är verkligen tveksamt, skulle uppskattas av neandertalare i åldrarna 3-5.

Petra Medes humor kan beskrivas med ett enda ord, som egentligen inte har någonting med humor att göra, nämligen kön. Det är nämligen så att Medes samtliga "skämt" innehåller någon synonym till det manliga eller kvinnliga könsorganet. Folk skrattar, javisst. Men det är uppenbart att det antingen är pålagda skratt som redigerats in i efterhand, eller så är det skratt som frambringats av publikens skam. Det blir helt enkelt outhärdligt att bara sitta tyst och lyssna på denna evighetsmaskin som hela tiden försöker vara rolig, utan att ens en endaste gång lyckas.

Hur Petra Mede kan försörja sig genom den bransch hon är i särklass sämst i är ett mysterium, för jag kan knappast tro att hon gör någonting sämre än att försöka sig på komikeryrket. Det går nämligen inte. Mede måste bort från televisionen fortast möjligt, innan folk helt ger upp hoppet och slutar titta på Parlamentet.


Roligare än såhär blir inte Petra Mede.
Framförallt inte när hon försöker...

Världens konstigaste reklam...

Datorföretaget MSI verkar ha flippat ur totalt. Man har nämligen valt att göra en reklam som visar hur lätt deras nya datormodell är att fånga mellan skinkorna. Nu tror ni givetvis att jag skämtar, så det är väl lika bra att visa filmen istället...



Hur i helvete får man en sådan idé?

Världens bästa sångare förtjänar lite mer uppmärksamhet!

Ni som följt min blogg (ni två rockar btw) har troligen sett min lista över världens tio främsta sångare genom tiderna. Den fantastiska frontfiguren i 80-talskungarna Journey, Steve Perry, stod som segrare. Han har dock fått på tok för lite i uppmärksamhet om man jämför med exempelvis Freddie Mercury, vars popularitet sköt i höjden efter hans död. Därför ger jag honom lite extra cred genom att posta en film som visar upp Perrys makalösa register på ett minst sagt imponerande sätt, framförallt eftersom större delen av det som spelas upp är från livespelningar.




Sedan Perrys avhopp har Journey haft inte mindre än fyra sångare som försökt fylla de alltför stora skor som han lämnat efter sig. Tre av dessa slet totalt ut sina röster eftersom de helt enkelt inte klarade av att sjunga på samma sätt. Den fjärde, nuvaranda sångaren Arnel Pineda, hittades faktiskt med hjälp av Youtube och gör ett bra jobb. Han är ingen Steve Perry, men han drar i alla fall inte namnet Journey i dyngan. Man hoppas ju dock att Kungen själv en dag tar sig i kragen och gör storstilad comeback. Hoppas bara att rösten håller om den dagen kommer...

Lite daglig kuriosa: Randy Jackson från American Idol-juryn spelade under en tid bas i Journey.

Jag hatar att flyga...

Jag är nu, tyvvärr, hemkommen från min mycket lyckade Barcelona-tripp. Det var en ytterst trivsam resa som bjöd på fantastisk väder från start till mål. Temperaturen låg runt 27 grader och shorts + t-shirt var dresscoden som konstant gällde, dag som kväll. Fotbollsmatchen var väl kanske lite av ett antiklimax dock, då spelet gick i lås totalt. Vi fick i alla fall se Barca vinna samt en Zlatan och en drös andra världsstjärnor i aktion. Det var dock inget snack om att fjolårets 6-1 segermatch mot Atletico Madrid var ett vassare matchval.

Den stora lärdomen av resan, som jag visserligen redan hade sedan långt tidigare, var att jag verkligen hatar att flyga. Det har ingenting med flygrädsla att göra, utan det suger bara riktigt hårt att sätta sig i ett plan. Det finns flertalet faktorer som gör en flygresa till ett helvete, jag vet knappt var jag ska börja.

Först och främst så sitter man ju helt värdelöst. Även om man trycker sig så långt bak i sätet som man kan komma så slår man i knäna i stolen framför. Ryggstödet är dessutom för lågt, vilket leder till att man inte kan vila nacken utan att samtidigt bryta den. Det enda lilla utrymme som finns att tillgå är mittgången, där man mer eller mindre måste tvinga ut benen för att inte fastna i det ofantligt lilla utrymme som du tilldelats. Problemet är då att det kommer en flygvärdinna i 180 med en livsfarlig vagn som krossar dina ben fullständigt.

Som om inte hela sittproblemet vore nog så måste även flygbolagen retas också. Inte nog med att man måste gå igenom de lite finare platserna, typ förstaklass, på vägen bak till sin egen lilla djurtransport, utan man har dessutom alltid placerat ett barn på 110 cm vid nödutgången. Varför ska en liten knodd vars fötter inte ens når ut till sittdynans kant få privilegiet med en meter extra benutrymme?

Även om han/hon har en förälder med sig så kan väl ingenting garantera att just målsman till ungjäveln överlever en flygkrasch och kan således öppna dörren. I teorin kan ju ungen vara den enda på hela nödutgångsraden som överlevt, och inte fan kan han/hon då öppna dörren. Nej, då ska vi istället tvingas brinna upp inne i en plats som vi, redan innan eldslågorna står oss upp till öronen, hatar. Folk som är under 185cm borde förbjudas att sitta vid nödutgången. Lämna dessa platser åt oss som faktiskt inte kan röra oss i en vanlig flygplansstol.

Sittproblemet är dock inte det enda som gör flygplanet till en plats jag ogärna besöker. Maten är om möjligt ännu värre. Vid närmare eftertanke har jag endast EN gång, av långt över 50 flygningar, fått mat som varit välsmakande. Detta var dessutom på en helt felfri flight, med den solklara favoriten Air New Zealand, där man kunde breda ut sig över 4 säten eftersom planet nästan var tomt. Det bjöds på frukost på äkta amerikanskt vis med både pannkakor, bacon och annat smått och gott. I övrigt har jag aldrig blivit bjuden på mat som fungerar att äta. Okej att man kan få i sig en brödbit utan att vomitera, men större delen av maten både smakar och ser ut som stuvad uggla eller liknande. Fy fan... När jag tänker efter förstår jag inte hur jag överlevt flygturer till utomeuropeiska destiantioner. Det är ett mysterium...


Då drar jag till Barcelona då...

Ja nu är det ungefär en timme kvar innan jag ska börja bege mig mot varmare breddgrader. Den årliga fotbollsresan till Barcelona stundar, allt i ett lamt försök att försöka förlänga sommaren bara några dagar till. Det kommer bli nice att njuta av värme samt se Barca krossa Almeria.

Värt att nämna är också att detta innebär att jag kommer stänga av min dator för första gången sedan juni. Crazy!

Adjöken! see joo ooon mooondaayy.


Voltaren - Ungdomens källa!



Idag bevisades det vi alla nog innerst inne redan visste. Voltaren är världens bästa uppfinning. Jag nämnde ju tidigare hur enormt ont i ryggen jag hade, en smärta som närmast kunde liknas vid en medeltida tortyrmetod. Idag gick denna vidriga smärta från en 8:a på skalan ned till en tvåa. Mirakelkuren stavas Voltaren. Två tabletter plus ett besök hos naprapat och voila, frisk som aldrig förr. Nästan i alla fall.

Nu kanske ni tänker att det var naprapatens förtjänst, men icke sa nicke. Voltarentabletterna hade redan innan naprapatbesöket fått ner smärtan till en 3:a. Vilken fantastisk medicin. Voltaren måste vara ungdomens källa!

Bandit Rock och All Nightmare Long


Hetfield skriker ut sin ilska över att man bara spelar en Metallica-låt på Bandit.


Helt seriöst börjar jag nu undra om Bandit Rock bara har tillgång till typ 4 låtar. Jag lyssnar sällan på kanalen, brukar mest byta till den för att undgå reklamen på rockklassiker, men lyssningstiden till trots så får jag ändå ALLTID höra All Nightmare Long med Metallica. Visst, det är en bra låt, det är inte det jag klagar på, men seriöst, den låten måste ju spelas minst 3-4 gånger varje TIMME.

För i helvete Bandit, det är som ett skämt. Idag till exempel så satt jag i bilen två gånger, sammanlagt tid ungefär 25 minuter. Jag hann under denna tid byta till Bandit Rock 106,3 två gånger, och lyssnade väl ungefär på denna kanal i totalt två minuter. Och tänka sig, båda gångerna jag bytte till 106,3 så spelades All Nightmare Long. Nästan så man börjar skratta. Hur kan en radiokanal ha sån oerhörd brist på variation? Skärpning Bandit, skärpning!


Ytterligare en groteskt usel dikt

Ännu en dikt som var tänkt att vara med i en TV-sändning av Mellan Himmel Och Jord, men som aldrig kom med. Dikten tillängnas min fantastiskt välhängde kamrat Dejmis Rustom, invandraren med en fantastisk rikssvensk dialekt, men ändå till och från världens sämsta när det kommer till språkbruk. Länge leve Dejmis "Djenghiz" Rustom.

Hej det här är Axel Urled igen. Efter ungdomsanstaltens årliga septemberjulbak så hade jag återigen ingenting att göra och skrev en till dikt. Hoppas ni gillar den!

 

Dejmis min bror, din grej är så stor

Den är större än ett torg, den är större än Ankeborg

 

Snälla Dejmis låt mig få klämma, jag kan betala dig med min finaste femma

Låt mig få kyssa din nakna hud, låt oss semestra tillsammans i Mellerud

Varje gång jag ser dig tjuter jag som ett larm, ohh kära Dejmis du har världen största överarm.

 

Vi kan väl ingå äktenskap, så kan jag ta den i mitt stora gap

Jag kan bjuda dig på burger king, bara du lovar att ta emot min ring

 

Snälla Dejmis kom i min famn, Jag kommer aldrig glömma varken ditt eller Dolphs namn

Jag tänker nu sluta skriva denna usla dikt, den kommer aldrig vara rolig på längre sikt.


RSS 2.0