Kenny Starfighter!!!



Då har jag till slut, återigen, tittat igenom den underbara TV-serien Kenny Starfighter. Oj vad bra den är, det är helt makalöst. Den är verkligen underbar på alla tänkbara sätt. Vid närmare eftertanke så finns det ingen svensk TV-serie (Nile City är undantaget) varken före eller efter Kenny Starfighter som ens kommer upp i nästan samma nivå. Briljansen lyser klarare än någonsin hos denna tidlösa serie.

Skådespelet är för det mesta riktigt bra, även om kidsen ibland kan vara lite småkassa. Johan Rheborg har aldrig varit såhär bra sedan han stod utanför B&W i Arninge och sände radio för Nile City. Han passar verkligen som handen i handsken för rollen som den superstörande och mäktigt barnsliga Kenny. Sen får vi ju givetvis inte glömma Di Leva. Han gör verkligen allt rätt som den paranoida musikmagistern...

Om vi går över till manuset så finns det inte så mycket att säga, det är ju så mästerligt som någonting kan bli. Det går helt enkelt inte att förbättra. Humorn är dock den stora styrkan, för serien är ju faktiskt till och från helt fantastisk kul. Jag menar, vem kan hålla sig för skratt när "Burken" ser en korv hängandes i ett snöre från taket och utbrister "Åh, kolla en korv!" för att helt tanklöst gå rakt i den uppenbara fällan.

Kenny Starfighter är och förblir en milstolpe inom Svensk film och TV.



Men vänta lite nu. Filmen då, har jag glömt den?
Nejdå, den har jag inte glömt, även om jag nog gärna skulle göra det. Den håller nämligen inte alls samma nivå som serien.

Man gjorde fel redan från början när man valde att ha Bill Skarsgård som huvudrollsinnehavare. Han presterar verkligen ingenting minnesvärt, och fick uppenbarligen rollen mest på grund av sitt efternamn. När man sedan, till synes endast för att få in ytterligare några kända namn till skådespelarensamblen, klämt in både Johan Glans och Björn Gustafsson helt i onödan så blir man som tittare bara ledsen. Nej, filmen är helt enkelt inte bra, då den dessutom saknar ett bra manus, vilket var grunden till TV-seriens succé.

För att sammanfatta på riktigt "musikmajje"-sätt kan man säga såhär:

TV-serien bra, Kenny Begins dålig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0