Topp 3 - Idoldeltagare någonsin!

Äntligen (ni kan iaf låtsas tycka det är bra) en ny lista! Denna gång är det topp 3 Idoldeltagare som gäller, men eftersom svenska idol alltid är överfyllt av medelmåttor så kommer denna lista även att innehålla deltagare från andra länder.


3. Petri Vehviläinen


Okej, den alkoholiserade finnen syntes bara i ett (eller var det två?) program. Men hans audition vittnade om mer eller mindre gränslös talang och en röst som även skulle hålla internationellt. Hans röstregister verkar få 99% av alla idoldeltagare att se ut som robotar, och vilken jävla power han har. Hade han bara fått vara med lite längre i programmet hade han nog kunnat nå ännu högre upp på listan!


2. Kurt Nilsen


Den norske hobbiten, tillika tandläkarnas största skräck, som vann World Idol 2004 ska givetvis ha en plats på listan. Ser inte ett dugg ut som en bra sångare, men oj så fel man kan se ibland. Youtubekommentaren "This Kurt Nilsen guy sounds more like Bono than Bono does" är inte långt ifrån sanningen. Om Bono skulle lägga av är det nog Nilsen U2 borde söka sig till, såpass bra är han. I Sverige är han dock kanske mest känd för sin Hallelujah-cover där han tillsammans med tre andra norrmän skapar aukustisk briljans. (http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM)


1. Adam Lambert


(Jag hade sjukt svårt att bara välja två klipp. Han är lika bra i alla...)

Ingen större chock för er två (eller är det kanske bara en person?) som följer min blogg. Lambert är den överlägset bästa artist som någonsin figurerat i idolsammanhang. Han var en färdig artist redan när programmet började, och trots detta lyckades han bli ännu bättre. Lambert kan sjunga precis vad som helst, från godnattvisor till hårdrock, utan att behöva anstränga sig nämnvärt. Att till och med legenderna i Queen var och ryckte i honom, efter att ha spelat med honom under American Idol-finalen, vittnar om talang utan dess like. Att Lambert dessutom är en av oerhört få människor som kan sätta slutet på Don't Stop Believing utan att man behöver skämmas är bara det värt förstaplatsen. Han är odiskutabelt etta!

För er som har svårt med matematik

Gissa på 4. Det kan vara rätt!

Dvärgarna på fortet

Känns det inte lite nedvärderande att man fortfarande har dvärgarna kvar i Fångarna på fortet? Stackare med ben korta som en vanlig människas fingrar som måste springa i trappor hela dagen, bärandes på en nyckelknippa som är större än deras huvud. Vore det inte bättre om man istället lät dessa små krabater hitta ett jobb som bättre passade deras storlek, som gruvarbetare till exempel?

Det tycker i alla fall jag. TV4, nu får det vara slut med dvärgdiskrimineringen. Bara för att dvärgar är halva människor så ska de inte tvingas springa i trappor och bära tunga nycklar hela dagarna. Att de dessutom tvingas le och visa sina prinskorvsfingrar in i kameran hela tiden känns bara som att strö salt i såren. Skärpning!


Som vanligt tvingas de små liven le in i kameran. Det ryktas även om att dvärgen till vänster dog på fortet. Han ska enligt uppgift ha ramlat i en av de för honom överdimensionerade trapporna, fallit i vattnet och där dragits till botten av den gigantiska nyckelknippan. Må han vila i frid.

RSS 2.0