Resetips #3

Det finns platser som på en karta inte ser mycket ut för världen. Platser som knappast ger upphov till det där berömda resesuget. Platser som man knappast ens läst om. Det är först när man letar på djupet som man märker att dessa platser kan vara riktiga undangömda juveler, som bara väntar på att du ska upptäcka deras skönhet. En sådan plats är Vang Vieng i Laos.

Den här synen mötte mig när jag steg av bussen...


Att ta sig till Vang Vieng är inte det lättaste. Vägarna i Laos är gropigare än någonting väldigt, väldigt gropigt, och bussresor är därför sällan någonting man önskar. Men tre timmar i buss (förutsatt att bussen inte går sönder och du får vänta på att den lagas, samtidigt som du oroar dig för att bli attackerad av tigrar) från huvudstaden är ett lågt pris att betala för att få besöka fantastiska Vang Vieng.

Den här synen mötte mig varje morgon...


Det är en stad som inte går att ogilla. En lugnets oas i det annars ofta så kaotiska Asien. Här är det som att alla livets problem eliminerats, och du kan komma hit bara för att få andas. Ordet chilla bör ha uppfunnits här, för chilla kan man göra bättre i Vang Vieng än någon annanstans på hela jorden. Den klassiska dagen för de backpackers som kämpat sig till staden kan se ut ungefär såhär:

Man vaknar upp vid 12-tiden på dagen och känner sig lite smått hungrig. Man letar sig ut ur sitt rum som kostar runt 20 kronor natten och slås direkt av den ofattbart vackra naturen som dina ögon vägrar slita sig ifrån. Du masar dig långsamt fram i värmen för att nå en restaurang som kan stilla din hunger. Vilken du väljer spelar ingen roll, för nästan alla ser likadana ut och serverar samma mat.

Efter någon minut hittar du en, och du lägger dig vid ett bord. Japp, du läste rätt, du lägger dig. Alla restauranger är nämligen anpassade efter att du ska ligga ner, så chill som möjligt. Du beställer in en underbar pad thai och en fruktdrink för nästan inga pengar alls, samtidigt som den obilgatoriska tvn börjar visa ett hysteriskt avsnitt av Family Guy.

Den här synen mötte mig när jag låg och drack fruktdrinkar på en av stadens många restauranger. Chill...


Här kan du sedan utan tvekan spendera resten av dagen. Fruktdrink efter fruktdrink kan avnjutas, samtidigt som du låter det gynnsamma klimatet massera din kropp. Det är ett perfekt avbrott från alla livets hemskheter. Man kan tro att det ska bli tråkigt, men det blir aldrig det. För den stund då du plötsligt insett att du sett alla avsnitt av Family Guy så är det dags att prova på det mest briljanta som någonsin uppfunnits. Tubing.

Jag vet inte vem det var, men människan som kom på att man kan flyta nerför en flod i slangen från ett traktordäck samtidigt som man intar alkohol, han borde adlas snarast. Vang Viengs tubing erbjuder det bästa av det bästa. Det är avslappnande att flyta, det är fantastisk drag på de barer som du då och då flyter förbi, och det finns linbanor och annan galenskap att leka med för den som vill.

Vang Vieng är och förblir en av de mest fantastiska platserna man någonsin kan besöka. Det är en stad som har någonting för alla. Staden är himmelriket både för partyprissen och slöfocken. För den som är både och... Ja, du fattar vilken grej. Åh, vilken underbar, underbar plats!

Kommentarer
Postat av: Carro

Satan vad fint det är. Är avundsjuk på dig som fått uppleva något sånt.

Svar: Spara pengar och åk dit! Bara du har råd med själva flygresan är det inga problem sedan, du kan lätt leva på 100 kronor om dagen där nere om du bara vill! :)
Viktor Den Store

2012-12-21 @ 15:51:55
URL: http://freekycarro.blogspot.se
Postat av: ellinor

sv:haha sant! Men nu fick jag nasse när jag studenten och inte kanin.. :P

Svar: Nåja, du är väl förlåten då :)
Viktor Den Store

2012-12-21 @ 23:12:40
URL: http://ellinorkryss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0