Pojkband+konstgjort regn=Hit?

Har ni någonsin reflekterat över vad som gör en hitlåt till en hitlåt? Varken Dessie, Kissie eller någon i deras närhet verkar ha gjort det, men det hör inte hit. Hur som helst så har jag gjort det under en längre tid, utan att nå någon nämnvärd framgång. Det verkar snarare som att vad som helst kan bli en hitlåt. I dag verkar det handla om att låten ska ha en text som är på gränsen till outhärdlig, och ett beat som är så fantasilöst som någonting bara kan bli. Såhär har det dock inte alltid varit, vilket får mig att tro att allt går i cykler och förr eller senare kommer igen, och när jag idag satt och återigen funderade på hur en hitlåt skapas så kom plötsligt genombrottet.

Ta ett pojkband, addera en video med överdrivet mycket artificiellt regn, och vips. Där har du din hitlåt. Jag vet att detta låter som komplett galenskap, så låt mig därför rada upp bevis som stödjer min teori:





Ser ni? Både Take That och Backstreet Boys har tack vare sina videos, där någon till synes släppt ett hav över deras välfriserade hjässor och stenhårda pojkbandskroppar, skapat två av de absolut största hitlåtarna i pojkbandshistorien. Eller faktiskt i musikhistorien över huvud taget. För att ytterligare späda på med bevis kan vi ju tänkta till och se vad dessa herrar uppnått när pojkbandskarriärerna tagit slut?

I Backsteet Boys vet jag ärligt talat inte vad någon sysslar med längre. Det är i alla fall helt klart så att ingen radar upp hits på löpande band, och deras eventuella solokarriärer måste således ses som ett misslyckande. I Take That är fyra av medlemmarna helt anonyma i dagsläget, även fast Gary Barlow (a.k.a. han som sjunger) förtjänar ett bättre öde. Robbie Williams är visserligen en global superstjärna, men det är givetvis bara undantaget som bekräftar regeln. Jag tycker därför att vi helt enkelt kan enas om att jag knäckt koden. Jag bör nu vara en av musikindustrins mest eftertraktade män, så då är det väl lika bra att jag tar tillfället i akt:

Finns det några killar som vill hänga med in i duschen och filma li... Det där kom ut fel. Nåja, summan av det hela är i alla fall: Pojkband + överdrivet artificiellt regn = M-M-M-Monster hit. Håller ni med?


Bo Ko?

När vi ändå nyligen behandlade ämnet fantasivärldar och tecknade karaktärer kan vi lika gärna dröja oss kvar ett tag till. Vi byter dock Ankeborgs mysiga gator mot ett djur som med stor sannolikhet hade funnits på Farmor Ankas gård om han hört till Ankeborgsinvånarna. Bo Ko. Det är nämligen någonting med den gode Bosse som inte stämmer, något som verkligen inte står rätt till. Han är nämligen en ko. Han är en ko. Han. Ko. Fattar ni?



Hur i helvete kan ett hondjur ha blivit en hane? Bo Tjur hade möjligtvis varit rimligt, men Bo är en ko. Och en han. Det stämmer ju inte för fem öre. Vad som stämmer ännu mindre är när man försöker googla sig till en lösning på problemet och får fram att Bo Ko är en oxe. Hur ska nu detta gå ihop? Bo Ko, som är en karaktär med ett mansnamn, är, sitt efternamn till trots, en oxe?

Detta hade jag trots allt kunnat acceptera, det hade ju kunnat vara ännu en i raden av översättningsklanterier, om det inte vore för det faktum att Bo Ko ser ut exakt som den stereotypa kossan. Han är ju som tagen direkt från bregottfrabriken.

Nej, barnprogrammen var bättre förr. Vad som dock inte var bättre förr var översättningarna samt förmågan till logiskt tänkande. Bo, vad är du för något egentligen?!

Mer Konstigheter I Ankeborg

Det känns som att det är något som inte riiiiktigt stämmer med den här bilden:


(Klicka på den för att förstora)


Långben, som verkligen jättemycket är en hund, hör sämre än hundar. Och Musse verkar dessutom inte ha någon som helst koll på att hans bästa vän faktiskt är en hund. Fullständigt ologiskt...

RSS 2.0