Alla Hjärtans Dag

Idag är det tydligen Alla Hjärtans Dag. Det måste vara årets överlägset mest överskattade och antagligen sämsta dag. Den är verkligen kass på väldigt, väldigt många sätt, och jag förstår faktiskt inte ens varför denna dag finns. Den är totalt överflödig.

Först och främst så finns den där för att hylla kärlek, som är och förblir det mest överskattade människan någonsin skapat sedan religion började förpesta det mänskliga sinnet och sänka den allmänna intelligensen. Men om man bortser från det faktum att dagen tillägnas någonting värdelöst så finns det ändå fler saker som gör Alla Hjärtans Dag till årets mest värdelösa "högtid".

Det är en dag som egentligen bara lockar fram det sämsta ur människor. Dess verkliga syfte verkar vara att få de människor som inte har någon kärlek att känna sig ensamma och ledsna. Det är en mobbningens nationaldag, eftersom alla som har intelligensen i behåll och inte har kärat ner sig i någon falsk typ endast känner sig mindre värda när denna bedrövliga dag väl kommer.

Det är lite som när man spelar brännboll. När någon person som är sämre lämpad för att smacka iväg en boll med en pinne ska slå så flyttar alla i utelaget närmare, som för att påminna den stackars slagmannen om att han eller hon är dålig. Människan i fråga vet om att han eller hon inte är någon stjärna på brännboll, hela omvärlden behöver inte påminna personen om det. På samma sätt behövs det ingen speciell dag för att påminna folk om att de lever ett liv utan en kärleksfull partner.

Men även för de människor som har valt att ha kärlek i sitt liv så är denna dag totalt meningslös. Älskar man en person så oerhört mycket som många påstår så ska det inte behövas en speciell dag för att man ska visa det. Det borde komma naturligt ändå. Men så fungerar tydligen inte människor. Istället ska vi varje år tvingas dras med en dag som får en övervägande majoritet att känna sig ensamma och ledsna, och övriga människor påminns endast om att de är usla på att visa sin kärlek.

Alla Hjärtans Dag är en dag vars existens inte är berättigad på något plan, i något universum, i någon tidsepok. Ska en såhär meningslös dag få finnas så kan vi ju lika gärna slänga in lite andra korkade dagar då vi hyllar onödiga saker. Jag slår en slag för gjutjärnsdagen, då alla som äger någonting gjort av gjutjärn kan få fira lite extra och kanske tvätta sina gjutjärnsprodukter. Det låter ungefär lika vettigt som Alla Hjärtans Dag. Kanske lite vettigare till och med...

Kommentarer
Postat av: Malin

"Varför ska man ha en dag när man ska vara snäll? Kan man inte va snäll alla dagar och ha en dag då man kan va arg? Man kan kalla den "dra åt helvete-dagen"" ett av mina favoritcitat gällande denna dag...

Svar: Jag tycker man kan vara arg alla dagar istället. Det blir överlägset roligast så! :)
Viktor Den Store

2013-02-14 @ 18:15:12
Postat av: Sofia

:<

2013-02-14 @ 19:52:23
URL: http://minasamladeverk.blogspot.se
Postat av: JP

Du är ju på rätt spår där, med tanke på gjutjärnsdagen. Då kan man fira med att drämma föremålet hårt i huvudet på någon dum jävel 😜

Svar: Ja, det vore ju briljant!
Viktor Den Store

2013-02-15 @ 14:17:08
Postat av: Anonym

Riktigt sliskig dag, värsta dagen. Bara affärerna blir glada när folk köper rosor (som vissnar) och choklad (så man blir fet)... Den som ger mig nått sånt får en smäll! Fy fan!

Svar: Du får en fisk istället <
Viktor Den Store

2013-02-15 @ 16:27:39
Postat av: Johanna

Varför ska man alltid klaga när dagarna blir lite mer "speciella"? Så tröttsamt. Alla hjärtans dag kan man fira med alla man älskar, sin familj, sina vänner eller pojkvän/flickvän. Jag tycker det är bra att en sådan dag finns för att i den stressiga vardagen så kanske man glömmer att faktiskt uppskatta de man älskar så alla hjärtans dag blir en dag då man kan stanna upp och tänka till, visa lite extra kärlek åt de som står en nära. Det behövs inte massa presenter eller godis, bara lite extra värme. Vad är det som är så dåligt med det?

Svar: Man är ju sämst i världen om man "glömmer bort" att visa uppskattning för de människorna man älskar. Därför är dagen onödig...
Viktor Den Store

2013-02-19 @ 23:31:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0