Årets oscarsnomineringar

Idag släpptes äntligen nomineringarna till världens finaste filmpris. I vanliga fall brukar en viss känsla av besvikelse infinna sig när man läser igenom listan, men i år har akademien verkligen överträffat sig själv i uselhet. Det är faktiskt så dåligt och politiskt korrekt att det knappast kan beskrivas i ord. Låt oss för skojs skull bryta ner en promille av all idioti i lite mindre delar, så man lättare kan se hur majestätiskt usel årets lista är.

The Hobbit, en film som oavsett vad man tycker om handlingen, är tekniskt helt makalös och en milstolpe inom filmindustrin. Fantastiskt ljud och bild, och en otrolig hit bland publiken. Man kan ju då tycka att den borde inkassera ganska rikligt med nomineringar, men nej. Tre. Inte ens för kostym är den nominerad, trots att den borde vara mer given än någonting som är garanterat.

Tråkigt och orättvist att The Hobbit får så lite lovord av juryn, men det blir värre. Årets i särklass främsta actionfilm tillika den avslutande delen i Christopher Nolans fantastiska Batman-trilogi, The Dark Knight Rises, har man helt glömt bort. Jag kan nämligen inte se någon annan anledning än minnesförlust, för the Dark Knight Rises har nämligen fått noll nomineringar. Japp, du såg rätt. noll. Det är lika många som ingenting alls.

Det jag har nämnt är ändå bara toppen på ett isberg av felbeslut som oscarsjuryn lyckats med vad gäller årets nomineringar. Jag brukar tycka att det är ganska roligt att titta på galan, men nu börjar det gå för långt faktiskt. Det är så oerhört förutsägbart och politiskt. Det handlar inte ens om vilken film som är bäst inom respektive område längre, utan det handlar om vilken film som är mest "rätt". Den där jävla akademien är ett gäng klåpare. Tror fan inte ens att jag tänker se galan i år...


En liten guldgubbe som blir mindre och mindre värd varje år. Fortsätter juryn såhär blir den snart ett straff snarare än ett pris...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Batmanfilmen är den enda filmen värd att nomineras! Och den enda värd att vinna, enligt mig.

2013-01-10 @ 19:14:57
Postat av: Sofia

Tyckte sista batman-filmen var värdelös!

Svar: Oavsett vad man tycker så förtjänar den ju åtminstone nomineringar i de flesta ljudkategorierna.
Viktor Den Store

2013-01-10 @ 21:51:34
URL: http://minasamladeverk.blogspot.se
Postat av: Matilda

Du verkar vara en vettig människa med vettiga åsikter Viktor!

Svar: Vettig? Jag? Befängt!
Viktor Den Store

2013-01-13 @ 23:03:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0