Dumskallar på Bigfoot-jakt

Min gode vän Philip, som egentligen heter Per men som här i bloggen brukar kallas för Mulla Omar, talade häromdagen om för mig att vi nästa år ska åka till USA. Där ska vi tydligen jaga Bigfoot, eller Sasquatch som den även kallas på andra sidan Atlanten. Han hade tydligen sett en del i en dokumentärserie om ett gäng dumma jävlar som jagar Bigfoot, och var övertygad om att vi skulle kunna göra det bättre. Tack vare den ädla sajten youtube (uttalas juttupp) så kunde även jag se ett avsnitt ur serien, och dra på trissor vilka jävla dumskallar det finns.

Det känns som att jag påpekar människornas låga intelligens ganska ofta här i min blogg, men det kan inte hjälpas att jag upprepar mig. För det är verkligen så. Låt mig bara beskriva delar ur denna dokumentär så att ni förstår varför dessa människor är så kalaskorkade så alla klockor självdör.

Dokumentären i sin helhet handlar egentligen om ett gäng glada amatörer som åker runt i en skog i Georgia och letar efter Bigfoot. De intervjuar människor som säger sig ha sett odjuret och de springer även runt i skogen som yra höns beklädda med nightvision-utrustning. Gänget som letar består av en kille vid namn Bobo som verkar ha spelat Sasquatch på Vår Teater, för hans jobb är konstant att föreställa Bigfoot när olika scenarion ska återskapas. Det finns även någon konstig tjej som är den enda lite kritiska, samt två gubbar, Matt och Cliff, som så fort de ser ett löv röra på sig är mer än övertygade om att det är Bigfoot som haft ett finger med i spelet.

Det dröjer inte lång tid in i avsnittet innan ett i raden av urusla bevis visas upp. Man filmar en sten som ser ut som en helt vanlig sten, och påstår att den visar att den amerikanska ursprungsbefolkningen mötte Bigfoot. Nästa bevis är en film från en polisbil som har filmat en varelse som går över vägen. Det är bäcksvart på filmen, så det är omöjligt att avgöra vad det är, men alla är övertygade om att det är Bigfoot trots allt. Idioternas ledare Matt Moneymaker (ja, det är hans riktiga namn) uttalar sig sedan i ett av många otroligt konstiga uttalanden, där han påstår att det är en klassisk "sasquatch road crossing at night".

För att ta reda på om detta verkligen var en Sasquatch tvingar man Vår Teater-killen Bobo att springa över vägen på samma plats, så att man kan jämföra hur det ser ut. När filmerna sedan ska jämföras kommer nästa idiotiska sak, när Matt Moneymaker beskriver Bigfoots utseende. Han glömmer tydligen bort att Bigfoot är ett djur som ingen har sett, och alla som påstår sig ha sett det har olika vittnesmål. Han är dum i huvudet, men dummare ska det bli.

Gänget ger sig nu ut i skogen med sin avancerade mörkerseende-utrustning. Utan att någon människa i hela världen har en aning om hur en Sasquatch kan tänkas låta, så bestämmer man sig för att locka på det mytomspunna monstret genom att yla. Matt Moneymaker ställer sig och gallskriker ett par gånger i skogen, och får underbara men totalt pantade kommentarer som "that was pretty cool" och den givna favoriten "that sounded like a real Bigfoot!". Hur man kan veta hur ett djur som ingen någonsin har hört låter förblir osvarat, men Matt Moneymaker svarar ändå stolt: "I practice!"

Av en antagligen väldigt logisk anledning hörs plötsligt två knackningar i skogen. Matt Moneymaker tar direkt tillfället i akt och påpekar att detta måste ha varit en "Squatch". Vidare berättar han även att han minsann var den som kom på att Bigfoots knackar på träd om man gallskriker lite. Han är fanatiskt rikspuckad på ett omåttligt roande sätt.

Nästa steg i letandet efter bevis är att intervjua den del av lokalbefolkningen som säger sig ha sett odjuret. De finner ett antal mycket förvirrade människor som alla har olika beskrivningar av det djur som definitivt var ute efter att döda dem alla. En kvinna beskriver hur en Bigfoot vandrade ut mitt i vägen och ställde sig framför hennes bil. När hennes strålkastare träffade "Squatchen" vände den sig långsamt om och tittade på henne. Hon menar att den var ungefär tre meter lång, och på grund av detta blir dumskallegängets ledare Matt Moneymaker bombsäker på att det var en Bigfoot hon sett.

Matts högra hand Cliff, som analyserar bevisen, uttalar sig med det fullständigt geniala idiotcitatet: "I love the fact that it froze in mid step, looked straight ahead and then slowly turned to look at you. That is a very Bigfooty thing to do". Hur han kan ha någon som helst aning om vad Bigfoots brukar göra, eftersom man fortfarande helt saknar bevis för att en Bigfoot någonsin har skådats, får vi tyvärr inget svar på.

Lite senare i episoden finner man ett fotspår på en lerig stig i skogen. Eftersom det är en stor fot med fem(!) tår så kommer hela gänget överens om att detta är det ultimata beviset. Sasquatch finns, och de har just hittat ett fotspår från denne. I sin iver att få träffa den hårige besten ger sig alla ut i natten för att leta. De delar in sig i grupper och förvirrar varandra genom att yla högt på olika platser i skogen, och efter det tar avsnittet plötsligt slut.

Gänget är helt bombsäkert på att de varit närmare att finna Bigfoot än någon annan, men de glömmer bort att alla "bevis" de har funnit helt saknar substans. Det enda de verkligen har bevisat är sin egen besatthet till att vara dumma i huvudet. De är så dumma så att deras kombinerade IQ inte kan vara högre än den hos en padda. Det är nästan så man skulle vilja åka till den där skogen i Georgia och ställa ut en förpackning med yoghurt. Då kommer vi snart kunna se på TV hur Matt Moneymaker stolt påpekar hur han var den som kom på att Sasquatch minsann äter yoghurt till frukost. Så korkade är nämligen dessa människor. Det är tur att riktigt dumma människor i alla fall är underhållande...



Varning för oändliga dumskallar och osynkat ljud!



Kommentarer
Postat av: JP

Hahahaaa, jag håller på att självdö av skratt här borta. Glöm inte att blogga när du lurar Moneymaker (!) å gänget med yoghurten.
Kräver en videoblogg inspelat med dolda kameror i flera vinklar.

Du skriver förjävla bra.
Kram.

Svar: Allt kommer spelas in med nightvision. Det är ju nämligen så att allt ser sjukt mycket mer spännande ut då!
Viktor Den Store

2013-01-16 @ 13:55:09
Postat av: julia

hahahahhahahahahahaha

2013-01-16 @ 15:09:38
Postat av: JP

Låter bra det. Lite Blair Witch Bigfoot Project över det hela. Du kan ju klä ut dig och skrämma skiten ur dom.
Jag tror att de har sett för mycket Scooby Doo om jag ska va ärlig.

Svar: Man kan aldrig se för mycket Scooby Doo! :o
Viktor Den Store

2013-01-16 @ 18:31:35
Postat av: JP

Inte om man är någorlunda normal, nej. Men Moneymaker O Co. ska nog chilli lite på den punkten ett tag tror jag.

Svar: Jag vet inte om jag håller med dig ändå. De gamla Scooby Doo-avsnitten kan man inte få för mycket av. Det är möjligtvis om de bara sett nyare avsnitt, och de med den där jävla skit-Scrappy Doo...
Viktor Den Store

2013-01-16 @ 18:39:22
Postat av: JP

DET håller jag med dig om fullständigt. Det måste vara avsnitten med hela gänget oxå, inte bara Scooby och Shaggy.

Svar: Helt korrekt. Ju äldre avsnitt desto bättre...
Viktor Den Store

2013-01-16 @ 19:04:46
Postat av: JP

Så är det.

2013-01-16 @ 19:19:05
Postat av: Malin

Jag förstår inte.. Han Moneymaker har alltså aldrig sett en Bigfoot på riktigt, och det säger han mannen att han gjort, säkert inte sant men ändå. Och ändå säger Moneymaker att han vet hur bigfooten ser ut och att han skogsmänskan har fel? Where's the logic??

Svar: Det finns ingen logik. Verkligen ingen alls...
Viktor Den Store

2013-01-17 @ 09:58:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0