Världens sämsta chaufför

Jag satt nyligen i en bil som färdades på Hornsgatan i Stockholm. Till en början var allt normalt, men så plötsligt hamnade vi bakom vad jag här och nu utser till världens sämsta chaufför. Han var så dålig så det faktiskt knappt går att begripa. Jag ska dock försöka beskriva den incident som utspelade sig under en 30-sekundersperiod, där mannen i bilen framför visade sig vara helt olämplig som bilförare.

Vi närmade oss ett rödlyse i måttlig hastighet när vi ser att bilen framför får någon typ av hjärnsläpp. Trots att hastighetsbegränsningen är 50 på Hornsgatan så ligger mongot i ca 15 km/h. Han väljer dessutom att lägga sig mitt emellan de båda körfälten, så han blockerar på så vis hela vägbanan. Eftersom han kör så öerhört långsamt hinner det bli rött framför oss, men chaufför-muppen har bara börjat sin uppvisning i uselhet.

Istället för att stanna kör han helt enkelt förbi det tokröda rödlyset, där han plötsligt bestämmer sig för att göra en U-sväng. Han utför detta med smått imponerande precision, men har tydligen fortfarande ingen som helst koll på att det är rött. Följden av detta blir att han alltså återigen kör mot rött, fast denna gång åt andra hållet. Vid det här laget skrattar jag gott åt idioten i bilen, men värre skulle det ändå bli. Två fruntimmer kommer plötsligt utspringande i gatan för att försöka hoppa in i bilen, varpå han börjar backa - återigen mot rött. De förvirrade damerna hoppar in i bilen, som för fjärde gången på mindre än en halvminut nu börjar rulla förbi ett rödlyse som var maximalrött.

Därefter blir det grönt och vi lämnar den superusla chauffören bakom oss. Såhär i efterhand har jag suttit med tankar om hur fa-an en människa kan lyckas göra så mycket fel på så lite tid. Synd bara att människan i fråga inte gjorde så på sin uppkörning. Det hade varit ett mäktigt världrekord att misslyckas så kapitalt vid ett och samma rödlyse. En sak är i alla fall säker: Vissa människor ska inte köra bil...

Kommentarer
Postat av: Amanda

Herregud, man blir fan mörkrädd av att höra om idioter helt utan trafikvett! Han hittade säkerligen sitt körkort i ett paket med Kalaspuffar... :O

Svar: Åh fy fan vad gott med Kalaspuffar!!!!!!!!!!!!!!
Viktor Den Store

2013-05-16 @ 08:22:21
Postat av: JP

Jag åker en del taxi, så jag kan säga att körkort, och kanske helst taxikörkort, går numera att köpa på postorder. För inte kan de fått det på laglig väg.
Har även hört att det finns taxileg att köpa på Plattan. Så vill du ha ett extrajobb, så ....

Svar: Taxichaffisar är ju ökända i hela Sverige. De kör som dårar i alla lägen!
Viktor Den Store

2013-05-16 @ 13:10:07
Postat av: claes-göran olofsson

intresseklubben antecknar

Svar: Varför gör dom det tre gånger för?
Viktor Den Store

2013-05-16 @ 20:41:01
URL: http://www.youtube.com/watch?v=8rZj7irrXSw
Postat av: claes-göran olofsson

intresseklubben antecknar

2013-05-16 @ 20:41:49
URL: http://www.youtube.com/watch?v=8rZj7irrXSw
Postat av: claes-göran olofsson

intresseklubben antecknar

2013-05-16 @ 20:44:06
URL: http://www.youtube.com/watch?v=8rZj7irrXSw
Postat av: JP

Jösses vad de antecknar. Kanske de inte stavade rätt första gångerna. Eller så slant de till med kommateckensknappen alltför ofta.

2013-05-17 @ 13:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0