Världens sämsta TV-program någonsin

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg där jag uttryckte min oerhörda bestörtning vad gäller dagens barnprogram, som ju är genomgående urusla. Förr i tiden fanns det gott om barnprogram som var alldeles förträffliga, men faktum är att allt inte var bättre förr. Det fanns vissa program som var så dåliga så man faktiskt inte riktigt förstår hur de kunde få sändas. Det sämsta av det absolut sämsta kallades för Dagens visa, och det var så dåligt som någonting någonsin kan bli.

Dagens visa var kort och gott ett program där barn fick sitta mot en tråkig intetsägande bakgrund och sjunga hemska visor. Det är en fruktansvärt tråkig idé, men på grund av genomförandet blir det faktiskt ännu sämre än man någonsin hade kunnat ana.



Alla avsnitt börjar med att vi får se vad som måste vara världshistoriens fulaste logotyp. Den visar programnamnet i alla tänkbara färger, och dessutom någon ful porslinsfigur som gör att man automatiskt känner sig lite deppig och halvt suicidal. För att ytterligare föra in tankarna på självmord visas sedan en nallebjörn som hatat sitt uppdrag som Dagens visa-maskot så mycket att han har hängt sig själv.  Samtidigt uttalar en hemsk barnröst programnamnet så särskrivet som tänkas kan. "Da gens vi sa". Förväntningarna kunde inte vara lägre när själva programmet väl drar igång, men ändå blir man besviken.

Ett litet barn dyker plötsligt upp i bild, och därefter är rutinen exakt densamma i alla avsnitt. Det stackars barnet ser vettskrämt ut, sjunger helt utan inlevelse eller musikalisk talang och är dessutom iklätt en tröja som är så ful att det måste klassas som mobbning att klä någon i detta plagg. Det ser verkligen ut som om de stackars ungarna har tvingats till att göra någonting som de absolut inte vill.

Som tittare/lyssnare tvingas vi nu stå ut med att se ett olyckligt, talanglöst barn försöka sjunga en visa som inte ens skulle vara bra om den framfördes av Pavarotti. Barnens totala ointresse för uppgiften skiner dessutom som den skitfula sol de har på de ännu fulare tröjorna. De klarar knappast av att hålla melodin, och de tappar texten konstant. Vissa barn verkar dock kunna texten, men de sjunger fel ändå eftersom de är korkade barn som inte lärt sig att prata rent än.

Ganska snart har vi full förståelse för varför den där nallebjörnen valde att ta sitt eget liv. Dagens visa är ju inget tv-program - det är en tortyrmetod. En tortyrmetod som aldrig verkar vilja ta slut, men lyckligtvis så finns det faktiskt ett slut. Tyvärr måste vi först ta oss igenom några mäktigt deppiga eftertexter också, som förkunnar att den skyldige till skapandet av detta brott mot mänskligheten heter Elsa-Gun Gustafson. Det är hon som tvingat dessa "Ministrålar" till att sitta och gallskrika i TV på bästa sändningstid. Hur fan hon lyckades få med denna vedervärdiga skit på TV kommer jag aldrig någonsin att förstå, för det går ju inte ens att tänka sig ett sämre TV-program än Dagens visa. Det är en dålig idé som är ännu sämre utförd med hjälp av barn som är sämst. Hur kunde detta få visas på TV? HUR?!


Kommentarer
Postat av: JP

Att det sänds på SVT är ju i och för sig inte så underligt. De får ju betalt för att sända skit som kallas kultur.
Du kan väl skicka några tapes med Ministrålarna till Guantanamo eller Abu Gharib-fängelset. Då skulle de få terrorister att gola på sin egen morsa any day.

Svar: Där är du ju faktiskt någonting på spåren. Varför har ingen tänkt på det förut?!
Viktor Den Store

2013-05-30 @ 12:08:02
Postat av: JP

Inte så dum som jag verkar, va?! ;)

Svar: Du är ett geni!
Viktor Den Store

2013-05-30 @ 16:54:10
Postat av: Mulla Omar

Jag tycker då inte om denna

Svar: Pippi Pelikan var ju kung!
Viktor Den Store

2013-05-30 @ 23:34:22
URL: http://www.youtube.com/watch?v=7TSIcA2_STQ
Postat av: JP

Vilket trauma, Omar. Det kan inte varit lätt.

2013-05-31 @ 14:59:56
Postat av: Sofia

Men de är ju ändå fööööör söta :)

Svar: Nej. För sämst är vad dom är!
Viktor Den Store

2013-06-02 @ 02:07:43
URL: http://minasamladeverk.blogspot.se/
Postat av: Alexandra

hahahaha, jag som trodde detta programmet var glömt för all framtid.. tack

Svar: En elefant glömmer aldrig... Eller nåt! :)
Viktor Den Store

2013-06-02 @ 16:15:48
Postat av: Lilly

Usch! Hemska minnen!
Detta var det tråkigaste som fanns när man var liten och det verkar ju inte bättre nu när man ser på det igen... Vedervärdigt!

Svar: Jag förstår inte hur det kunde sändas som ett barnprogram. De enda som kan tänkas gilla det är väl barnens föräldrar?
Viktor Den Store

2013-06-04 @ 22:19:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0