Nattliga joggingturer bjuder på WTF-moments

Om man går ut och springer strax efter klockan 00:00 på natten så kan man se allt möjligt konstigt. Bara de senaste veckorna har jag sett tre riktigt underliga saker, eller vad sägs bara om detta:

  • Skådespelaren Leif Andrée, som antingen är besatt av onda andar eller högt repeterar teaterrepliker för sig själv.
  • Folk som helt utan anledning krossar glas vid kolonilotterna i Tanto.
  • En man, som antagligen är hög som ett hus, som springer runt och jagar fiskmåsar, samtidigt som han högt upprepar frasen: "My name is Elvis Presley hihihihi!"

Både spännande och mycket, mycket konstigt. Den höghushöga mannen var nog ändå det absolut underligaste när jag tänker efter. Det fanns nämligen ingenting i hans utseende, eller beteende, som ens på något vis påminde om Elvis. Kvar finns då endast sannolikheten att han själv bytt namn till Elvis Presley, men då återstår problemet att den enda svensken som heter Elvis Presley inte bor i Stockholm.

 

Människorna eller människan som krossade glas är väl mindre skumt. Någon ville väl bara få utlopp för sin aggression. Leif Andrée var däremot mer otippad. Man ser honom på Södermalm ibland, men jag har aldrig sett honom på detta viset förut. Han verkade inte ens full, utan bara... konstig. Som att han verkligen var besatt. Hans upprepande av mindre ortodoxa fraser väldigt högt och artikulativt får mig dock fortfarande att tro att det på något sätt hade att göra med hans yrkesroll.

 

Nåja, skumt var det oavsett. Tror jag ska ut och springa i natt igen. Man vet ju aldrig vad för någonting spännande man kan se!

 

 



RSS 2.0