Världens minst intressanta fredag

Det är som ni kanske märkt ytterst sällan jag skriver om någonting riktigt intressant som pågår i mitt liv, eller om någon annan känsla än hat eftersom jag har svårt för det. Men idag ska det bli ändring på den saken, om än bara för en stund.

Idag har jag nämligen spenderat hela dagen fram tills nu med att vänta. Jag har väntat och väntat. Och väntat. Min kära lilla katt och livskamrat Åsa har nämligen råkat ut för någon typ av trubbel. I nästan två dygn har hon varit helt orkeslös och klen, något som verkligen är motsatsen mot hennes verkliga jag.

När hon i förmiddags inte visade några som helst tecken på förbättring, utan snarare tvärtom, så kände jag att det var dags att besöka djursjukhuset. Där har jag alltså suttit hela dagen och väntat, precis som brukligt är när det gäller akutmottagningar. De oroande förprognoserna avlöste varandra, och det verkade stå riktigt illa till. Min annars så pigga kompis och partner in crime verkade helt plötsligt inte ha så lång tid kvar. Ett blodprov skulle avgöra vad som var fel.

En evighet till passerade innan beskedet till slut kom. Det fanns ett uns av optimism i det. Njurarna och levern fungerade fint, och allt såg bra ut utom en enda sak. Kaliumbrist. Extrem kaliumbrist. Vad det beror på förstod ingen, för det lilla kattskrället har inte varit ute på flera dagar och har således inte kunnat äta någonting konstigt, vilket skulle vara den vettigaste anledningen.

Fullt så superpositivt var dock inte beskeded, för det efterföljdes av information om att Åsa måste stanna över natten och få dropp eftersom hon var så illa däran. Så nu sitter jag här, ensam i min lägenhet medan min livskamrat och bästa vän befinner sig på en plats jag vet att hon hatar mer än någonting annat. Kul fredag. Kul, kul, kul...

Att översätta filmtitlar

Att översätta filmtitlar har jag verkligen aldrig förstått mig på. Dels så är det helt meningslöst att översätta namn, eftersom det bara är jävligt dumt, men dessutom så blir det ju alltid dåligt. Allt låter så fruktansvärt töntigt på svenska, men som om inte det vore nog så är översättningarna i regel helt galna. Ofta är det så övermäktigt uselt så man vill kräkas lite i munnen.

Det man undrar är ju verkligen vem det är som sitter och kommer på vilken titel en film ska få i Sverige. För det finns verkligen ingen som helst logik. Ibland översätts filmens titel rakt av, ibland översätts den inte alls och så i vissa fall så har översättaren varit hög som ett hus och hittat på någonting helt nytt. Ibland blir det totalt obegripligt, och ofta så urbota värdelöst att man blir direkt förbannad på att någon inte tyckte att orginaltiteln räckte till för oss i lilla landet lagom. Låt mig visa några exempel på idiotiska översättningar.

Ratatouille - Råttatouille
Varför? Varför i hela helvete översatte man detta? Ratatouille är ju en maträtt, men Råttatouille är ju absolut ingenting. Och även en människa som fått större delen av hjärnan bortsprängd kan ju även som svensk göra kopplingen att filmen har att göra med råttor eftersom ordet rat är med i orginaltiteln, plus att det är råttor över hela jävla postern.

Big Momma's house - Big Mommas hus
Det här är nog ändå min personliga favorit, för i det här fallet är översättningen precis så onödig som den någonsin kan bli. Jag förstår ärligt inte hur man har resonerat när man valde att översätta det som man gjorde. Om man ändå ska översätta, varför översätter man inte hela titeln så det blir Stora mammas hus? Jag antar att det är för att man inte vill översätta ett "namn", men varför ska man då översätta namnet på filmen? Dessutom kan jag ge mig fan på att 90% av alla barn över 5 år vet att house betyder hus, så översättningen är så meningslös så det inte kan beskrivas i ord.

Airplane! - Titta vi flyger
Jaha. Det räckte inte med att översätta det rakt av till Flygplan!? Jag lovar att något gruvfyllo tyckte att det inte skulle vara tillräckligt coolt, så då drog man till med det ännu töntigare "Titta vi flyger".

Good Will Hunting - Will Hunting
Så vettigt. Någon tyckte att ordet Good var överflödigt, så det tog man helt enkelt bort. Om det finns någon annan anledning till namnbytet förutom att man sparar bläck på biljetterna eftersom man slipper trycka ordet "Good" så blir jag mycket förvånad.

To Kill a mockingbird - Skuggor över södern
Här har logiken slagit slint igen. Jag misstänker att mockingbird blev en aning knepigt att översätta, men är inte det den överlägset bästa anledningen till att inte översätta det alls? Skuggor över södern är ju flera ljusår ifrån orginaltiteln, och dessutom fult som stryk. Blä.

North by Northwest - I sista minuten
Suck. Vad fan har översättaren gjort nu då? Den här översättningen är så jävla dålig så jag inte ens vill analysera den.

Monty Python and the Holy Grail - Monty Pythons galna värld
MEN VARFÖR INTE BARA DÖPA DEN TILL MONTY PYTHON OCH DEN HELIGA GRAALEN?!

Life of Brian - Monty Pythons Life of Brian - Ett herrans liv
Hur detta har gått till, det kan jag knappt föreställa mig i min vildaste fantasi, men jag ska försöka. Det sitter ett gäng översättargrabbar på ett kontor och röker på en feting och har det bra. Plötsligt kommer chefen in i stör den gemytliga stämningen som råder. Han blir skitsur över att de anställda brukar knark under arbetstid, så han hotar samtliga med sparken om de inte överträffar sig själva med nästa titelöversättning. Eftersom deras hjärnor svävar runt i ett hallucinogent moln går det trögt, men de enas om att Life of Brian är för coolt för att översättas. Men plötsligt utbrister någon: "Fan grabbar, titeln är ju alldeles för kort. Om vi förlänger den med massa onödigt nonsens kommer chefen tro att vi jobbat mycket hårdare än vad vi egentligen har!"

Och mycket riktigt. Så kom titeln till, och så vitt jag vet jobbar alla översättarna kvar än idag...


Dial M for murder - Slå nollan till polisen
Nu är botten nådd. Inte bara på det här inlägget, utan även vad gäller dåliga översättningar. Dial M for murder är en riktigt bra filmtitel, det finns det ju inga tvivel om, men jag kan tänka mig paniken som uppstått i Sverige där man inte kan slå bokstäver på telefonen. Därför kom "Slå nollan till polisen" som en paniklösning, som ju tyvärr suger balle värre än någonting annat. Först och främst kan jag inte undgå att fundera på om man ska slå en nolla på telefonen för att komma till polisen, om man ska hjälpa en polis att slå ett telefonnummer genom att slå en nolla åt honom, eller om det till och med är så att man fysiskt ska slå en person som är en nolla så att han steg för steg närmar sig en poliskonstapel. Titeln är hur som helst skitdålig.

Nattliga joggingturer bjuder på WTF-moments #6

Egentligen vet jag inte om det räknas som nattliga joggingturer när jag numera springer inomhus, men hur som helst så händer det fortfarande mycket intressanta saker när man tränar nattetid. Eftersom jag är bossen över bloggen bestämmer jag därför helt enkelt att detta blir "Nattliga joggingturer bjuder på WTF-moments #6"

För ungefär en vecka sedan var jag som vanligt i full färd med att bättra på min undermåliga fysik när en mörkhyad man kommer in på gymmet. Jag drar först en liten ångestladdad suck eftersom jag inser att jag inte får ha hela gymmet för mig själv längre, men min besvikelse byts mycket snabbt mot ren fascination.

Den nyanlände mannen visar sig nämligen gymma som en riktigt boss. Alltså like a baws, som kidsen säger. Verkligen jättemycket like a baws, för han struntar nämligen i att gå in i omklädningsrummet som vi andra gör. Han har nämligen inga ombyteskläder med sig. Istället tar han bara av sig sin jacka, och är nu alltså iklädd ett par fina svarta byxor och en skjorta.

Han hänger mödosamt upp sin jacka, innan han likt en tvättäkta hulk börjar svinga hantlar som om de vore viktlösa. Jag kan inte hjälpa att tjuvkika lite på hans monumentala monsterfysik som han så läckert maskerat i sofistikerade kläder. När han till slut står och bollar med en skivstång på 80 kilo över sitt eget huvud kommer jag på mig själv med att jag inte längre tjuvkikar. Jag råglor, helt ogenerat och med munnen på vid gavel. Denna man är helt jävla sinnessjuk.

Efter närmare en timme visar det sig att han är klar. På mig som kämpat med flugvikter forsar svetten som ett vattenfall, men brontonegern (inget rasistiskt menat, men utan tvekan den bästa beskrivningen) ser inte ett dugg svettig ut. Trots detta har han bestämt sig för att duscha, och det är nu han överträffar sig själv.

I brist på handduk har han tydligen fått en osannolik snilleblixt. På hela gymmet finns nämligen stora pappersrullar utställda, som man ska använda till att torka av maskinerna. Varje rulle innehåller säkert åtminstone 50 meter papper, men det hindrar inte min vän hulken, som släpar med sig en rulle in i omklädningsrummet.

Efter fem minuter kommer han ut igen. Nyduschad och med en halv pappersrulle i släp. Han har alltså använt typ 25 meter papper till att torka sin muskulösa kropp. Han drar vant på sig sina skor och glider smidigt i sin jacka, innan han försvinner lika fort som han kom. Kvar står jag, med en enda tanke. WTF hände just?!


Sveriges just nu sämsta reklamfilm

Reklamfilmer är väl för det mesta riktigt dåliga, men ibland så kommer ett och annat bottennapp som förvånar hela det svenska folket med sin uselhet. Den senaste bedrövligt dåliga reklamfilmen som förpestat svensk TV står Comviq för.Mer eller mindre allt med den här reklamen är dåligt. Man börjar ana oråd redan efter ett par sekunder när reklamseriens huvudperson, Kioskturken, säger någonting som låter som "Ja, ni ska dö!", men som antagligen betyder något helt annat.

Sedan dröjer det givetvis inte länge innan Kioskturken återigen kommer med en one-liner som på alla tänkbara sätter förstärker fördomar om invandrare. "Du har stark", vräker han ur sig och syftar på den ofattbart irriterande kvinnan som just kommit in kiosken. Trots att kvinnan inte ser ett endaste dugg stark ut så väljer hon att spänna sin pinnsmala arm, samtidigt som hon på ett direkt översittande sätt förklarar att hon ju försöker eftersom hon jobbar som personlig tränare.

Några sekunder senare befäster hon intrycket av att vara en översittare genom att ge Kioskturken dåliga ekonomiska tips. Hon är verkligen motbjudande positiv och energifull på ett alldeles hemskt och överdrivet sätt. Slutligen stormar hon, givetvis i överdrivet positiv anda, ut från butiken och reklamen närmar sig äntligen sitt slut. Men först ska vi givetvis få se att Kioskturken minsann kan vara PT han också, även fast han knappt kan göra en enda situp.

Jag är väldigt glad att jag inte har Comviq, för den här reklamen är verkligen otroligt dålig. Resten av reklamserien med Kioskturken är så klart också mördande usel, men den här reklamfilmen tar fan priset. Fantastiskt dåligt är vad det är...

Jag stör mig som fan på Povel Ramel

Jag har verkligen alltid stört mig otroligt mycket på Povel Ramel, och igår råkade jag se honom på TV och då blossade känslorna upp igen. Han är verkligen otroligt störande. Folk kallar honom för musikaliskt geni, och det stämmer säkert, men han var förbannat jobbig för det.

Han har skrivit majoriteten av alla världens töntigaste låtar, och dessutom haft på sig majoriteten av alla fula hattar som någonsin skapats. Dessutom så måste han ju ha haft någon typ av Benjamin Button-syndrom, för han såg ju ut som en hundraårig bebis i hela sitt liv. Det går ju fan knappt att se någon skillnad på honom från dagarna när TV sändes i svartvitt och när TV sändes högupplöst i färg.

Hans oerhört belåtna och jobbiga bebisleende och kroppsspråk gör dessutom att man bara vill ge honom en rak höger, men eftersom man varken får slå barn eller visa dålig respekt mot äldre blir ju det en omöjlighet eftersom han verkade vara både gammal och ung samtidigt. Nu är han ju dessutom död, så då blir det ännu svårare att klippa till honom.Han var en fruktansvärd fjant helt enkelt, i alla klipp jag någonsin sett honom i. Stolt över sin egen fjantighet verkar han ju vara också, vilket gör allt ännu värre. Nej, fy fa-an vad jag stör mig på Povel Ramel. Bort med dig!

Resetips #2

Jag befinner mig i ett helt sjukt resesug, så jag gör helt enkelt så att jag skriver ett till resetips-inlägg, som för att fresta mig själv att åka bort. Den här gången ligger tipset maximalt långt borta.

Nya Zeeland... Vad finns det egentligen att säga om detta land som inte alla redan vet om? Troligen väldigt mycket, för Nya Zeeland är och förblir ett av världens absolut mest underskattade resmål. Det är verkligen ett helt fantastiskt land som kan erbjuda så otroligt mycket mer än man tror. Naturen är obeskrivligt vacker, och under en dagstur med bil kan du vänta dig att uppleva i stort sätt allt man kan tänka sig utom öken. Eller vad sägs om att stå i en regnskog och titta ut över en glaciär?
Att hyra bil på Nya Zeeland är verkligen en upplevelse för livet, och någonting som alla borde göra någon gång i livet. Varje dag bjuder på helt fantastiska vyer och scener, och du kan hitta hundratals obeskrivligt vackra sjöar att svalka dig i om det är varmt. Lake Wanaka till exempel:


 
Men som om inte allt detta vore nog så är ju självklart även folket på Nya Zeeland underbart vänligt. Alla är hjälpsamma, och trots att det finns gott om totalt galna äventyrare i hela landet så kan man alltid vänta sig ett varmt välkomnande vart man än kommer. Och det gör dessutom upplevelsen att spänna fast sig vid en främling och hoppa ut ur ett plan till någonting man verkligen kan njuta maximalt av. Jag kan inte tänka mig en mycket vackrare plats att se när du faller från ovan, så om du är sugen på ett fallskärmshopp så är Nya Zeeland ett utmärkt val av den anledningen också.
 
I ärlighetens namn så finns det verkligen inte mycket negativt med Nya Zeeland. Varje gång man åker dit så lämnar man med en känsla av att man verkligen måste åka tillbaka en gång till. För mig har det blivit tre besök, och ändå är jag inte nöjd. Rent geografiskt så ligger Nya Zeeland ungefär så långt bort som man kan komma. Och ändå känns det alltid som att man kommit hem. Det är fantastiskt.


SF är klåpare!!!

Svensk Filmindustri är verkligen sämst, av så otroligt många anledningar. Först och främst innebär deras monopol på hela biomarknaden i Sverige att kvalitén på biograferna är direkt urusel. Ljudet är, likt det vi kan höra i alla svenskproducerade filmer, förödande dåligt, och duken är för det mesta inte så stor som man skulle önska. Det är på det stora hela nog bara Rigoletto som håller en nivå man inte behöver skämmas över i jämförelse med andra länders biografer. I och med detta monopol kan ju SF givetvis även ta betalt precis hur mycket de vill så länge publiken fortsätter att komma, vilket ur marknadssynpunkt är totalt värdelöst. Det finns ingen som helst konkurrenssituation vilket bara drabbar oss kunder.

SF är också skitkassa eftersom de än idag inte verkar ha fattat hur de ska sköta försäljningen av biljetterna till The Hobbit, trots att man haft över tio år på sig att förbereda sig för detta monumentala filmsläpp. Först förra veckan släpptes informationen om hur biljettförsäljningen skulle gå till, och då visar det sig att man väntar till sista sekunden innan biljetterna finns att köpa. Och situationen blir ännu värre av att SF själva inte verkar veta vad fan det är som pågår. Det finns fortfarande ingen information om var premiärvisningen kommer ske, eller om den kommer att visas i 48 fps eller ej. Idag gick man ut med lite information som skulle förtydliga det hela, men det enda som förtydligades var att SF inte har koll på läget över huvud taget. Det är 100 procent oklart, på alla plan.

Men allra värst är nog ändå bokningssystemet. Inte för att det är speciellt krångligt, utan av en mycket enklare anledning. Färgsättningen i bokningssystemet är nämligen helt ologisk. Man får se en bild över hur salongen ser ut, med röda och grå stolar. De röda stolarna ser exakt ut som tomma stolar i vilken biografsalong som helst, medan de grå ger ett otroligt starkt intryck av att vara upptagna. Men i verkligheten är det ju precis tvärtom.

De röda stolarna är upptagna, medan de grå stolarna som nästan smälter in i bakgrunden är bokningsbara. Vem kom på att det skulle vara på detta viset? Fan så dumt det är. Sluta vara så jävla usla SF, då kanske jag hatar er lite mindre. Nu balanserar ni på gränsen till att vara lika usla som Comhem, och den positionen vill ingen vara i.

Sverigedemokraterna - by demand

Eftersom min uppenbart trogne läsare Batman önskade att jag skulle posta ett inlägg om Sverigedemokraterna så är det kanske bäst att jag gör det. Han är ju trots allt en maskerad man som tagit lagen i egna händer, så det vore dumt att säga emot honom. Eftersom jag inte riktigt har någon tydligt formulerad frågeställning att besvara kommer således texten antagligen att vandra fritt kring olika delar som brukar uppta debatten kring SD. Eftersom jag saknar riktig inriktning i mitt inlägg finns det risk för att det antingen kan bli väldigt långt eller väldigt kort. Det återstår att se.

Låt oss för enkelhetens skull börja såhär. Jag tycker att SD har precis lika stor rätt till en plats i den svenska riksdagen som vilket annat folkvalt parti som helst. De är valda av folket, och förtjänar således sin plats, det är själva grundtanken i en demokrati.

Jag måste erkänna att jag inte är extremt påläst angående Sverigedemokraternas partiprogram, men eftersom jag har en väldigt politiskt intresserad vän har jag ändå fått en ganska bra bild av det hela. Jag antar att det alla egentligen undrar är ifall jag tycker Sverigedemokraterna är rasistiska, och nej. Det gör jag inte.

Den politik Sverigedemokraterna säger sig stå för tycker jag inte är rasistisk, men däremot har det ju framgått oerhört tydligt att det finns rasister i partiet. Men detta gäller ju givetvis även för andra partier. Det finns rötägg överallt.

Vad som stör mig mest angående medias bevakning av SD är att den är så otroligt snedvriden och löjlig. Varenda krönika handlar om att SD skulle vara rasister, och det starkaste argumentet är alltid av någon anledning Zlatan, trots att han ju inte har någonting med saken att göra. Jag besvarade nyligen en idiotisk debattartikel på Aftonbladet med följande kommentar, som visade sig vara väldigt uppskattad av både Sverigedemokrater och politiskt intresserade från andra partier. Den visar ganska väl en stor del av min tankegång:

"Är det inte dags att hitta någon ny infallsvinkel att försöka debattera mot SD? Detta otroligt fjantiga sätt har ju prövats en miljon gånger och fungerar inte på något sätt. Zlatan och alla andra är svenska medborgare, men de är ju inte 100% svenska för det eftersom de har ett annat ursprung. De blir inte mindre värda för det, men det är ju ändå så det är. Pizza är inte en svensk maträtt bara för att den bakas i Sverige, men den är precis lika god ändå.

Blir riktigt trött på hela den här jävla pajkastningen. Det är löjligt. Hade det inte funnits ett missnöje med invandringspolitiken och integrationspolitiken hade ingen röstat på SD. Men nu måste folk rösta på SD eftersom inget annat parti ens vill erkänna att det kan finnas brister.

Om SD nu är den största pesten som finns på hela jorden så får man väl fan se till att få bort grunden till SD:s framgång snarare än att kalla hela partiet för något larvigt ord."


Vad jag aldrig nämnde i denna kommentar var att jag tycker hela debatten om vad som är svenskt eller ej är helt onödig i sammanhanget. SDs motståndare söker febrilt efter ett svar på vad som verkligen är svensk eller ej, men ingen verkar inse att man genom att göra detta skapar en indelning av folk som man ju från första början klagat på att SD gjort. Sverigedemokraterna får oförtjänt mycket skit i media, det finns det inga som helst tvivel om. Alla fel de gör målas upp som om apokalypsen nu är nära, medan man helt kan strunta i att rapportera om fantastiskt konstiga snedsteg som görs av andra partiers medlemmar.

Framför allt Aftonbladet har visat sin fiaskojournalistik på absolut bästa sätt i sin kamp att bekämpa SD. Chefredaktör Jan Helin har gång på gång bevisat sin olämplighet att sitta på sin post, först och främst genom att skapa "Vi gillar olika"-kampanjen. Till en början var ju detta ett mysigt förslag, men allt eftersom tiden gått inser man att denna slogan är helt fel, för Aftonbladet visar inga som helst tendenser till att gilla olika. De gillar ju faktiskt väldigt lika, för de hatar och idiotförklarar alla som inte delar deras åsikt.

När Jan Helin sedan i en debattartikel får för sig att måla upp sig själv som en hjälte, och dessutom jämför sig med Raoul Wallenberg, ja då har det verkligen blivit löjligt. Det Raoul Wallenberg gjorde var heroiskt, det Jan Helin har gjort är att skapa hat på Internet. Det är inte heroiskt alls.

Nu märker jag att jag verkligen svävat iväg från det ursprungliga ämnet, så det kanske är dags att summera lite. Jag tycker det viktiga är att skilja på invandrare och invandring/integration. Det är inget som helst fel på de flesta invandrarna som tagit sig till Sverige, men däremot så finns det delar i integrationspolitiken som inte fungerar bra. Hade det fungerat hade livet i många förorter inte sett ut som det gör idag.

Sverigedemokraterna kanske inte är det absolut bästa partiet vad gäller en eventuell lösning på denna fråga, men på grund av att de andra partierna vägrar erkänna att det kan finnas problem så finns det inget annat alternativ. De andra partierna väljer helt fel sätt att bemöta SD på. Att låtsas som att problemet inte finns fungerar inte, och så länge denna feghet finns kommer Sverigedemokraterna att växa. Det är som jag sa ovan:
"Om SD nu är den största pesten som finns på hela jorden så får man väl fan se till att få bort grunden till SD:s framgång"

Jag hoppas att detta var någorlunda till belåtenhet Batman. Har du frågor är det bara att fråga på!

Autotune måste dö

Jag hatar väldigt många saker som ni kanske vet. Men sen finns det saker som till exempel Autotune som jag hatar så mycket så jag börjar koka inombords. Hatet blir så kraftigt så jag knappt kan hålla det inom mig, trots att jag är en mästare på att kontrollera hat.

Autotune är en av de hemskaste uppfinningarna sedan atombomben, kanske värre till och med. Det förstör hela jävla musikindustrin och låter talanglösa fjantar skapa musik som går hem hos den efterblivna delen av mänskligheten, som ju tyvärr är i överlägsen majoritet.

Gandalf säger i den första Sagan om Ringen-filmen att man ska vara försiktig med att dela ut dödsdomar. Det respekterar jag, men Autotune måste ändå dö. För Autotune förtjänar att dö. Det förstör så ofantligt mycket för folk som faktiskt har talang på riktigt och kan sjunga. Dessutom låter det förfärligt. Människan som uppfann Autotune bör rimligtvis vara efterlyst av alla huvudjägare i hela världen, och dessutom toppa FBI:s most wanted-lista. Det måste finnas skottpengar på den jäveln, för det finns inte många människor som bidragit mer till en sämre och mer orättvis värld än vad han har gjort.

När det dessutom gått så långt så att folk använder Autotune live, då har det spårat ur så mycket att man inte kan annat än förvånas över att ingen satt stopp för det. Det har blivit som ett dåligt fungerande och hypertydligt fusk som blivit så överanvänt att artisterna inte längre behöver skämmas över sin otillräckliga talang.

Usch, ju mer jag tänker på det desto värre blir det. Autotune är verkligen patetiskt. Det förtjänar ond bråd död, och det fort. Gärna redan nu.

Jag saknar Lilla Aktuellt

Lilla Aktuellt var ett riktigt jävla skitprogram när man tänker efter. Nyheter för barn är givetvis en bra idé, men att barn ska få vara med i ett TV-program är alltid en dålig idé. För barn är fan sämst. Barn är så ointelligenta och dåliga på att agera inför en kamera så man omöjligt kan göra annat än att hata det. Endast en mor kan med stolthet se sitt ytterst genomsnittliga barn prestera pinsamma händelser framför en kamera.

Men trots detta så fanns det någonting i Lilla Aktuellt som var oerhört underhållande. Jag talar givetvis om deras totalt ologiska och ohyggligt korkade recensioner, oftast av filmer. Där bevisades på något sätt barnens direkt vidriga uselhet på absolut bästa sätt. Deras förträffliga nervositet framför kameran gjorde att recensionerna totalt saknade motstycke vad gäller logiken. En recension av en film kunde helt ärligt se ut ungefär såhär:

"Den här filmen är en ganska våldsam film där det är väldigt mycket våld. Men jag tycker ändå inte att det är så mycket våld så att den blir för våldsam. Jag tycker filmen var bra, men den var lite för lång och ganska dålig, därför får den fyra smultron".

Totalt motsägande meningar som "Den här filmen var bra, men den var dålig" var mer regel än undantag, och fyra smultron verkade vara ett krav snarare än vad barnen verkligen tyckte. Jag har tänkt på det så mycket så att jag själv börjat recensera saker på samma sätt i verkliga livet. Allt är bra, men ändå dåligt, och givetvis får allting fyra smultron.

Lilla Aktuellt var (eller är, det kanske fortfarande sänds på någon tv-kanal ingen bryr sig om) helt idiotiskt, men samtidigt så förstår jag nu när jag tänker efter. Deras egna recensioner var ju så otroligt dåliga så att det faktiskt blev bra. Därför ger jag Lilla Aktuellt fyra smultron.

Angående "fanbilder"

Satt och funderade på en rolig, eller åtminstone kanske en gnutta intressant grej. Det har ju blivit så oerhört vanligt att alla bloggare ska lägga upp bilder på sig själva poserande med vad de själva kallar för fans, som för att visa att de är oerhört populära. Först och främst kan vi ju konstatera att detta blir en ganska massiv backfire eftersom de flesta bloggarna är kända för att de är... ja, sämst helt enkelt. Då innebär det ju givetvis att även deras fans måste ha väldigt många skruva lösa. Så det blir ju inte speciellt coolt.

Men den riktigt intressanta tanken angående detta är hur många "fanbilder" som verkligen är tagna med riktiga fans. Jag kan tänka mig att många bara får någon form av snedslag i hjärnan så att de måste fota sig själv med folk de känner igen, eller folk som är "kända". Jag menar, hade jag stått och pissat bredvid Kim Jong Il när han fortfarande levde är det klart att jag skulle vilja ta ett foto, men det betyder ju inte att jag är ett fan av hans politik.

Man undrar ju hur många bilder som cirkulerar på internet med bloggare som tror att de poserar med riktiga hardcore fans, medan de i verkligheten står och ser ut som totala fån med folk som bara låtsas vara fans. Någon måste ju ha tänkt tankar i stil med: "Vilken lättlurad jävla bloggerska, hon tror fan på riktigt att jag tillber henne som någon typ av Gud".

Nåja, nu har jag låtit min kollosalt knasiga knopp ta mig till töntiga territorier. Hur som helst så skulle jag i egenskap av bloggkändis vara mycket misstänksam mot eventuella "fans" som kommer anstormande med kameran i högsta hugg!

Dagen bjuder inte alls på något äventyr

SF är ett gäng klåpare och har totalt mot allt logiskt tänkande valt att släppa biljetterna först NÄSTA söndag. Därför får jag helt enkelt ladda till på fredag/lördag för att få börja köa.

I stället kan jag bjuda på vetskapen om att jag idag började blöda från överläppen under min fotbollsmatch. Den lilla "strängen" man har på insidan av läppen fick sig nämligen en rejäl törn av en armbåge. Således kunde jag under någon timme spotta blod, så jag kände mig väldigt häftig. Det var väl allt för den här gången. Vi ses i biokön nästa helg!

Morgondagen bjuder på äventyr

Precis som rubriker spoilar så kommer min morgondag att bjuda på ett stort och antagligen hemskt äventyr. Först och främst måste jag förstöra min redan halvt förstörda biologiska klocka genom att gå upp redan vid klockan 12 för att spela fotbollsmatch. Men det är givetvis inte detta som är äventyret.

Nej, äventyret är det som sker efteråt. Jag och en vän ska nämligen göra det vi alla tycker bäst om i hela världen, det vill säga att köa. Klåparna på SF har ju, som jag antar att ni är medvetna om, äntligen släppt informationen kring biljettsläppet till The Hobbit. Biljetterna släpps på söndag, vilket givetvis innebär att vi tänker börja köa redan imorgon eftermiddag. Något som för övrigt innebär att jag kommer missa ett gympass för första gången sedan i augusti :(

Det kommer med stor säkerhet bli kallt, hemskt och äventyrligt, allt på samma gång. Men denna kalla hemskhet är ändå ett billigt pris att betala för att få vara först med att se en film som vi alla väntat på i nästan tio års tid. Tro mig, jag ser verkligen inte ett dugg fram emot att sitta utanför Filmstaden Sergel i närmare 20 timmar, men jag tror stenhårt på att det är värt det. Hoppas bara att vi är ute i tid. Det vore ett antiklimax utan dess like om vi inte fick biljetter...

Ps. Om någon har vägarna förbi Sergel får ni gärna komma och bjuda på en värmande kram. Kanske köper vi en biljett till dig som tack! ;)

Tjockisar är tydligen dumma...

Feta människor, eller åtminstone människor som vill gå ner i vikt, verkar ofta fruktansvärt korkade. Det märks inte minst på att de exempelvis kan be en person som svältdiets-Kissie om tips på hur man går ner i vikt. Likt folk helt utan logiskt tänkande sitter de uppenbarligen ofta och letar efter olika mirakelpiller som ska bränna fett som genom någon typ av magi.

När hela lönen sedan har gått åt till att köpa liknande piller som inte ger något som helst resultat alls så sätter desperationen in. Då monsunhaglar det frågor som: "Kommer jag få magrutor om jag gör 100 situps om dagen, trots att jag äter fyra vetelängder och en tårta till lunch varje dag innan jag borstar tänderna med läsk?"

Detta är givetvis fullständigt obegripligt. För så som samhället ser ut idag så är det fan helt omöjligt att slå upp en tidning utan att få ungefär 100 tips på hur man enklast går ner i vikt. Och egentligen går allt som fungerar ut på samma sak, så låt oss därför reda ut det en gång för alla.

Det går inte att punktförbränna fett. Du kommer inte få bort fettet från magen genom att göra situps. Fett bränner du genom att röra på dig, vilket i folkmun ofta går under benämningen "springa". Det är till skillnad från icke-fungerande mirakelpiller både gratis och hälsosamt på alla tänkbara sätt. Om du dessutom slutar pressa i dig en miljard kalorier om dagen så kommer du att gå ner i vikt. Det är inte svårt, och det krävs inget mirakel.

Sluta vara tjock och dum. Rör på dig om du vill bli smalare, då kanske du även får bort fettet som blockerar hjärnan. Adjö.

Jag har aldrig - Världens sämsta lek

Den där leken "Jag har aldrig" har alltid varit helt obegriplig i mina ögon. Först och främst så är själva utformningen av leken totalt idiotisk. Varför ska man dricka när man gjort det som personen frågar om man inte har gjort? Det blir ju bara förvirrande. Hade det inte varit bättre att göra om leken så att den heter "Jag har"?

Det absolut sämsta med denna lek är dock att alla deltagare förvandlas till fruktansvärda mytomaner så fort leken startat. Och man bryter dessutom alltid mot den källkritiska grundregeln om att man aldrig ljuger till sin egen nackdel, för det är precis vad alla gör. 99% av alla frågor är ju löjliga sexfrågor vilket gör att hela leken plötsligt förvandlas till en tävling om vem som i sin fantasi blivit mest sexuellt förnedrad. För ingen kan någonsin ha råkat ut för de sakerna jag har hört talas om de få gånger jag inte lämnat bordet när denna sorgliga lek förts på tal.

Nej, enda anledningen till att vara med när "Jag har aldrig" dras igång är för att förstöra leken med löjliga icke-sexuella påståenden. Så nästa gång du hamnat med ett gäng som är sugna på att ljuga om sina sexuella upplevelser rekommenderar jag att du istället för dessa saker på tal:

"Jag har aldrig vunnit en wet t-shirt-tävling i en svart hood-tröja"
"Jag har aldrig paddlat kanot uppströms i vaniljsås"
"Jag har aldrig studsat studsboll i vakuum"
"Jag har aldrig aldrig sagt att jag minsann aldrig ska ljuga"
"Jag har aldrig virkat en filt av människohår"
"Jag har aldrig dödat ett fridlyst djur, förutom pilgrimsfalk, flodpärlmussla och kopparödla"

Jag kan lova er att det ger upphov till en mycket roligare lek. Dessutom blir det ännu tydligare vilka muppar som ljuger och vilka som faktiskt, trots påverkan av alkohol, har sin hjärna i funktion.

Poledancing - Ska det vara sexigt?

För några veckor sedan kände jag mig överlycklig på vägen hem från min lokala ICA-handlare. Det var nämligen några driftiga själar som spenderade sin tid med inreda vad som liknade ett gym, bara ett femtiotal meter från min port. Tänk så funktionellt, att ha ett gym bara några meter bort, det skulle ju vara helt fantastiskt. Tyvärr hade jag tolkat situationen fel.

Någon dag senare när jag återigen var på väg hem från min ICA-handlare så var nämligen "gymmet" öppet. Det var inget gym. Det var poledancing. I min chock kunde jag inte göra annat än att stirra in genom de halvtransparenta gardinerna, och jag förstod inte ett jävla dugg av vad som pågick där inne. Tjejer av alla möjliga former stod där inne och kramade stripstänger, samtidigt som de försökte utföra någon otroligt suspekt juck-rörelse. Det såg både fel och motbjudande ut.

Jag trodde att poledancing skulle vara någonting som utvecklats från striptease, men detta var då inte tease över huvud taget. Detta var bara konstigt. Ett helt rum fullt med kromade pinnar som går från golvet till taket, och så ett gäng förvirrade flickor som ser ut att försöka riva ner pinnarna genom frenetiskt juckande. Det var inte sexigt. Vad är egentligen syftet med poledancing om det inte är sexigt? Är det så bra träning så att man hellre juckar mot en stång än tränar på "vanligt" vis? Eller är det bara jag som återigen visar mig vara för unik för mitt eget bästa, och är ensam om att tycka att poledancing är osexigt?

Snälla, hjälp en mycket förvirrad medborgare att förstå syftet med stångjucket. Jag förstår ingenting...

Risprotein - Nej. Absolut nej.

Jag har alltid gillat att träna, men på senare tid har jag blivit fullständigt besatt. 101 träningspass har jag hunnit med de senaste 3 månaderna, vilket givetvis kräver att jag får i mig en hel del näring. För alla som tränar är protein en mycket viktig byggsten, och således har även jag införskaffat proteinpulver. Det smakar visserligen för det mesta som någonting man helst inte stoppar i munnen, men just därför känns det som att det gör nytta. Lite som medicin.

En gång gick dock någonting fruktansvärt fel. Jag hade nyss fått hem en ny burk proteinpulver men började ana oråd när pulvret för första gången inte var vitt utan brunt. "Chokladsmak!" var min första tanke, varpå jag slickade mig själv förnöjt om läpparna, men jag kände en viss oro över att pulvrets doft inte på något sätt påminde mig om choklad.

Nåja, locket av. Dags att provsmaka tänkte jag, så jag blandade två skopor med lite vatten, skakade som en besatt och förde flaskan till min mun. Chocken var total. Trots att jag skakat flaskan bättre än någon med parkinsons i en jordbävning så vägrade pulvret blanda sig.

Det var först då jag noterade etiketten på burken. Risprotein. Inte bara protein. Vad är då risprotein kanske ni undrar? Ja, inte fan vet jag om sanningen ska fram. Det är protein gjort på ris, så långt vet jag. Problemet med det är att man omöjligt kan dricka det. Trots att du blandar det med vatten så är det som att dricka sågspån och damm. Hostattacker är oundvikliga, och smaken är så infernaliskt vidrig så att det måste räknas som biologisk krigföring att skicka detta till sin fiende. Risprotein är verkligen hemskt. Det finns inte en människa i världen som kan ha ett så stort behov av protein så att risprotein blir ett alternativ. Det kan jag garantera. Fy fan för risprotein. Fy fa-an...

Never again...


Särskrivningsträsket spårar ur.

Jag har redan varit inne på detta spåret förut, men tydligen har folk inte uppmärksammat det nog. Särskrivningar är bland det värsta jag vet, och då finns det ändå oändligt mycket som jag hatar med stor glädje. Särskrivningar har alltid funnits, men eftersom jag ändå varit inne på Dessie de senaste dagarna så måste jag nu ge en satans stor tistel till henne.

Varför då kanske ni frågar er nu? Jo, för att Dessie verkar ha skapat en fullständigt idiotisk "trend" vad gäller särskrivningar, som sedan har spridit sig till varenda fjortis i hela landet. Det handlar om att särskriva precis allting utom "bästa vän". Det skriver hon, och nu även många andra, ihop till "bästavän" till synes helt utan vettig anledning. Hur i hela helvete går detta till?

"Blåbärs paj", "frukost möte", två ord som man klart och tydligt hör ska sitta ihop bara man har hjärnan påslagen, och så helt plötsligt kommer "bästavän", som vem som helst borde fatta att man inte ska skriva ihop. Hur blev det så fel?

Är detta verkligen så svårt att förstå? Ord som uttalas som ett ord ska skrivas ihop, ord som uttalas som två ord ska inte skrivas ihop. Om du känner att du själv är en människa som har svårt för detta så kommer här ett litet tips:

Varje gång du insett att du har skrivit ett ord fel så matar du dig själv med mögligt bröd. På så vis bör du med stor sannolikhet lära dig att inte göra samma misstag igen. Och det blir alla nog lite, lite gladare av. Då kanske till och med Dessie till slut kan lära sig någonting!

Hela Dessie-historien.

Eftersom det hela tagit så oerhört mycket fart är det kanske dags att jag samlar allt material från Dessies och min lilla beef här. Allt började med hur Dessie besvarade en av mina kommentarer på följande sätt:

Jasså visste inte ens att du träffat mig viktor? hmm, men du kanske är något slags mirakel barn som känner allt och alla fast du inte ens träffat dom. Du vet det är skillnad på att LÄSA MIN YTLIGA BLOGG och känna mig. ;) Du verkar inte ha så mycket hjärnceller och verkar ha någon störning då du oftast hakar upp dig på en och samma sak och inte kan tänka realistiskt och tänka "utanför bubblan" kanske te.x att man bara skriver så på bilden då jag såg full ut för jag kisade av blixten. tänka sig, wrong again.. förlåt men du suger verkligen på att "läsa människor" som du tydligen tror att du är expert på. Du borde skaffa dig något vettigare än sitta och kommentera dina tankar och åsikter här, skaffa en egen blogg.. Eller då hade du aldrig fått respons för du är så himla ensam. Tycker fan synd om dig, du hänger ju här mer än vad jag gör?! och det här är ju min blogg, haha!

Du borde testa skaffa lite vänner, sluta bry dig så mycket om andra och fokusera lite på ditt egna liv. Ta dig i kragen stackare! Lider med dig..KRAM

 


Detta besvarade jag sedan med att skriva som följer:

Oh good lord, det hade varit så otroligt lätt att fullständigt förgöra dig nu. Men jag ska försöka motstå frestelsen, du har det nog så illa utan att jag som normalintelligent totalt kör över dig. Jag nöjer mig istället med att meddela att jag faktiskt träffat dig för några år sedan. Imponerade du på mig då? Ja, fast på ett dåligt sätt.

 

Jag imponerades verkligen av din totala brist på ödmjukhet och intelligens, samt att du då hade lyckats sminka dig så mycket så att det blev ett vitt streck på din kind när min kompis drog sitt finger där. I övrigt så har jag en egen blogg, men det spelar väl ingen större roll. Speciellt ensam är jag inte heller, trots ett ganska stort hat mot människor i allmänhet.

 

Det är för övrigt mycket lustigt att du först klagar på mitt sätt att läsa människor, bara för att du några rader senare ska sitta och chansa hejvilt vad jag verkar vara för typ av person. Precis som vanligt har du tagit uttrycket "kasta sten i glashus" både en, två och tre nivåer högre. Återigen provspränger du alltså kärnvapen i korthus. Kul för dig.

 

Jag kan inte i mitt liv förstå hur du kan lida av en så total avsaknad av logiskt tänkande, men jag antar att det har att göra med att du oftast inte verkar tänka alls. Behåll du din kram, jag vill absolut inte ha den.

här har du min blogg förresten. Kan passa på att länka min recension av din fantastiska låt: http://ettpaeron.blogg.se/2011...

 

 


Dessie verkade knappt ha läst vad jag skrev, men fick tydligen någon form av total black out av detta och valde att svara såhär:

förstår du hur sjuk du är, du dömmer nån pga smink?? Och hur sjuk är inte du som har en vän som tar sitt finger i mitt ansikte??? skulle aldrig tillåta nån så antagligen har ni bara gått fram liksom vem gör nått sånt? skaffa hjälp!!!

 

 


Det var efter detta som jag postade min nu så kända berättelse om natten då jag träffade Dessie. Berättelsen var ursprungligen en kommentar i hennes blogg, och såg då ut såhär:

Först och främst var väl sminket ditt absolut minsta problem den dagen. Och anledningen till att han gjorde det var mycket simpel, vi ville få dig att försvinna men du vägrade. Jag ska berätta en liten berättelse för dig om vad som hände den där kvällen:

 

Jag och mitt trevliga sällskap hade varit ute och haft en trevlig kväll, precis sådär som bästa vänner som inte misshandlar varandra brukar ha. Vi var nu på väg hem till vårat fina bostadsområde när någon av oss plötsligt fick oerhörda cravings efter kött. McDonalds i Slussen hägrade vid horisonten, så vi lättade ankar och begav oss mot denna mytomspunna plats.

 

Väl på plats så hade klockan nog börjat närma sig 02.00 på natten, vilket innebar att det var oerhört mycket folk i lokalerna. Trots detta lyckades vi utan problem få ett bord, men tyvärr satt vi precis mitt emot dörren, vilket skulle visa sig vara ett mycket stort misstag från vår sida. Precis när vi slagit oss ned vid bordet kom det nämligen in två fruktansvärt fjortisaktiga fjortisar. De lät mer än samtliga restaurangens besökare tillsammans och levde uppenbarligen helt i sin egen värld. Båda två var märkbart berusade. Det var du och någon kompis.

 

Hela mitt sällskap bad en tyst bön över att ni inte skulle få syn på oss, men Gud hörde ej vår bön, ty ni stormade fram till vårt bort som om vi bjöd på gratis alkohol och idominsalva. Knappt hade vi hunnit sucka över vår monumentala otur innan du hade börjat skryta om din blogg på det minst ödmjuka sättet jag någonsin har hört.

 

- Har ni läst min blogg eller? Jag är typ kändis, har ungefär 15.000 läsare om dagen.

 

Mitt spidey sense gav nu extrema utslag både på spidey sense-skalan och richterskalan, då jag direkt anade oråd. Tyvärr hann jag inte varna min kompis Andreas, som inte var helt införstådd med faran som väntade.

 

- Nej, borde vi det? svarade han frågande.

 

- Haha, hur kan ni inte ha läst min blogg. Jag har typ den största bloggen i Sverige, svarade den otroligt anti-ödmjuka Dessie och formade sina vita läppar till ett falskt leende.

 

Utan att ens tänkta tanken på att fråga oss om plats började ni nu direkt inkräkta på vårt territorium, då ni försökte sätta er vid det bord vi tidigare var så nöjda med att vi hade fått tag på. Trots våra upprepade förfrågningar om att ni borde hitta ett eget bord så vägrade ni lyssna. Du fortsatte bara att mala på om din blogg och om hur fantastisk du var och att vi minsann inte kan vara så allmänbildade som inte kände igen dig. Du lyckades alltså både fysiskt och psykiskt förstöra vår dittills mycket trevliga stund.

 

Trots upprepade försök att tala vett med dig, och ännu fler upprepade försök till att få dig att gå så var det som att våra ord bara studsade omkring i ett oändligt vakuum i ditt huvud. Du fattade ingenting. Därför valde jag till slut att ta i med hårdhandskarna.

 

Högt och tydligt, eftersom jag var mer än bombsäker på att du ändå inte skulle höra vad jag sa eftersom du själv var så upptagen med att måla en bild av dig själv som en gudinna, så utmanade jag mina vänner på ett vad. Den som kunde dra sitt finger mot blogg-Dessies kind så att det blev ett vitt märke på kinden och ett brunt märke på fingret, denne skulle jag sedan fria till i tunnelbanan. Min gode vän Andreas nappade direkt.

 

Samtidigt som vi bestämde oss för att gå därifrån höjde han sitt majestätiska finger mot skyn. För den utomstående kan det ha sett ut som att han hade fått en mycket bra idé, men egentligen hade han ju något mycket mer lömskt i åtanke. Det dröjde inte länge innan hans finger nuddade din kind, och snart stod det klart att ett fem centimeter långt och ljust streck hade uppenbarat sig på din kind. Det påminde lite om ett morrhår.

 

Du gick givetvis helt wild och började ropa att du skulle polisanmäla oss, medan vi i en total skrattattack försvann ner i tunnelbanan. Väl där gick jag ned på knä och friade till min kompis Andreas. Han sade tyvärr generat nej, men vi kan än idag skratta gott åt händelsen.

 

Ja, vi må ha våra problem jag och mina kamrater. Men du min gode vän (bara ett uttryck, jag har ingen som helst lust att någonsin bli din vän), lever ju i en helt annan värld. Jag skäms faktiskt över att vara en människa när även du är det. Att bli uppmanad att skaffa hjälp av någon som behöver mer hjälp än samtliga människor jag mött i hela mitt liv väger ganska lätt.

 

 


Därefter besvarade Dessie hela grejen med ett inlägg där hon påstår att jag ljuger, samt att hon aldrig någonsin skryter om sin blogg. Ironiskt med tanke på att hon själv byggt hela sitt "kändisskap" kring lögner. Men hur som helst så kommenterade jag hennes lögnaktiga inlägg om att jag skulle vara en lögnare med följande:

Jahaaa! Nu hajar jag varför det plötsligt rasat in läsare till min blogg som aldrig förr.

 

Hela berättelsen är sann. 15.000 var visserligen en gissning, jag minns inte den exakta siffran du nämnde, men du hade definitivt inte 60.000 läsare då. Hade du läst det jag skrev så hade du insett att det inte var i år, utan för några år sedan. Kanske två, jag minns inte exakt men det låter rimligt. Och du skröt om din blogg, det var allt du gjorde.

 

Jag skiter i om jag blir populär för att jag berättar en sann historia om dig, men finner det konstigt att du tycker att man inte ska hitta på saker för att vinna popularitet. Du har ju själv blivit en lögnernas mästare i jakten på läsare till din blogg...

 

Vill du argumentera vidare gör jag det gärna, jag har nämligen aldrig i hela mitt liv känt mig mer överlägsen i en argumentation än just nu.

 

 


Men det tog inte slut där. Under ett av mina många nattliga gympass fick jag nämligen en uppenbarelse. Jag mindes plötsligt att jag en gång sett en film på Dessie då hon faktiskt sitter, just på McDonalds i Slussen, och skryter. Just det ja, hon skryter, precis som hon nyss sa att hon aldrig gör. Därför fördjupade jag mitt svar ytterligare genom att presentera lite bevis:


Jag känner att jag var lite för snäll i den ovanstående kommentaren, så jag tänker ta tillfället i akt att presentera lite av den vara som i folkmun kallas för bevis. Ren fakta. Jag ber om ursäkt Dessie, men du kommer från och med denna kommentar att vara totalt idiotförklarad. Igen.

 

Meningar som "Alla ni som träffat mig där ute vet att jag absolut inte pratar om min blogg när jag är ute" går verkligen inte ihop med fenomenet Internet. Du verkar inte alls införstådd med det faktum att det som laddas upp på internet troligen aldrig försvinner.

 

Här kan vi exempelvis se en video på dig, visserligen vid ett annat tillfälle, på exakt samma plats där du SKRYTER om din blogg. Vid ett tillfälle säger du till och med ordagrant: "jag skryter med det".

 

http://www.youtube.com/watch?f...

Du klämmer ju bland annat ur dig fraser som:
1. "jag är en utav Sveriges största bloggar."
2. "jag har 40.000 läsare"
3. "jag skryter med det."

 

Vem tror du själv att folk kommer tro på nu? Killen som inte har någonting att tjäna på att ljuga och som dessutom har bevis som styrker hans historia, eller den förvirrade tjejen som har en vana och ett rykte av att vara en lögnare?

 

Ser fram emot ett svar, men väntar mig absolut ingenting. Du bör nog helt ärligt för din egen skull hålla tyst...

 


Man kan ju tro att Dessie vid det här laget skulle erkänna att hon haft fel, men icke. Istället verkar hon ha spenderat halva dagen på att dels ta bort mina kommentarer, men även på att försöka stänga av mig från att kommentera vidare. Tyvärr är hennes kommentarsfält så korkat så att det går att kommentera med en helt påhittad och obefintlig mailadress, så hennes försök har varit ganska misslyckade.


Värt att poängtera är att jag inte gjort detta för att vara taskig mot Dessie, utan för att lära henne att det inte går att ljuga om allt, samt att hon måste börja lära sig av sina misstag för att någonsin utvecklas som människa. Som det är nu vägrar hon till och med erkänna att hon någonsin gjort fel, och detta i kombination med att hon inte kan argumentera för sin sak gör ju att hon är väldigt lätt att "äga sönder", som kidsen säger. Jag har i alla fall haft väldigt roligt under hela den här blogg-battlen, det ska jag inte sticka under stolen med.

Det känns alltid roligt att vinna, men det blir ännu roligare när förloraren inte själv fattat att hon förlorar!
Resetips #1

I takt med att mitt hat mot hösten stigit varje år så har givetvis även behovet av att fly detta vidriga klimat växt. Detta har, framför allt på senare år, medfört att jag gjort en hel del resor. Fantastiska platser har skådats, och underbara miljöer har fått mig att förstå vad som verkligen är vackert. På grund av dessa resor hade jag härmed tänkt börja berätta om olika platser som jag tycker man bör besöka innan man dör. Och varför inte börja med det absolut bästa?

Bora Bora... Vad finns det att säga om denna underbara plats? Jo, väldigt mycket givetvis, men hur många ord jag än låter minga fingrar forma så kommer det aldrig räcka för att beskriva hur ofattbart vackert Bora Bora är. Därför är det väl lika bra att jag börjar med en bild. Värt att notera är dock att detta är bara en helt random bild tagen av mig, som är en usel fotograf. Så verkligheten är klart vackrare än såhär...
Bora Bora är verkligen makalöst på alla tänkbara sätt. Hela ön omges av ett rev som bryter vågorna, vilket gör att vattnet är klarare än kranvatten. Sikten blir mer eller mindre obegränsad, så vattnet blir till varje dykares och snorklares våta (haha!) dröm. Jag kan helt ärligt säga att en snorklingstur på Bora Bora är överlägsen ett dyk vid stora barriärrevet i Australien. Fisk överallt, och du kan se haj och mata stingrockor bara du känner för det.

Jag minns att jag och resesällskapet satt på vistelsens sista dag och försökte plocka fram de tre sämsta sakerna med Bora Bora. Detta är vad vi kom fram till:

1. Det är lite för varmt, både i vattnet och i luften.
2. Det är sanslöst dyrt. En pizza kan lätt gå på 250 spänn.
3. Man vill helst aldrig åka hem...

Jag vet med säkerhet att jag aldrig i mitt liv kommer besöka en plats som är vackrare än Bora Bora. Men en dag ska jag tillbaka dit. Det har jag redan bestämt. Det var fyra år sedan jag var där, men jag minns den där dagen då jag låg i hängmattan och tittade ut över havet som om det var igår. Men så tittar jag ju också på den bilden flera gånger varje dag, och det tänker jag fortsätta att göra. Min eviga profilbild på facebook, tagen på världens vackraste plats. Jag ska dit igen!
The night I met Dessie

Jag och mitt trevliga sällskap hade varit ute och haft en trevlig kväll, precis sådär som bästa vänner som inte misshandlar varandra brukar ha. Vi var nu på väg hem till vårat fina bostadsområde när någon av oss plötsligt fick oerhörda cravings efter kött. McDonalds i Slussen hägrade vid horisonten, så vi lättade ankar och begav oss mot denna mytomspunna plats.

Väl på plats så hade klockan nog börjat närma sig 02.00 på natten, vilket innebar att det var oerhört mycket folk i lokalerna. Trots detta lyckades vi utan problem få ett bord, men tyvärr satt vi precis mitt emot dörren, vilket skulle visa sig vara ett mycket stort misstag från vår sida. Precis när vi slagit oss ned vid bordet kom det nämligen in två fruktansvärt fjortisaktiga fjortisar. De lät mer än samtliga restaurangens besökare tillsammans och levde uppenbarligen helt i sin egen värld. Båda två var märkbart berusade. Det var Dessie och någon kompis.

Hela mitt sällskap bad en tyst bön över att ni inte skulle få syn på oss, men Gud hörde ej vår bön, ty Dessie med släp stormade fram till vårt bort som om vi bjöd på gratis alkohol och idominsalva. Knappt hade vi hunnit sucka över vår monumentala otur innan blogg-Dessie hade börjat skryta om sin blogg på det minst ödmjuka sättet jag någonsin har hört.

- Har ni läst min blogg eller? Jag är typ kändis, har ungefär 15.000 läsare om dagen.

Mitt spidey sense gav nu extrema utslag både på spidey sense-skalan och richterskalan, då jag direkt anade oråd. Tyvärr hann jag inte varna min kompis Andreas, som inte var helt införstådd med faran som väntade.

- Nej, borde vi det? svarade han frågande.

- Haha, hur kan ni inte ha läst min blogg. Jag har typ den största bloggen i Sverige, svarade den otroligt anti-ödmjuka Dessie och formade sina vita läppar till ett falskt leende.

Utan att ens tänka tanken på att fråga oss om plats började de två fjortisarna nu direkt att inkräkta på vårt territorium, då de försökte sätta sig vid det bord vi tidigare var så nöjda med att vi hade fått tag på. Trots våra upprepade förfrågningar om att fjortisarna borde hitta ett eget bord så vägrade de lyssna. Dessie fortsatte bara att mala på om sin blogg och om hur fantastisk hon var och att vi minsann inte kan vara så allmänbildade som inte kände igen henne. Hon lyckades alltså både fysiskt och psykiskt förstöra vår dittills mycket trevliga stund.

Trots upprepade försök att tala vett med henne, och ännu fler upprepade försök till att få henne att gå så var det som att våra ord bara studsade omkring i ett oändligt vakuum i Dessies huvud. Hon fattade ingenting. Därför valde jag till slut att ta i med hårdhandskarna.

Högt och tydligt, eftersom jag var mer än bombsäker på att Dessie ändå inte skulle höra vad jag sa eftersom hon själv var så upptagen med att måla en bild av dig själv som en gudinna, så utmanade jag mina vänner på ett vad. Den som kunde dra sitt finger mot blogg-Dessies kind så att det blev ett vitt märke på kinden och ett brunt märke på fingret, denne skulle jag sedan fria till i tunnelbanan. Min gode vän Andreas nappade direkt.

Samtidigt som vi bestämde oss för att gå därifrån höjde han sitt majestätiska finger mot skyn. För den utomstående kan det ha sett ut som att han hade fått en mycket bra idé, men egentligen hade han ju något mycket mer lömskt i åtanke. Det dröjde inte länge innan hans finger nuddade fjortisbloggarens kind, och snart stod det klart att ett fem centimeter långt och ljust streck hade uppenbarat sig på Dessies kind. Det påminde lite om ett morrhår.

Dessie gick givetvis helt wild och började ropa att hon skulle polisanmäla oss, medan vi i en total skrattattack försvann ner i tunnelbanan. Väl där gick jag ned på knä och friade till min kompis Andreas. Han sade tyvärr generat nej, men vi kan än idag skratta gott åt händelsen.

"Gör ditt bästa"

Det finns många dumma uttryck, och så finns det riktigt jävla korkade uttryck som "gör ditt bästa, det är allt man kan begära". Jag hatar det uttrycket. Det må vara det sämsta man någonsin kan säga, för det bygger helt på en osanning. "Ditt bästa" är nämligen ingenting man exakt kan mäta. Perfektion är alltid, rent teoretiskt, ens bästa, men det är omöjligt att uppnå. Det gör så att man alltid kan förbättra sig.

"Jag gjorde i alla fall mitt bästa" är således fullständigt idiotiskt att säga. Det är någonting förlorare säger för att de inte var tillräckligt bra. För hur bra man än gjorde någonting kan man alltid göra det bättre. Du kunde ha tränat mer, förberett dig bättre och agerat mer fulländat. Det bästa finns inte, för det är omöjligt att uppnå.

Så snälla, sluta bortförklara din uselhet med att du faktiskt gjorde ditt bästa och att ingen kan begära mer än så. För det kan man. Man kan alltid begära mer, framför allt av sig själv. Acceptera att du bara inte var tillräckligt bra istället, det är det bästa sättet att förbättra sig i framtiden. Det är bara förlorare som använder uttrycket "jag gjorde mitt bästa". Sluta vara en förlorare...

Hat - Det mest underskattade som finns

Under hela min uppväxt har folk jämt talat om för mig att hat är någonting dåligt, kanske till och med det sämsta som finns. Hat håller människor tillbaka och kan enbart besegras med kärlekens hjälp. Men så är det inte. Det senaste året har jag varit ofattbart full av hat nästan hela tiden, och jag har kommit fram till att jag varit lurad i hela mitt liv.

Hat är nämligen inte alls nödvändigtvis någonting dåligt. På många sätt kan det vara en av livets bästa uppfinningar, och kanske det mest underskattade som finns. Det är väldigt lätt att jämföra kärlek och hat eftersom de är varandras motsats, men det är även väldigt lätt att totalt strunta i att fundera över hur man värderar de olika känslorna. Det blir så eftersom hela samhället säger åt en att hat är det dåliga och kärlek är det bra. Men jag håller inte med längre.

Kärlek är i mitt tycke det mest överskattade som finns. Det får folk att strunta i sina egna brister och sluta sträva efter förbättring. Hat däremot kan under kontrollerade former både ge oanad styrka och agera som fantastisk motivation. Kärlek stannar av utvecklingen medan hat för mänskligheten framåt. Hat är strävan efter att utrota allt dåligt och behålla det bra. Kärlek är strävan efter att acceptera allting för vad det är, oavsett dess eventuella uselhet. I en match mellan de två vinner hat på knockout redan i första ronden.

Mitt liv har så länge jag kan minnas varit välfyllt med både hat och ilska. I början försökte jag gömma dessa känslor inom mig, utan att någonsin släppa ut det. Jag begravde det så djupt in i min hjärna som jag kunde och vägrade släppa ut hat eller ilska mot någon annan än mig själv. Men det senaste hatfyllda året har fått mig att inse att det är dags att byta spår. Hat är det enda som kommer kunna föra mig framåt. Hat är det enda som jag kan förstå. Och hat är det enda och bästa substitutet till det gränslöst överskattade begreppet kärlek.

I takt med att jag insett kärlekens fatala brister har hatet helt tagit över. Det är numer, tillsammans med likgiltighet, det enda jag har kvar. Och det ska ingen få ta ifrån mig.

Sluta beskriva er fjantiga kärlek på facebook

Fy fan vad trött jag börjar bli på alla töntar som hela tiden ska beskriva sin kärlek till sin partner på facebook. För mig är det helt obegripligt att man ens vill göra det mot betalning. Det är troligen det absolut bästa sättet att idiotförklara sig själv som man över huvud taget kan lyckas med. Varför vill man göra det?

Det är som att personen i fråga stolt måste bevisa för hela omvärlden att han/hon som genom ett mirakel, trots sin ohyggliga töntighet, faktiskt kan bli omtyckt av någon. Redan här är ju kärleksskrytet töntigt, men vid vidare analys märker man att det är ännu värre än man trodde. För kärlek är dessutom det absolut sämsta man någonsin kan skryta med. Det är som att skryta med att man är både svag och lättlurad. Kärlek kräver nämligen att man är okapabel till att tänka själv, och att man inte klarar av att styra sina egna tankar. Den kräver att man totalt saknar källkritik och tror på sagor värre än den mest korkade av religioner.

Om du nu är så otroligt lättlurad så att du faktiskt fortfarande kan tro på att kärlek till en partner är någonting bra, så snälla skit i att bevisa det för alla dina facebookvänner. Håll din eviga dumhet instängd i ditt ohyggliga hål till huvud istället. Jag har nog så svårt att acceptera den generella ointelligensen hos mänskligheten, jag behöver inte få den bevisad för mig varje jävla dag. Håll käften istället, fjantar!

Vid liv efter helveteshelgen

Som rubriken antyder så är jag i liv efter nördigheternas nördhelg. Precis enligt planen spelade vi som besatta nästan hela helgen, med undantag för ett kort besök vid Skogskyrkogården för att besöka minneslunden. Kosten bestod av alla tänkbara onyttigheter, och sammanlagt pressade vi nog i oss pepparkakor, chips, bullar och must till ett värde av 400 kronor var. Tjockisångesten var således total, vilket gjorde att jag iscensatte min lömska plan att fly och träna. Det blev visserligen så sent att jag inte längre tränade sent, utan snarare tidigt, men det var nödvändigt för min överlevnad.

Rent spelmässigt var dock hela helgen en besvikelse eftersom vi inte hade planerat tillräckligt noga. Assassins Creed 3 består nämligen av en huvudkampanj såväl som en hel uppsjö med sidouppdrag. Vi kan kort och gott säga att vi till en början gjorde alldeles för många sidouppdrag, vilket fick som följd att vi i slutet fick panikspela kampanjen för att hinna klart. Och klart hann vi väl knappast egentligen. Visserligen fick vi se eftertexterna, men i själva verket klarade vi inte mycket mer än 60% av spelet. Hur som helst var helgen både rolig och hemsk på samma gång. Klart är i alla fall att jag inte kommer dricka en enda droppe must innan December nu. För det är olagligt utan undantagstillstånd...

En riktigt nördig helg att vänta

I morgon går det av stapeln, den klassiska Assassins Creed-helgen. För dig som inte förstår vad det är för idioti så är det hela mycket enkelt: 6 grabbar sitter i en lägenhet i tre dagar (minst), spelar TV-spel och inmundigar alla tänkbara onyttigheter. Förtäringen kommer på det stora hela mest att bestå utav julmust, pepparkakor samt någonting som mina vänner kallar för julesnus.

Julesnuset kommer defintivt aldrig komma nära min mun, och julmust och pepparkakor är egentligen högst förbjudet område innan december månad, men som helgens diktator redan dikterat: "undantagstillstånd är införskaffat"

I övrigt är planen mycket enkel. Klockan 16.00 under fredagen börjar spektaklet, och sedan är det non-stop spelande ända till klockan 06:00. Vid denna tidpunkt tar vi ett break till 12.00 innan det hela påbörjas igen, ända till 06:00 på söndagen, endast med en kort paus för att besöka Skogskyrkogården.

Det är troligt att vi alla kommer gå vår död till mötes. Redan tidigt under söndagen misstänker jag nämligen att det kommer rinna rent socker genom våra blodådror. Och än värre kan det bli, för om vi inte hunnit klara av det tv-spel vi spelar (Assassins Creed 3, därav namnet på helgen), så kommer det hela fortsätta på måndagen. Något som alltså skulle innebära att alla måste sjukskriva sig.

Jag känner mig både lockad och äcklad på samma gång. Mitt ytterst hälsosamma och sunda leverne de senaste månaderna kommer under några dagars tid att raseras fullständigt. Ångesten över onyttigheterna kommer vara total, och jag misstänker att jag reglerna till trots kommer smyga mig iväg till gymmet under nätterna, precis som vanligt. Det kommer oavsett träningspaus eller ej att bli en hysteriskt nördig helg...

RSS 2.0