Riktigt supertöntig julmusik!

Vinyl 107,1 har nu kommit in i andra andningen på sin årliga "vi spelar så mycket julmusik så du kommer hata julen när den väl kommer"-månad. Som brukligt har varit de senaste åren så spelar man enbart julmusik i hela december. Ända fram till jul. Det hade varit ganska trevligt om det inte vore för att det som spelas är sådana låtar som man började blöda ur öronen av redan för 30 år sedan. Det eller låtar som man aldrig hört talas om, eller låtar man hört talas om men som nu kommit ut som en cover med en annan artist som visar sig vara usel.

Det hela blir ganska gräsligt under i stort sett hela dagen, för den som nu orkar lyssna så länge. För oss andra handlar det om att undvika de riktiga bottennappen, för trots att nivån är låg som någonting väldigt väldigt lågt så finns det faktiskt riktiga bottennapp. Lyssna bara på detta:



Okej, Triads låt är faktiskt ganska lättnynnad. Det gör tyvärr inte det hela bättre, för sedan The Real Group gjorde acapella till det töntigaste som någonsin skapats av människan, möjligtvis i konkurrens med jeans instoppade i strumporna, så går den inte att gilla längre. Om man dessutom sett videon ovan, och märkt att den är skrämmande högt upp på topplistan över det sämsta som någonsin producerats inom kategorin rörlig bild, så blir det hela ännu mer omöjligt att gilla.

Den ene är klädd som en uteliggare och de andra två är sjuklig besatta av jeanstyg, och alla står sådär härligt 80-tal och tittar åt olika håll. Det är sjukt förvirrande varför man någonsin tyckte att det var en bra idé, för det är en usel idé. Genomrutten är den. Killen längst till höger, som ser ut att ha ett dött piggsvin på huvudet, får ju dessutom aldrig höras. Hans enda strå till stacken är att stå och få modeinresserade att kräkas. Oj just det, vi får inte heller glömma att ljussättningen är direkt motbjudande och att det mimas riktigt jävla värdelöst. TÖNTVARNING!





Det finns knappast ord som kan beskriva den här låten. Varför någon tyckte att det var en bra idé att låta Agnetha Fältskog ta med sig sin dotter in i studion är ett mysterium utan dess like. En sjuårig Linda Ulvaeus står och gallskriker toner som är falskare än monopolpengar. "Hej mitt vinterland", denna odödliga klassiker, har aldrig någonsin sjungits sämre. Och det finns en hel skiva med klassiska jullåtar som är precis lika dåliga. Linda skriker som under det värsta av gallstensanfall och trots att den som mixade skivan nog tagit livet av sig för länge sedan så tar hennes gälla röst aldrig slut. Det fortsätter i en oändlighet och blir ärligt talat bara värre och värre. Linda var inte ett barn när skivan spelades in, hon var en Nazgûl. Det enda positiva med hela den här skivan är att jag nu vet vad jag ska önska mig till jul - ett par öronproppar. På så vis kanske jag äntligen kan slippa all hemsk julmusik till nästa år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0