SVT:s Jul - Utvärderingen



Precis som vi alla gör så såg jag på SVT under julafton. Det var som vanligt en trevlig tillställning som bjöd till många skratt och nöjda léenden, så länge som det följde den så djupt ingrodda traditionen, men när det nalkades nyheter fanns några störningsmoment.

Moraeus skötte sig utmärkt, även om jag måste rikta viss kritik mot att det visades ohyggligt mycket inslag från hans TV-program som spelades in under sommaren, vilket ju inte alls ger en speciellt vintrig känsla. Att han dessutom saknar nacke kan han ju knappast själv rå för, men det ser lite underligt ut i rutan. Vad han dock kan rå för är att han konstant står med händerna på magen, något som absolut inte ger ett charmigt intryck när man besitter den ganska rejäla kroppshydda som Moreaus har i sin ägo. Hade han bara haft händerna någon annanstans hade han inte alls sett lika proppmätt ut, men när händerna ligger prydligt lagda över hans majestätiska buk ser man mycket tydligare att han väger lika mycket som en mindre björn.

Hur studion sedan såg ut kan man inte annat än klaga på. Folkstorm borde det vara, för studion var bedrövlig. Allt som borde ha varit rött, exempelvis ljuset, var istället orange som om vi firade Hollands nationaldag, och granen var dessutom utbytt mot någon typ av kon. Konen i sin tur var inte klädd i julgranskläder heller, utan man hade istället radat upp vad som såg ut att vara fotografier. Jag säger "såg ut att vara", för ärligt talat så vet jag inte eftersom det var omöjligt att se. Vi kan säga att granen var utbytt mot en kon iklädd fyrkanter. Jag antar att det skulle se modernt ut, men i en tid som helt lever på grund av traditioner så känns det inte riktigt som den rätta vägen att vandra. Vad som dock varken var modernt, snyggt eller traditionsenligt var den stålställning som lamporna hängde ifrån som syntes så kopiöst tydligt i bakgrunden. Tur att Moraeus är stor nog att täcka större delen av studion...

Kalle Ankas jul flöt på bra som vanligt under de traditionsenliga inslagen. Ferdinand fanns kvar och var fortfarande omåttligt bögig, och de andra vännerna drog även de sitt strå till stacken. När det skulle visas "nyheter" från Disney gick det tyvärr snabbt utför. Nalle Puh rullades igång, och det var här det blev riktigt illa. Alla de gamla klassiska rösterna var som bortblåsta. Man fick inte ens tid till att fundera över hurvida Kanin är en kille, tjej eller ingenting alls innan man märkte att någon annan karaktärs röst var förvrängd till oigenkännelighet. Att dessutom inslaget var så fantastiskt korkat klippt så att det börjar med att alla djur utom Nasse ramlar ned i en grop, för att sedan sluta med att ingen har tagit sig ur gropen känns inte heller det optimalt. Alla i hela sjumilaskogen utom Nasse lämnades alltså att dö i en grop? Vad fan har hänt med Nalle Puh?!

Nåja. På det stora hela är det ändå Moraeus som är det viktiga inslaget, och han skötte sig faktiskt bra. Hans musikalitet verkar inte veta några gränser, och mycket tack vare den saknade jag inte Björn Hellberg, som hade varit mitt val som julvärd. Arne Weise rår dock ingen på. Tomrummet efter honom är än idag enormt, och så lär det förbli. Men Moraeus gjorde i alla fall inte bort sig. Tack för det, Kalle!



Kommentarer
Postat av: Anonym

http://itsmeadiian.blogg.se/

http://itsmeadiian.blogg.se/

2011-12-27 @ 11:34:19
Postat av: MaryCaroline

Först när jag hörde talas om att Moraeus skulle vara julvärd rynkade jag på näsan lite. Men där fick jag tji. Han skötte sig utmärkt. Men jag förstod inte heller riktigt meningen med att klippa in inspelningar från i somras, något som såg ut som midsommarmiddagar eller liknande. Senare mot kvällen (eller om det VAR) kväll... hörde jag något i TV-rutan... Undrar om jag hörde rätt... Att Moraeus blir julvärd även nästa år? För visst tusan sa de att han kommer tillbaka nästa jul?! Och Nalle Puh blev jag förfärad över, både angående rösterna och animationerna och handlingen i sig... Vad hände med gamla Nalle Puh?!

2011-12-28 @ 00:52:48
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: SHOAKAN

Hejsan! Vinn underkläder för 500kr från Evasunderklader! Chansen är STOR! Inte många som har deltagit! Kanske vinner du! SKYNDA! DET ÄR ÄVEN MIN FÖRSTA TÄVLING PÅ BLOGGEN! :)



http://candygloss.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-for-500-kr-pa-evasunderklader.html#comment

2012-01-04 @ 23:13:46
URL: http://candygloss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0