Ännu ett musikunder från Australien

Speltidningen Gamereactors chefredaktör, Petter Hegevall, bloggar inte bara om hamburgare. Ibland lyckas han även pricka in riktiga godsaker som inte är vad som i folkmun kallas föda. Idag var en sådan dag då han helt plötsligt chockade med att lägga upp ett kort och trevligt inlägg som förändrade hela min dag, ett inlägg innehållandes ett stycke livemusik som har allt. Det är inte bara akustisk briljans, utan det är även ett skolexempel på en fantastisk sångare med en nästintill fulländad sångteknik.

Matt Corby, tidigare tvåa i Australian Idol, sitter i en radiostudio för att spela sin egen låt "Brother". Man lägger märke till att killen ser bra ut, och att han troligen har legat klart mer än han stått upp sedan sitt TV-genombrott. Man tänker: "Det här är väl någon halvdan Zelmerlöw-kopia som ska sjunga någon töntig tråklåt som man kommer ha glömt redan innan den är slut". Och så öppnar han plötsligt munnen och man börjar skämmas. Hur fel kan man ha egentligen?

Redan under den absolut första sekunden gör Corby något som borde vara sångtekniskt omöjligt så länge man inte är en fågel. Därefter stegrar låten för att mot slutet vara ett fantastiskt gitarr-mangel till tonerna av en röst som i det närmaste är perfektion. Det där landet på andra sidan Jorden gömmer så mycket talang.


Kommentarer
Postat av: Tanya - STOCKHOLM

Hoppas du får en bra Tisdag :)

2012-02-07 @ 00:31:53
URL: http://tanyallstar.blogg.se/
Postat av: A N G E L I J N A

älskar låten!:D

2012-02-07 @ 14:43:11
URL: http://angelijnas.blogg.se/
Postat av: Senaste Nytt!

Tennisspelaren klagar på små bloggare?! Hur skall de mindre bloggarna säga om det här? Han är arg och tycker att de inte borde få blogga??



---> http://abps.myshowroom.se/jag-blir-arg-pa-smabloggare/#comment <---

2012-02-11 @ 19:34:34
URL: http://abps.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0