Pantburksmannen går som tåget!

Det var en mycket varm och skön sommarkväll när jag slutade 1:an på gymnasiet som jag för första gången stötte ihop med denna hjälte. Han kom förbi, när vi satt i fullständig euforisk lycka och firade sommarlovet, och frågade om vi kunde ge honom några burkar att panta. Givetvis gjorde vi det, men äventyret slutade inte där. Tvärtom, det hade bara börjat.

Mannen, som hade ett mycket säreget utseende med harmynt och ganska "luffiga" kläder, talade sig varm om hur mycket pengar det fanns att tjäna i panta burkar-branschen. Han hade nämligen själv dragit in närmare 300.000 kronor under ett års tid, samtidigt som hans gode vän hade tagit det hela steget längre och dragit in flera miljoner. Det hela verkade på honom vara den mest fantastiska sysselsättning man kan underhålla sig med när det handlar om att tjäna pengar. Det är ett oerhört vinstgivande "yrke", som enligt mannen till och med var så vinstgivande att det förekommer regelrätta rån.

Han fick nu någonting svart i blicken då han började berätta om hur han blivit rånad på flertalet fulla sopsäckar med burkar:

-Man ska bara ge ifrån sig burkarna och säga: "Okej, okej! ta dom du, du behöver dom mer än jag"

Vi som befann oss på platsen skrattade gott åt mannens uppenbara rövarhistoria, för ingen kan väl möjligtvis panta så fantastiskt mycket burkar så att han till och med blir rånad på dem? Vi hade fel. Härom veckan såg jag nämligen denne mystiske man. Han befann sig i Sickla Centrum där han, just det, pantade burkar. Det fanns dock en väsentlig skillnad mellan detta möte och det som hade inträffat flera år tidigare. Denna gång var mannen mycket välklädd, från skor i prisklass dyr till kavaj i prisklass klart mycket dyrare än bara dyr. Han såg, förutom den uppenbara skönhetsmissen på överläppen, klart rik ut. Han hade uppenbarligen pantat sig rik. Plötsligt börjar jag inse hur viktigt det är att panta burkar, man kan ju för tusan bli miljonär. Vilken hjälte!


Kommentarer
Postat av: Madicken

Ha en bra Fredag ;D

2009-12-04 @ 12:38:48
URL: http://conler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0