Fruktansvärda ryggsmärtor

Idag när jag vaknade upp hade jag absolut inte ett dugg ont i ryggen. Det kändes som att det, min sedan en vecka svullna fot till trots, skulle bli en riktigt bra dag. Det blev det inte för fem öre. En timme in i min morgonuppvärmning blev det till slut dags att sträcka lite på ryggen. Det skullle jag fan inte ha gjort, för det högg till så in i helvete. Alltså nu talar vi riktigt manlig smärta. Varje liten rörelse är en pest, varje förflyttning av armarna innebär en sinnessjuk smärta och varje andetag medför en sådan pina att jag funderar över hurvida det faktiskt är värt att fortsätta andas eller inte. Det känns som om Chuck Norris har gått lös med någon roundhouse-spark i ryggen på mig. Det är vidrigt, fullständigt vidrigt.

För att få er att förstå hur fruktansvärt ont det gör har jag sammanställt en lista med saker som jag i min vildaste fantasi kan uppnå, åtminstone nästan, samma nivå av extrem smärta:

* Bli överkörd av ett tåg som har meterlånga taggar på hjulen

* Fästa en finlandsfärja runt pungkulorna för att sedan slänga färjan över ett stup med en fallhöjd på flera kilometer.

* Lyssna på Skånska i över tio minuter

* Se Daniel Andersson försöka spela fotboll

* Försöka ta ner en kanonkula på bröstet

* Livnära sig endast på spikklubbor i resten av sitt liv

* Vaxa insidan av näsborrarna

* Bada i syra

* Ligga underst i ett samlag med Anna Book

* Stå i solens mitt

* Låta världens mest tondöva människa skrika i ditt öra för resten av ditt livDe flesta av dessa når ju inte upp i en nivå som ens kan jämföras med den smärta jag känner, men nu kanske ni i alla fall får ett hum om hur oerhört ont det gör i min rygg. Aj säger jag. Hemskt mycket aj!


Mastering Swedish!

En gammal klassiker som är lika rolig varje gång. Har du inte hört dessa avsnitt än, för guds skull gör det då nu!
Det hela är mycket enkelt. En engelsman sitter i radio och försöker lära sig svenska, vilket visar sig vara väldigt underhållande, både för honom och oss lyssnare. Orkar ni inte lyssna på alla så är del 3 tveklöst den bästa

Del 1:


Del 2:


Del 3:


Del 4:


Del 5:


Waterworld - Ett riktigt bottennapp

För er som likt mig gillar att spendera nätterna med annat än att sova, så kanske ni märkte att filmen Waterworld nyss visades. Fy fan vad dålig den är. Den är så usel, så fruktansvärt usel. Det var sagt att den skulle revolutionera hela actiongenren, men så blev det ju inte riktigt. Hur någon ens kan ha kläckt ur sig det påståendet är ett mysterium större än Atlantis. Precis allt är dåligt med filmen, utom möjligtvis Kevin Costners ganska häftiga efternamn. Manuset är ett skämt, scenografin är direkt skrattretande och hur ser egentligen superskurken ut?

Ser det här bra ut eller? Nej, det gör inte det. Det ser ut som ett dåligt skämt...

Man kan ju tro att det är ett skämt. Men så tur har vi inte...


Hur gick egentligen tankegångarna när man bestämde sig för att göra filmen? Något form av möte måste ju ha ägt rum där man typ kommit fram till något i denna stil:

"Nu ska vi göra en ascool film som ska utspela sig på vattnet, i en värld där dricksvatten är bland det mest värdefulla som finns, och där alla ska vara klädda i kläder som missbrukar färgen brunt! Vi ska dessutom ha en superskurk som är ondare än ondast, och han ska ha en jättekonstig grej för ena ögat för att ge oss lite sjörövar vibes. Grabbar, det kommer att revolutionera hela genren Action!"

Även om man var helt nerknarkad vid detta tillfälle så borde man ju någon gång under hela produktionen insett att det inte fungerar. Det är inte bra, det är dåligt, det är sämst. Men det har man inte gjort. Man har istället behållt sin fullständigt genomkorkade idé, spelat in den på ett omåttligt värdelöst sätt och sedan satt ihop allting till en allt för lång plågsam vistelse i filmvärldens helveteshåla. Inte ens Kevin Costner, som medverkat i, regisserat och förgyllt så många bra filmer verkar ha haft hjärnan påslagen. Han lyckas istället dra ner sin karriär något enormt. En skådespelare som jag gärna skulle komma ihåg för Dances With Wolves eller Prince of Thieves blir nu istället mannen som var med i den där löjliga vattenfilmen.

Nej, Waterworld är verkligen sanslöst dålig. Hata är ett starkt ord. Det är verkligen ett ord man inte ska använda i onödan, men i det här läget är jag tvungen. Det är faktiskt nästan så att ordet hata inte kan förstärkas nog för att ge mina åsikter om filmens uselhet rättvisa, men i brist på alternativ väljer jag det ordet ändå. Jag hatar Waterworld. Jag hatar den något enormt och jag hoppas att den döptes till Waterworld av den enkla anledningen att filmen är botten. Waterworld är ett riktigt bottennapp!

 


Kenny Starfighter!!!Då har jag till slut, återigen, tittat igenom den underbara TV-serien Kenny Starfighter. Oj vad bra den är, det är helt makalöst. Den är verkligen underbar på alla tänkbara sätt. Vid närmare eftertanke så finns det ingen svensk TV-serie (Nile City är undantaget) varken före eller efter Kenny Starfighter som ens kommer upp i nästan samma nivå. Briljansen lyser klarare än någonsin hos denna tidlösa serie.

Skådespelet är för det mesta riktigt bra, även om kidsen ibland kan vara lite småkassa. Johan Rheborg har aldrig varit såhär bra sedan han stod utanför B&W i Arninge och sände radio för Nile City. Han passar verkligen som handen i handsken för rollen som den superstörande och mäktigt barnsliga Kenny. Sen får vi ju givetvis inte glömma Di Leva. Han gör verkligen allt rätt som den paranoida musikmagistern...

Om vi går över till manuset så finns det inte så mycket att säga, det är ju så mästerligt som någonting kan bli. Det går helt enkelt inte att förbättra. Humorn är dock den stora styrkan, för serien är ju faktiskt till och från helt fantastisk kul. Jag menar, vem kan hålla sig för skratt när "Burken" ser en korv hängandes i ett snöre från taket och utbrister "Åh, kolla en korv!" för att helt tanklöst gå rakt i den uppenbara fällan.

Kenny Starfighter är och förblir en milstolpe inom Svensk film och TV.Men vänta lite nu. Filmen då, har jag glömt den?
Nejdå, den har jag inte glömt, även om jag nog gärna skulle göra det. Den håller nämligen inte alls samma nivå som serien.

Man gjorde fel redan från början när man valde att ha Bill Skarsgård som huvudrollsinnehavare. Han presterar verkligen ingenting minnesvärt, och fick uppenbarligen rollen mest på grund av sitt efternamn. När man sedan, till synes endast för att få in ytterligare några kända namn till skådespelarensamblen, klämt in både Johan Glans och Björn Gustafsson helt i onödan så blir man som tittare bara ledsen. Nej, filmen är helt enkelt inte bra, då den dessutom saknar ett bra manus, vilket var grunden till TV-seriens succé.

För att sammanfatta på riktigt "musikmajje"-sätt kan man säga såhär:

TV-serien bra, Kenny Begins dålig

Pearl Jams nya...

Pearl Jams nya skiva Backspacer finns nu tillgänglig via Spotify, och det svänger faktiskt riktigt bra. Man har gått lite ifrån 90-talets grudgesound för att istället bli lite tradionellt rockigare. Det funkar bra, även om det säkert finns massa insöade pärlsyltfans som hatar det. Eddie Vedder är en fruktansvärt underskattad sångare vilket han visat tidigare i Pearl Jam, men även i soundtracket till Into The Wild. Länge leve Vedder!Ett riktigt snyggt skivomslag har man dessutom lyckats få till!


Jag vill ha fredag idag!

Jag sitter här i min ensamhet och har så sjukt tråkigt. Alla andra får spring och leka i skogen medan jag har drabbats av en buller skada och får inte vara med. Det suger!
Så jag sitter och spelar sten-sax-påse mot mig själv och ibland så tar jag och utmanar skåpet här bredvid mig. Jag har hittills vunnit 10 av 10 gånger, så jag börjar tröttna på mitt dålig motstånd.
Till helgen hade man velat gå ut, men så blir inte fallet. Istället tvingas man vara hemma och vila örat så att hörsel ska bli som förut, vilekt jag inte tror då det inte har blivit bättre. Skit samma, man har ju två öron så ett kan man väl leva utan, eller?
Jag har suttit och filat på några sköna kontaktannonser jag har funderat på att skicka in till DN bland annat. Här kommer två bidrag som jag verkligen har lyckats med:
  1. tjena, tjejer! jag är en genmanipulerad ostavsmakare på cirka 55 år som kallas Anulf Godborg och har ett sommarställe i Vladivostok. Jag skulle vilja träffa en tvångsneurotisk brevbärare vars hobbyer är t.ex. parallell-hockey och olika kroppsvätskor. Jag är salongsberusad och tänder på psykoanalys och det periodiska systemet. Längtar efter dig...
  2. flickor, fram med pungen! jag är en överviktig krokodiltämjare runt de trettio som heter Bob Staël Von Holstein och tänker invadera "the big apple". Jag skulle vilja hitta en förtvivlad konfirmationsledare som ofta sysselsätter sig med vattenplaning. Jag är självmordsbenägen och ägnar mig åt djurplågeri och landlevande maneter. Hej då!
Jag har verkligen överträffat mig själv den här gången!
Som avslutning skickar jag med en skön video som får en att tänka tillbaka på den gamla goda tiden!
Go with the flow, in motion with the ocean. Peace! http://www.youtube.com/watch?v=jMuHbCdTtds
  1. tjena, tjejer!
jag är en genmanipulerad ostavsmakare på cirka 55 år som kallas Anulf Godborg och har ett sommarställe i Vladivostok. Jag skulle vilja träffa en tvångsneurotisk brevbärare vars hobbyer är t.ex. parallell-hockey och olika kroppsvätskor. Jag är salongsberusad och tänder på psykoanalys och det periodiska systemet. Längtar efter dig...tjena, tjejerjag är en genmanipulerad ostavsmakare på cirka 55 år som kallas Anulf Godborg och har ett sommarställe i Vladivostok. Jag skulle vilja träffa en tvångsneurotisk brevbärare vars hobbyer är t.ex. parallell-hockey och olika kroppsvätskor. Jag är salongsberusad och tänder på psykoanalys och det periodiska systemet. Längtar efter dig...

IKEA är ondska. Ren ondska.Mitt jobb igår bestod bland annat i att åka runt halva Stockholm för att handla. Till en början gick allting fint, och jag fick bland annat tag på 100 små festisförpackningar och hela 200 vattenflaskor, totalt innehållande 100 liter vatten, allt inhandlat på Martin Olsson. Riktigt jobbigt blev det dock när jag kom lite längre ned på listan.

Det visade sig nämligen att jag skulle inhandla två små bord, tre mattor och 100 små gosedjur. Allt detta kunde endast göras på IKEA, en plats som jag sedan länge fruktat. Jag kände hur kallsvetten började smyga sig på så fort jag såg listan, men jag vägrade vika ner mig. Snart var jag på plats i Barkarby, öga mot öga med min värsta fiende.

Jag tog ett djupt andetag alldeles utanför dörrarna till helvetet. Detta kunde vara mitt livs sista andetag. Lungorna värkte av all luft jag försökt packetera in, samtidigt som jag gjorde ett utfallssteg frammåt, och vips så var jag inne. En frän lukt av nytt möblemang letade sig in i mina näsborrar. Det kittlade på ett mycket obehagligt sätt och jag var tvungen att dämpa en nysning. Jag kände mig snabbt överväldigad och förvirrad över den enorma storleken på denna vidriga plats. Det tog mig hela två minuters halvpanik och hyperventilerande innan jag fick syn på de små pilarna i marken som ringlar sig igenom den evighetslånga plågoaffären.

Bara för att man ser några små pilar på golvet innebär det dock inte att man tagit steget ur helvetet, snarare tvärtom. För nu inser man snart att man MÅSTE gå igenom precis hela IKEA för att kunna ta sig till utgången. Man måste således passera hundratusentals dammiga och illaluktande möbler som man inte har en tanke på att inhandla. När det dessutom placerats ut gula lånepåsar där IKEA är textat precis överallt får man nästan en kräkattack. Paniken stiger och man känner att man måste ut. Men det går ju inte. För du har minst 500 meter av ringlande plastgolv att erövra innan du ens kan se utgången.

Det är på grund av anledningar som detta som gör att IKEA verkligen suger. Jag får ont i ryggen bara jag tänker på det, för det är nämligen omöjligt att ta sig igenom IKEA på mindre än 1 timme. Det är som en labyrint som placerats i en annan labyrint, som i sin tur ligger i ett mörkerrum som sedan fyllts med någon giftig gas. Det är en hopplös situation. En situation som borde förbjudas. Hur kan någon ens ha tillåtit en affär att utformas på detta sätt från början?

Nej, hade jag sett Ingvar Kamprad på stan, då hade jag sagt honom några sanningens ord. Kanske något i stil med: "Dra åt helvete din fjant". För sanningen är att IKEA har gjort fruktansvärda saker mot mänskligheten. Jag är glad att jag tog mig ut med livet i behåll, även om min själ har djupa sår som aldrig kommer att läka. Alla har nog inte så "tur". Skäms på er IKEA... Skäms! 


Bevittnade MC-olycka

Igår var olyckan framme... Jag var på väg till mina gamla hoods i Skarpnäck när det plötsligt smällde. En tant som uppenbarligen stulit sitt körkort, om hon ens har något, bestämde sig för att göra en irrationell 90-graders sväng mitt i värsta trafikstockningen. Dessvärre hade hon glömt, hur man nu kan göra det i så kraftig trafik, att titta i backspegeln och lyckades göra en perfekt tackling på en motorcyklist som var på väg att köra om. Han flög ett par meter, gjorde en snygg volt, men klarade sig till synes fint. Han ställde sig i alla fall upp tämligen omgående, men det var otäckt ändå...

För övrigt så får motorcyklisten en 8:a i betyg för sin luftfärd. Minuset är landningen, där han fick lite överslag.

Golf från hög höjd

Arbetslösheten/ledigheten för med sig vissa fördelar. Exempelvis så kan man åka och spela golf lite när man vill, vilket även var den syssla som stod på dagens schema. Vi bestämde oss dock för att banan kändes lite lam att besöka, så vi drog till Tyresö, besteg ett berg på runt 80-100 meter och ställde oss och pangade iväg ett hundratal bollar. Vi lyckades även få en del jävligt fräscha bilder på spektaklet, trots att vi glömde att ta med en vettig kamera.

Vi sparade några bollar för att kunna återvända till vår utslagsplats med en vettig kamera och en kikare för avståndsmätning. Från den höjden kan man nog damma iväg bollen en ganska bra bit...


För den med öga för detaljer så kanske ni har sett att vi även hittade kantareller. Gud så trevligt vi hade det.

Världens Mest Rörande Filmscener - Plats 5-1

5. Armageddon - Bruce Willis tar farväl av sin dotter
http://www.youtube.com/watch?v=fj0nP9mYdvg&feature=related
På det stora hela är Armageddon inte på långa vägar världens bästa eller mest genomtänkta film, den är lite för mycket American dream för att nå riktigt höga höjder. Men en sak kan man inte ta ifrån den. Det är fantastiskt bra underhållning, mycket tack vare scener som denna. Liv Tyler är riktigt bra, och Hans Zimmer är... Hans Zimmer...

4. Lejonkungen - Simbas pappa dör
http://www.youtube.com/watch?v=RXSMYQAfO8k
Länge leve Disney. Det finns inte många filmskapare som kan göra så fantastiska storys som Disney, och Lejonkungen är en av de främsta. När man dessutom gör alla djur så oerhört gulliga och sockersöta går det inte att undgå en mycket rörande scen när något av dessa djur råkar illa ut.

3. Micke och Molle - Micke lämnas i skogen
http://www.youtube.com/watch?v=9UIc6o5Z8SU
Det här kan vara en av de sorgligaste scener som någonsin skapats. Den är vacker på alla sätt, precis så där som Disney alltid lyckas göra sina filmer. Räven är ju supergullig och när man ser den stackars krabaten sitta kvar i skogen samtidigt som bilen åker iväg måste man nästan stänga av filmen för att inte bryta ihop fullständigt...

2. Den Gröna Milen - Michael Clarke Duncan avrättas
http://www.youtube.com/watch?v=whPJwFBfSdU
Slutpunkten på Michael Clarke Duncans överlägset bästa skådespelarinsats någonsin. En scen som är lika bra som rörande. Skådespelet är magnifikt från samtliga håll och det finns egentligen ingenting att säga som kan förklara hur bra scenen är. Det är bara att titta och njuta istället.

1. Shawshank Redemption/Nyckeln Till Frihet - Slutet
http://www.youtube.com/watch?v=YInN9mc9vXA
Slutet på världens bästa film kan helt omöjligt bli bättre. Det här är den perfekta filmscenen, ett oförbätterligt mästerverk som troligen för alltid kommer att stå högst upp på "världens bästa filmscen"-listan. Rörande både för att vi får bevittna två vänner som möts igen, men också för att det är slutet på en film som man önskar aldrig tog slut. Perfekt...The One and Only Mulla Omar

Ja, då har man återvänt från Nirvana och slagit sig till ro i sängen. För alla er som undrat vart jag har tagit vägen kan jag nu meddela att nej, jag är inte död utan jag har börjat ett nytt liv. Ett nytt liv i armén. Ja, ni läste rätt. Armén!

Mulla Omar ska försöka att bygga upp sin manlighet genom att göra värnplikten och bli en skyddare av vårat kära land, Sverige. Jag ska försöka att skriva flera inlägg nu, då Viktor har gjort ett bra jobb med att upprätthålla standarden och hålla hoppet uppe för er stackare som måste pina er igenom alla menlösa inlägg som vi skriver. But Fuck It. Jag menar, finns det någon blogg som INTE är menlös? Svar: Ja om den handlar om hur mycket Daniel Andersson suger och inte skall få spela i landslaget. Annars är svaret: NEJ!

Jag är nu tillbaka för att, tillsammans med Viktor Den Store, sprida lycka till alla er som orkar läsa menlösa bloggar och som tycker att Daniel Andersson suger samt att uttrycket "Man ska ej kasta sten över bilvägen då man inte vet om gräset är brunt efter sommaren på åkern där kamelerna dansar kring en rosa pingvin" kan beskriva en vanlig dag på grönsaksåkern.

Ja min kära vänner, jag är tillbaka!
Go with the flow, in motion with the ocean. Peace!//Mulla Omar

Världens Mest Rörande Filmscener - Plats 10-6

10. Gladiator - Slutet
http://www.youtube.com/watch?v=Qaki5WSPNng
Slutet på en av tidernas bästa filmer kunde inte varit mycket bättre. Det är vackert, perfekt komponerat och på alla tänkbara sätt underbart. En stund som trots övervägande sorg även innehåller lycka. Magic!

9. Neverending Story - Hästen drunknar
http://www.youtube.com/watch?v=ryt_AYFaULg
Det finns få saker som är så rörande som djur som råkar illa ut. I den här episka berättelsen är det inget undantag, och när dessutom hästen verkar svara för en fantastisk skådespelarinsats kan det helt enkelt inte bli fel. När träsket dessutom heter "Swamps of Sadness" är det givet att den här scenen ska ha en plats på listan.

8. Sagan Om Ringen - Gandalfs "dödsscen"
http://www.youtube.com/watch?v=eskQPg_dQjU
Det sägs att musiken gör halva filmen. Det är fel. I den här delen av filmen gör musiken så otroligt mycket mer. Howard Shore har gjort ett av tidernas bästa soundtrack, som i just den här scenen visar sig från sin allra bästa sida. Elijah Wood visar även han varför Peter Jackson valde just honom, och Sean Astin... Ja, han dominerar som vanligt.

7. Cast Away - Wilson flyter iväg
http://www.youtube.com/watch?v=e-zaO-hUYag
Åh vad jag gillar och ogillar den här scenen på samma gång. Tom Hanks är verkligen sådär jättebra som nästan bara han kan vara, men samtidigt så älskade jag Wilson. Att lägga in en boll som biroll kan ha varit det största genidrag som någonsin gjorts, och Tom Hanks klagosång över Wilsons bortgång är bland det vackraste som fångats på film.

6. Hotel Rwanda - Allting löser sig till slut
http://www.youtube.com/watch?v=dBj324ghXrE
Den första riktigt positiva scenen i en film som innehåller så mycket hemskheter, gör att det knappast kan bli mer rörande. Don Cheadle har varit helt fantastisk i hela filmen och nu är det som att han får ta emot publikens ovationer. Ett perfekt avslut på en nästintill perfekt film.


Stay tuned för listans topp5. Den kommer troligen upp någon gång under kvällen.

Världens Mest Rörande Filmscener - Plats 15-11

En ny lista, dock en aning längre den här gången. Jag har säkert glömt någon helt fantastisk scen, men jag känner mig ändå nöjd med listan. För övrigt är det en aning spoilervarning om du inte sett filmerna än. nåja, here it comes, världens mest rörande filmscener plats 15-11:

15. Forrest Gump - Jenny dör
http://www.youtube.com/watch?v=jgRB2B8vbZ0&feature=related
Slutet på en omåttligt bra film kunde knappast vara bättre, eller mer gripande. Forrest bästa vän och livskamrat dör. Hanks skådespel ger scenen en trovärdighet och sevärdhet utöver det vanliga. En perfekt avslutning på Robert Zemeckis mästerverk.

14. Shawshank Redemption/Nyckeln Till Frihet - Brooks brev
http://www.youtube.com/watch?v=0fBNZAvW0xY
Många kallar Nyckeln Till Frihet för världens bästa film, vilket jag helt håller med om, och det är scener som denna som ligger till grund för det uttalandet. Fantastiskt bra på alla sätt och vis, samt väldigt viktig för att filmens budskap lätt ska kunna framföras och förstås. Lysande...

13. A Beautiful Mind - Tacktalet
http://www.youtube.com/watch?v=3EDYHnMgJJw
Trots att detta är en helt påhittad del i en annars verklighetsbaserad film så kan man inte undgå att säga att denna scen är magisk. Russell Crowe behärskar filmens skådespelarmässigt svåraste scen till perfektion och likaså gör den evigt sköna Jennifer Connelly. Connelly belönades senare med en av filmens totalt fyra oscars. En summa som borde varit fem, som jag nämnt i ett tidigare inlägg, tack vare Russells skådespel i scener som denna.

12. Sagan Om Ringen - Boromirs dödsscen
http://www.youtube.com/watch?v=Dd0MF_qkyMw
Trilogins dödsscener innebär dramaturgi i världsklass och Boromirs död är inget undantag. Oerhört snyggt filmat och både ljudeffekterna och bildutsnitten är helt makalöst bra redigerade och gjorda. Det är svårt att skapa någonting mer rörande än Boromirs sista ord till Aragorn.

11. Braveheart - Slutscenen
http://www.youtube.com/watch?v=NPI57GdS_aQ&feature=related
Bland det mest klassiska som skapats, och det förtjänar givetvis en plats på listan. Känslan av frihet förmedlas på ett sätt som endast slås av en enda scen som kommer senare på listan. James Horners fantastiska soundtrack når sin absoluta höjdpunkt när det precis som bäst behövs och i kombination med stormningen över Skottlands kullar och det svajande svärdet blir det en perfekt avslutning på en riktigt, riktigt bra film.

Användarinstruktioner - Coca-ColaSitter här i min ensamhet med ett glas iskall cola, upphällt från min perfekt tempererade 1,5 litersflaska. Ibland är livet underbart... Fullt så underbart är det dock inte att dricka cola tillsammans med någon som helt saknar förståelse för den vetenskap som coladrickande faktiskt innebär. För att verkligen kunna avnjuta en cola gäller det att vidta stora försiktighetsåtgärder redan från det tillfälle då du transporterar drycken mellan den plats där den inhandlats och den plats där den ska avnjutas.

Det gäller att abolut inte skaka colan för mycket, även om det inte spelar någon oerhört stor roll så länge flaskan är oöppnad. Det viktigaste att tänka på är således att inte öppna colan någon gång under hemfärden för att smaka på den. Så fort den öppnas är det rent livsfarligt att transportera den längre sträckor eftersom kolsyran då lätt försvinner i och med eventuella skaknignar.

När flaskan, väl på plats, är öppnad är det viktigaste för att kunna njuta vidare av tillfället att korken återförsluts på rätt sätt. Det gäller att skruva åt korken percis så hårt som möjligt är, utan att ta sönder gängorna. På de lite äldre flaskorna i hårdare plats är det mer eller mindre omöjligt att skruva sönder gängorna, om man inte gör sitt yttersta för att lyckas. De nyare, lite mjukare flaskorna, är däremot allt för lätta att skruva sönder och då blir colan förvånandsvärt snabbt avslagen. Det viktiga är att se till att korken sitter rakt. Skruvar du på den snett från början krävs det nästan ingen kraft alls för att gängorna helt ska slitas ut och på så vis förstöra colan. När du väl försäkrat dig om att den kommer skruvas åt rakt handlar resten bara om känsla. Det gäller att hitta gränsen för precis hur tålig din flaska är, en egenskap som jag utvecklat med tiden. Här handlar det alltså om träning.

Värt att poängtera är dock att även om du återförslutit flaskan på bästa tänkbara sätt kan en kraftig skakning, eller gud förbjude, en vält colaflaska innebära rena katastrofen. Så fort korkens försegling är bruten är det av mycket stor importans att colan förblir så stilla som möjligt.

Viktigast av allt är dock självklart att colan ska vara väl kyld. Temperaturskillnader kan göra att dryckens smak förändras något enormt. En kall cola är direkt magisk medan en varm cola är fruktansvärt överskattad. Colan får dock inte vara så kyld att den blir till is, eftersom detta medför att kolsyran försvinner så fort du återigen öppnar flaskan.

Som synes är coladrickande mycket mer avancerat än vad de flesta tror. Jag har därför sammanfattad de viktigaste punkterna i en lista. "Viktor Janssons lista för optimal Coca-Cola avnjutning" följer nedan:

1. Öppna inte colan innan du vet att du kommer dricka upp större delen av den inom loppet av några få timmar.

2. Colan måste vara väl kyld.

3. När colan väl är öppen bör flaskan hållas så stilla som möjligt.

4. När du återförsluter flaskan MÅSTE korken sitta rakt.

5. När du återförsluter flaskan SKA du skruva åt korken så hårt det går, utan att gängorna går sönder.

Nu hoppas jag att jag aldrig mer behöver se en person som slarvar bort ett tillfälle att avnjuta ett perfekt glas Coca-Cola. Lycka till!


Världens bästa cover?

I mitt ivriga youtubesurfande kan jag ha hittat världens bästa cover. Den är i alla fall en klar favorit, och utan tvekan den mest annorlunda. JP One Man Band är precis vad det låter som. En ensam kille som dominerar totalt i sin version av den gamla 80-talsklassikern Down Under. Det svänger katten!


Adam Lambert får svenska Idol att blekna

Har småtittat lite på Idol såhär i början, sådär lite med ett öga, utan någon större entusiasm. Jag har sett en del godbitar, exempelvis Calle Kristiansson som har flertalet bra låtar på youtube och som gjorde en riktigt bra audition. Även den 37-åriga gubben som drog igång en jävligt fin "Whiter Shade of Pale" imponerade, men det känns fortfarande ganska svalt. Anledningen till detta svala intresse stavas Adam Lambert.

American Idol 2:an har nämligen fått mig att inse skillnaden mellan en bra röst och en helt makalös röst. Vissa svenska idoldeltagare har bra röster. Adam Lambert har en av de bästa jag har hört. Han kan sjunga allting och när jag såg honom avsluta Don't Stop Believing på ett sätt som endast Steve Perry of Journey lyckats med tidigare blev han till och med värd ett eget blogginlägg.

Jag insåg först hur oerhört höga toner han kunde sjunga i den fantastiskt bra covern av 4 Non Blondes - What's Up (se nedan) och sedan har det bara fortsatt. Varje klipp jag ser honom i leder till att jag blir ännu mer fascinerad, och jag måste ställa mig den rättmätiga frågan: Hur höga toner kan mannen ta egentligen? JÄVLAR vad bra han är. Han är så bra att det ryktas om att Brian May (ja, vi talar alltså om Gitarristen i Queen) funderar på att erbjuda Lambert platsen som frontman i Queen. Han ska alltså ersätta Freddie Fucking Mercury, en av tidernas främsta. Då kanske ni förstår Adam Lamberts kapacitet. Här nedan kommer ett litet urval av vilka trollkonster Lambert kan frambringa med sina stämband.


Håll utkik runt 2:10Jämför med personen som vann American Idol, Kriss Allen, till synes en medelmåtta i jämförelse...Stackaren får hålla tillbaka ända till slutet för att inte överglänsa de andra deltagarna. Men sen smäller det fan. Vilken oerhört bra avslutning på en av tidernas bästa låtar.I klass med Steven Tyler, om inte bättre...Behärskar även ett gammalt Zeppelin mästerverk.Bättre än orginalet...Ja, kort och gott så är alla klipp sevärda. Får Lambert bara rätt låtar kan han ju äntligen återinföra lite musik som kräver en helvetes musikalitet, och då kan vi kanske till slut få de lite trögfattade att inse hur jävla lamt det är med hiphop och rnb.

Topp 3: Rollpresationer berövade på Oscars

3. Russell Crowe - A Beautiful Mind

Jävlar vad bra Russell Crowe är. Han levererar alltid en riktigt bra rollprestation, oavsett vilken roll han spelar, men i den här filmen är han om möjligt bättre än vanligt. Han är helt magisk och skildringen av den schizofrena John Nash är en helt fantastisk. En Oscarsnominering blev det, men det borde ha blivit mer om han inte hade behövt fightas mot den oändligt talangfulle Denzel Washingtons bästa presatation någonsin i Training Day. Denzel vann till slut och Russell fick nöja sig med att endast ha blivit nominerad. En nominering som vilket annat år som helst skulle varit en given Oscar.

2. Michael Clarke Duncan - The Green Mile

Michael Clarke Duncan levererar knappast lika många högkvalitativa skådespelarinsatser som Russell Crowe gör, men i den här filmen dominerar han fullständigt. Han blev dock bestulen på sin Oscar av Michael Caine. Jag borde egentligen inte klaga, men alla vet ju redan hur bra Michael Caine är, och han hade ju redan en Oscar, så denna borde ha gått till Big Mike.

1. Sean Astin - Sagan om Konungens Återkomst

Sean Astins presationer i samtliga tre Sagan om Ringen-delar är fantasikt bra. Han behärskar sin karaktärs personliga utveckling på ett förträffligt sätt och blir bara bättre och bättre ju längre in i historier man kommer. I den tredje och sista filmen är han så oerhört bra att man verkligen önskar att man hade Samwise Gamgee som vän på riktigt. Men det förstod uppenbarligen inte akademin som helt valde att förbise denna underbara rollpresation. Inte ens en nominering fick Sean Astin, vilket även är anledningen till att han toppar den här listan. Jag hoppas att hela Hollywood skäms.


Bubblare:

Wilson - Cast Away


Det räckte inte riktigt hela vägen in på listan för Wilson, även om hans roll är rakt igenom briljant. Trots att han inte har en enda replik, eftersom han är en boll och bollar inte kan prata, så är han grym och tillsammans med Tom Hanks oerhörda talang blir Wilson en karaktär som är omöjlig att ogilla.

En helg att minnas...

I helgen var det till slut dags att fira Markus Andersson Ståhls födelsedag. Vi hade länge laddat upp för att se till att lilla Markus skulle få en väldigt speciell dag, vilket han också fick. Det finns nämligen ingen present som är så fin som att få spendera en hel helg tillsammans med mig.

Helgen började i ett mycket lugnt tempo med en stillsam båttur ut till Markus landställe i den lite småtöntiga skärgården. Åt alla håll står folk i seglarskor utan strumpor och vinkar glatt till förbipasserande båtar. Därefter "chillade vi galet" hela första kvällen då inte mycket hände.

Andra dagen blev dock mer intressant. Det började med att vi var uppe i ottan, vid typ 11 om jag inte minns fel. Vi begav oss till "affären" vilket talar om mer hur liten ön är snarare än vad som finns till utbud. Vi inhandlade lite mat eftersom vi skulle få kvinnligt besök frammåt kvällen. Vi insåg under inhandlandet av proviant att vi var hungriga å det grövsta, vilket i sin tur ledde till att vi besökte den lokala restaurangen. Maten var trivsam, men vad som såhär i efterhand etsat sig fast i minnet är det enorma gäng med 40-50 åringar som satt och framförde alltför sexistiska och vågade snapsvisor.

Efter lunchen drog vi tillbaka till vår lägerplats där vi återigen chillade innan dambesöket anlände. När de kvinnliga könets representanter till sist var på plats blev det hastigt och plötsligt dags för en kubbmatch. Vi delades in i lag, och trots att mitt lag fick den klart sämre sidan, där ett stort jävla träd täcker halva spelplanen, så kände jag att vi hade en bra mycket starkare uppställning än våra motståndare.

Spelet började böljande, inget lag lyckades välta en enda "kubbe" (vad fan heter det?). Vi insåg snart att vi skulle kunna spendera all evig tid med att spela denna match utan att någon skulle segra, så vi minskade spelplanen avsevärt, främst för att kunna spela klart innan mörkrets intrång. Nu började det hända spännande saker.

Den ena ultrablonda damen som hamnade i mitt lag visade sig vara helt fucking mad och visade snart prov på stor dominans. Hon siktade säkert på en annan "kubbe" än den hon träffade, men det var fantastiskt att följa. Motståndarna hade nu ingen chans, trots att man hela tiden använde sig av uppenbart fusk såsom övertramp och helikopterkastet. Snart hade vi bara den ståtliga kungen kvar att välta, vilket tydligen var tvunget att göras med ett kast mellan benen.

Det började dåligt för oss, och snart såg det ut som att mupparna i det oerhört mycket sämre laget snart skulle komma ikapp igen. Men då steg jag fram. Som en ängel vars gloria sprider ett så starkt ljus att även solen blir bländad vandrade jag fram till spelplanen. Jag mjukade försiktigt upp kroppen och ställde mig i den mycket töntiga kastposition som krävdes. Jag hade väldigt svårt att se någonting mellan mina egna ben eftersom jag är mycket välhängd (observera att det är en underdrift). Det kändes snart hopplöst. Jag var nära att ge upp och bara kasta iväg pinnen på måfå när jag hörde det som jag väntat på. En röst i mitt huvud som sade: "Trust your feelings, use the force".

Jag lyssnade noga, tog ett djupt andetag och kastade. BAM. Kungen var dräpt och vi stod som segrare, allt tack vare mig.

Nåja, efter kubbmatchen spårade kvällen ur. Vi bastade trots att det var så helvetes kallt i vattnet att man fick sendrag och knäsenor som krympte såpass mycket att man inte längre kunde sträcka på benen. Micke, en person som lidit nederlaget att förlora i kubb, dränkte sina sorger i alkohol och var snart så full att han blottade sig precis hela tiden. Blottningen gjorde att vi andra tröttnade på bastubadandet och vi gav oss snart tillbaka till stugan. Väl tillbaka hände inte mycket intressant förutom att Frej gjorde ett asskönt eldtrick:

Det hela börjar med att Frejsan satt och lekte med en Zippotändare. Han hade snart fått in en lite halvtaskig teknik på att tända tändaren, så han gick över till lite tyngre pyromani och satte eld på en bit papper, som han sedan lade på bordet framför sig. Det var jävligt fränt fram tills dess att Frejsan uppenbarligen för några sekunder glömde att han just satt eld på ett papper. Det tog sig som fasen och den stackars Frejsan, som satt inträngt mot väggen, fick panik. Han tog tag i pappret, som nu delades i tre delar. Han viftade som en dåre med händerna, men till ingen nytta. Den ena pappersdelen landade i hans knä och paniken spreds nu ytterligare. Han släppte en pappersbit med ena handen, och det släppta pappret förvandlades nu till hundratals små eldbollar som sakta steg mot himlen. Han använde den nu fria handen och tog tag i den pappersbit som höll på att bränna sönder hans pyttelilla penis och viftade vidare med händerna, allt ackompanjerat av ord som "åhhhh, shit, Ahhhh". På något vis lyckades han till slut fly från bordet och kastade ut pappret på gräsmattan där han slutligen fick hjälp med släckningsarbetet. Det hela slutade lyckligt, och frej kunde nu stoltsera med att han gjort ett jävligt grymt eldtrick...

Därefter började väl folk decka lite här och där, och ingenting intressant att rapportera hände. För övrigt så tycker jag lite synd om dig om du har läst ända hit. Det måste ju vara totalt ointressant läsning. Nåja, nu har jag slitit ut mina fingertoppar aningen för mycket. Adios...

Kändisdjungeln måste vara årets bottennapp...

Såg, av någon helt oförklarlig anledning, kändisdjungelskitprogrammet på TV4 nu när det gick i helgen, och dra åt helvete vad dåligt det var. Det var uselt på alla tänkbara sätt: Kennet Andersson är den enda riktigt kända personen, Vinprovar-Bengt är till synes efterbliven och de andra deltagarna är JÄVLIGT muppiga (förutom Mickey Dee som ser ut lite som Rambo).

Att man dessutom har spelat in det på ett så fruktansvärt fult och värdelöst sätt gör det knappast bättre, framförallt inte när man ultratydligt ser att deltagarna sover i en studio. Att man sedan valt två programledare är väl också det helt idiotiskt, eftersom det inte behövs två. En hade varit mer än nog.

Vad som gjorde att Kändisdjungeln blev riktigt pinsamt dåligt är dock en replik som levererades under programmets gång. Den där Hovkärringen klämmer ur sig den fullständigt lysande, men samtidigt ytterst töntiga, repliken: "Senast jag var i djungeln så var det ju i regi av sultanen av Brunei". Kan man över huvud taget säga någonting som låter töntigare eller mer överklass än så?

Den enda riktiga behållningen var att man i början fick se Kennet Andersson leverera sin flashback-bringande målgest från VM94. Tack för det Kennet!


Det finns inte en chans i helvetet att jag ser nästa avsnitt...


Min fantastiska flashfilm!!!

Min omänskligt bra flashfilm som jag gjorde när jag läste Multimedia A. Jävlar vad bra den är, det är helt sinnesjukt!


Klicka för att starta filmen!


Fun Facts 3

Kantarellen är den enda svamp som inte kan ätas av pingviner

Bingolotto är världens mest sedda TV-program. Under sin storhetstid följdes varje avsnitt av 560 miljoner tittare.

Världens längsta frisbeekast har ännu inte landat, trots att det kastades 1972.

Världens minsta brödbid ansågs länge vara endast en smula.

Bananskal är världens halaste ämne. Det sägs vara så halt att om det kombineras med såpa så har man uppfunnit ett vapen värre än atombomben.

Den enda maträtt som man kan överleva genom att äta i resten av sitt liv är rostat bröd med marmelad.

Gula Non-Stops innehåller hela det dagliga intaget av vitaminer som kroppen behöver.

Finlandssvenska är det enda språk som kan talas på månen.

Elefantens snabel är egentligen till för att elefanten ska kunna spela pingis och innebandy.

Blandar man gurkskal med finkornigt grus får man ett högexplosivt ämne som bland annat används vid tunnelbyggen.

Sporten golf uppfanns av en fisk som saknade stjärtfena.

Den enda maträtt som äts i samtliga världens länder är stekta sparvar.

Världens längsta plockepinn-spel pågick mellan år 1988-1992. Det utövades av två blinda parkinsons-patienter och slutade oavgjort.

På highway one i USA kan en polis helt lagligt inspektera dina hårsäckar.

För ca 200 år sedan talade alla grisar skånska. år 1801 förbjöds dock detta eftersom man ansåg att det var diskriminerande mot grisarna.

Bly användes ursprungligen som krydda i bland annat pizza och bröd.

Alla som någon gång jobbat på posten är jävligt bra på att vika pappersflygplan.

Schack uppfanns av två ryssar som inte förstod reglerna i tre i rad.

Kaffesump används som valuta på Borneo.

I stora delar av Indien är det endast tillåtet att fiska på land.

Solstickan har fått sitt namn eftersom de inte ens börjar brinna om man försöker tända dom mot solens inre.

Större delen av kinesiska muren ligger i Japan.

I rymden kan en döv person inte höra dig skrika.

Att busvissla är inte så himla busigt som man kan tro.

Spelar man världens längsta film baklänges blir den bara 1/3 så lång.

Elvispen uppfanns innan elektriciteten.

Rubiks kuber kan endast lösas av färgblinda.

En flygplats är som en liten stad. Den har ofta duschar, toaletter, kök, affärer, TV-apparater, datorer, flygplats, café och parkeringsplats.

Topp 3: Fotbollslag där föräldrarna utgör en extremt töntig klack

3. Tyresö FF - Jösses vilka töntiga föräldrar alla Tyresö FF-lag har. Det är som om de tycker att de små överklasstyresöbarnen är härskare över världen, och trots att de flesta lagen suger stenhårt så bleknar knappast föräldrarnas tro på sina barn. Isch

2. AIK - Detta har absolut ingenting med mitt hat mot AIK att göra. Föräldrarna är bara helt knasiga. Lyckades just få en inblick i vad som verkade vara en typ p12 match där AIK mötte några andra flarnar. Bakom mig på Zinkensdamms läktare satt hela familjen AIK och hejade. De kunde uppenbarligen absolut ingenting om fotboll, men inte stoppade det föräldrarna från att hela tiden försöka skrika ut direkta order till sina söner, som direkt fick motsatt direktiv av tränaren. Fjantar...

1. Boo FF - Det är ju egentligen inget snack. Boo FF har, har alltid haft, och kommer alltid att ha de töntigaste föräldrarna. Finns det något Boo-lag som inte har en hejarklack med töntmorsor som skriker ut den fullständigt överdrivet töntiga: "Tack ska det ha, det gjorde ni bra Boo FF". Från början var det ju tänkt att ramsan skulle sjungas när det blev mål, men jag har flertalet gånger hört att den verkar ha utvecklats. Nu skriks den titt som tätt så fort något litet kid har gjort någonting bra. Boo FF är fan ett gäng riktiga töntar. Dra åt helvete Boo, dra åt helvete...

Mer från den assköna ungen!

King Curtis krossar fullständigt. Jag älskar honom!


Skillnaden mellan ketchup och ketchup

Det finns få saker som stör mig så mycket som folk som påstår att all ketchup smakar likadant. Jag menar, hur irriterande är det egentligen inte att fråga: "har ni ketchup", bara för att sedan få se en Felixflaska placeras mitt framför ögonen.

Heinz är den enda ketchup som verkligen förgyller en maträtt och gör sig förtjänt av att kallas baskrydda. Slotts är direkt äcklig och Felix ska vi inte tala om, för där har man till och med misslyckats med konsistensen. Felix röda sås är fylld med klumpar som påminner om små riskorn. Den både ser ut att vara och är vidrig. Heinz är milslångt före. Där har man lyckats kombinera alla de viktiga delarna i att göra en framgångsrik ketchup. Jag talar givetvis om egenskaper såsom: färg, fruktighet, sötma, konsistens och framförallt förpackning. För faktum är att om man bortser från det oerhörda bakslaget med den evigt superkladdande "kladdfria" ketchupflaskan så är Heinz förpackning klart mycket mer fördelaktig än både Slotts och Felix.

Felixflaskan verkar det knappast ha ägnats en tanke åt vid utformandet, mer än att den ska vara otransparent för att inte visa den alltför klarröda färgen på innehållet.

Slottsflaskan har däremot lyckats tack vare sitt misslyckande. Den har uppnåt någon form av kändisstatus endast genom att flaskan är så oerhört ful att man inte ens vill ta i den. Vid närmare eftertanke så är den så ful att man faktiskt undrar om flaskans form beror på något fabriksfel som sedan var för dyrt för att åtgärda, för man kan knappast ha valt den utformning som idag används.

Heinz däremot (om vi som sagt bortser från den värdelösa flaskan som nog egentligen var tänkt som blomspruta) har lyckats formge en perfekt flaska. Den lyckas, precis som innehållet, att kombinera alla viktiga egenskaper för en flaska för att lyckas. Den har en fin form, den är lätt att greppa, hålet i korken är lagom stort och den visar på ett mycket vettigt sätt upp innehållet på ett sådant sätt att det direkt börjar vattnas i munnen. När man dessutom för några år sedan ersatte det hemska plasthölje som fanns innanför korken, som tidigare endast kunde tas bort genom att sticka sönder det med en kniv, mot ett hölje som enkelt kan dras bort så har man uppnåt perfektion. 


För att summera det hela så kan man säga såhär: Ketchup är alltid ketchup om man ser till ordets betydelse. Men om man analyserar själva ketchupen så är det stor skillnad på ketchup och ketchup. Jag skulle faktiskt påstå att Heinz är den enda ketchupen som bör få tillåtelse att kallas för ketchup, eftersom de andra ketchupsorterna inte alls smakar som Heinz ketchup, som sätter standarden för ketchup, utan istället tomatsås. 

För att förtydliga det redan glasklara:

BRADÅLIG
DÅLIG


Killen som kastade sten i glashus

Igår var jag som vanligt ute och cruisade lite med Flammande Tomaten, vilket till slut ledde till att vi hamnade på det småtrevliga McDonalds i Sköndal. Allt som oftast brukar det vara överfyllt av lite halvpackade typer som mystiskt lyckats ta sig dit, men denna sena kväll hade plötsligt stället förvandlats till en samlingsplats för fjortisar samt övrigt löst folk som ännu inte funnit sin identitet.

Redan när vi kommer in genom dörrarna slår fjortislukten mot oss som en diskhandske som daskar till kinden. Vi låter oss dock inte skrämmas, utan tar några tappra steg in i restaurangen där vi sedan beställer in lite mat. Under tiden som vi stod i kön har en mycket lustig liten figur tagit sig in genom dörren. Han ser ut att vara en pojke i sina mest vilsna år, sådär runt 14, och hans utseende beskrivs bäst som en ganska tjock kille som fått en allergisk reaktion. Hela ansiktet är svullet, framförallt runt ögonen vilket gör att han tydligt påminner om en av de tre små grisarna, och på huvudet bär han en väldigt sliten keps som nog har använts av alla hans förfäder under flera sekel.

Vi kommer snabbt fram till att han måste vara den lilla grisen som har ett hus gjort av halm. Vi gör denna bedömning eftersom han ser extremt korkad ut, samt att hans svullna ansikte då kan förklaras av halmallergi.

Vi har vid det här laget fått våran mat, tyvärr samtalat med grisens tjejkompisar varav den ena med helt galet djup och mörk röst, och satt oss vid det bort som är mest fördelaktigt om en snabb flykt skulle vara nödvändig. Allergigrisen har nu lyckats tränga sig de platser i kön som krävdes för att han snabbt som attan skulle få sitt skrovmål och kommer nu sakta lunkande mot bordet mittemot oss, där även hans färdsällskap väntar. Han går runt bordet så att han skulle sitta med ryggen mot oss, men precis innan han sätter sig så vänder han sig om och stirrar på oss som om han vore värsta psykfallet.

Det är nu det blir helt magiskt. Samtidigt som jag och min gode vän Micke har en sådan där telepatisk konversation där vi i kör gång på gång poängterar att killen som ser ut som en svullen gris är en riktig tönt, så vänder sig killen till sina kompisar och kläcker onödigt högt ur sig:
- VILKA TÖNTAR, och syftar på oss.

Vår telepatiska ordväxling dör snabbt ut och ersätts med höga skratt. Killen har just lyckats bli ett skolexempel på uttrycket "att kasta sten i glashus". Han har till och med utvecklat uttrycket i flera ytterligare steg och det skulle snarare kunna uttryckas "man ska inte provspränga splitterbomber i ett korthus".

Vilken oerhört dålig självinsikt killen hade, men han får ändå 4 plus för att han lyckades rädda en annars ganska misslyckad kväll. Tack grisen i halmhuset, you made my night!

Världens mest kvinnoförnedrande dikt

Ytterligare en dikt som jag skrev till TV-showen Mellan Himmel och Jord. Om ni tror den är seriös så har ni nog inte alla hästar i stallet, alla indianer i kanoten, alla fiskar i akvariet, alla psykfall i tvångströja osv...
Anyway here we go:


Kärlek är som kalla fiskar, det är bara den ena i paret som ständigt diskar

Kärlek är som gjort av läder, det är kvinnans jobb att tvätta kläder

Kärlek är som att halka i spenat, det är frugans uppgift att laga mat

Kärlek är som 13 rätt, ger dig rätten att säga ”häng upp min tvätt”

Kärlek är som denna dikt, vid sitt slut och helt utan vikt.


SMS-konversation med Hasse AroDet visade sig härom veckan att min kompis satt inne på det gyllene telefonnumret, nämligen Hasse "the fucking man" Aros mobilnummer. Jag var tvungen att ta tillfället i akt och SMSa med Efterlyststjärnan, vilket resulterade i en helt idiotiskt ordväxling:

Jag - Rött och grönt är de enda färgerna som är bra!
Hasse Aro - ?
Jag - Är det inte Hasse?
Hasse Aro - Jo, kände inte igen numret bara.
Jag -  Det är GW. Ska du med och hoppa Bungy Jump nästa tisdag?

Sedan svarade inte Hasse Aro något mer :(

Det kanske är någonting som belastar Hasse och Leif GW:s förhållande? Hoppas det inte går ut över arbetet bara...


ROBOTBERÄTTELSEN!!!

Det hade varit en helt vanlig dag i lilla Gunnars liv. Han hade gått upp på morgonen och ätit sin dagliga puddingsmörgås, efter det slösat bort större delen av dagen med att titta på ”Cubix” och ”Robot Wars”. Det var inte förrän på kvällen som dagen skulle ta en liten onormal vändning.

 

Det var snart läggdags och Gunnar, som hädanefter kommer byta namn till Kalle eftersom det är lättare att skriva, skulle precis krypa ned i sängen för en god natts sömn med tillhörande robotdrömmar då han plötsligt hörde ett konstigt ljud i garderoben: ”*BZZzZzZ* *BZZzZzZ*”. Först blev Kalle, nej förresten Kim, vettskrämd, men efter ungefär 2 veckor tog nyfikenheten överhanden och Kim bestämde sig för att öppna garderobsdörren.

 

Först trodde han inte att det var sant. Han ville bara hoppa runt och klappa sig i stjärten, för där stod den, roboten från Cubix (http://www.demoland.co.kr/game_list/game_image/1020837300-cubix_myfriends_4.jpg).

 

Glädjetårar började rulla ned för Kims kind när han omfamnade den gigantiska plåtburken, och mitt i tårarna stormade Palle och Malle, Kims två pappor in i rummet. De hade länge väntat på att den mycket efterblivne sonen skulle våga öppna garderobsdörren, som egentligen bara var ett skynke. Till sist hade det alltså hänt och nu stod de där, i homosexuella ställningar och tittade på sin fullständigt idiotiska son som hoppade omkring i ett till synes evigt lyckorus. Men plötsligt stannade Kim bara upp. Han hade kommit på något: Roboten rörde sig inte, den hade ju för fan slut på batterier! Kim förvandlades till matadoren från ”Tjuren Ferdinand” och han slet sitt hår! ”Stånga mig, Attackera mig, GÖR NÅGONTING!” skrek han frenetiskt.

 

Och som en blixt från klar himmel så kom ett stort tjurhorn flygande och fastnade på robotens huvud och så kom det en kastvind som gjorde att roboten flög in i Kim/matadoren så han dog. Och så levde Kims pappor lyckliga i alla sina dagar eftersom de aldrig ansökt om adoption för Kim, utan istället tilldelats ett barn när frågan om homo-adoption varit som starkast.

 

SCHLUTT!!!


Asskön unge visar vart skåpet ska stå

Information överflödig. Ungen är kingen!


Mellan Himmel och Jord-dikten

Den mycket hyllade dikten från första sändningen av TV-showen Mellan Himmel och Jord kommer här igen:


Hej jag heter Axel Urled och är Tolv år gammal. Jag älskar ert program och för någon vecka sedan, när jag inte hade något att göra på ungdomsanstalten, så skrev jag en dikt. Min mamma tyckte den var fin och sa att jag skulle skicka in den till er, så här kommer den:

 

Låt oss baka tillsammans med bara bringor, låt oss sova i ett badkar med frukostflingor

Låt oss skiva en ost med en hockeyklubba, låt oss kalla Mona Sahlin: ”Din jävla subba”

Låt oss skriva en raplåt om tyska barn, låt oss virka en tröja av havreflarn

Låt oss dräpa en katt mot en vägg av kåda, låt oss ägna ett dygn åt att citera Yoda

Låt oss kalla varandra för Bengt och Lars, låt oss drabbas av extrema urinläckage

Låt oss vandra tillsammans mot solnedgången, låt oss sjunga låten om kalle på spången

Låt oss kasta ris på nån galen fåne, låt oss kärnvapenbomba det vidriga Skåne.

Låt oss förbjuda alla dessa usla rim, låt oss stänga igen munnen med superlim

Låt oss aldrig mer yttra ett diktat ord, låt mänskligheten leva i lycka mellan himmel och jord.


Melodifestivalen kan dö...

Överallt kan man fortfarande läsa om den där supertöntiga norrmannen som lyckades vinna fjanttävlingen... Jag blir så oerhört trött på det att en liten text formades i min hjärna:

Melodifestivalen, Vilket skämt, den borde snarare byta namn till musikdödarfestivalen, för det är precis vad den är. En festival som dödar allt vad musik innebär, och det som gör det hela ännu mer skrämmande är att låtarna tycks bli sämre för varje år. Hela grundidén med att vem som helst kan skicka in ett bidrag och kanske få vara med verkar ha dessutom vara som bortblåst. Nu finns det istället fyra låtskrivare som tillsammans står för hälften av tävlingens bidrag, vilket gör att alla låter likadant, fast värre och värre för varje år. 

Sverige verkar vara ett av de få länderna som inte insett att festivalen är ett enda stort skämt och alla svenskar verkar blunda för den bittra sanningen. På brittiska BBC till exempel, där sitter kommentatorn och driver friskt med både sitt eget lands, och alla andras, bidrag. Där har man insett hur det faktiskt ligger till: de senaste två åren har de konstigaste bidragen hamnat i topp i europafinalen.

Hela evenemanget kostar dessutom miljontals kronor, pengar som skulle kunnat användas till någonting vettigare, som att klä in hela SVT-huset i parmaskinka eller gravlax. Då skulle man i alla fall kunna få sig ett gott skratt istället för mardrömmar i all evig tid.


Melodifestivalen bör vi slänga åt helvete, bränna på bål eller sänka i en tokdjup försurad sjö. Det är det enda rätta att göra med en så ond sak som Schlagerfestivalen. För att verkligen förnedra tävlingen som förstör hela musikväsendet så tycker jag dock att vi först lägger in nådastöten och skickar ett skämtbidrag till finalen. Då kan vi åtminstone avsluta schlagerkapitlet på topp.


Alla minns vi väl när Lena ”PH” Philipsson sjöng ”Det gör ont”. Och hon vet inte hur rätt hon hade. Att lyssna på den eviga tuggummimusik som melodifestivalen innehåller gör verkligen ont. En totalt onödig smärta som vi enkelt skulle kunna bli av med. Så snälla, skicka Ipren-mannen till finalen så kan vi skratta oss till segern en sista gång, i denna evighetslånga följetång som inte är något annat än just en musikdödare.


Brödraskapet och Sauron är ju helt jävla pantade...

Efter att återigen ha kollat igenom den fullständigt lysande inledningsfilmen i Sagan Om Ringen trilogin igårkväll, så slog det mig och mina kamrater att både Sauron och hela brödraskapet är helt kokko.

Hur kommer det sig kanske ni undrar? Jo det ska jag tala om för er. Vi börjar med brödraskapet:

Varför i helvete tar man inte bara en av dom där ascoola örnarna och flyger till domedagsberget för att sedan bara släppa ner ringen? Örnarna är ju helt outstanding och ger ju till och med de där drakjävlarna, som låter helt fantastiskt jobbigt, smäll på käften. Hur svårt kan det egentligen vara? Det är ju bara att den gamle gubben Ganfalf viskar till sin fjärilskompis hur det ligger till: "vi ska sabba en ring för att förgöra all världens ondska och behöver en örn att flyga på, så vi kan droppa ner ringen i Domedagsbergets eldar, vilket av någon underlig anledning är den enda plats där ringen kan förstöras".

Men nej, istället ska man gå långt som fa-an genom riktigt risigt landskap, svinkyla och mörker. Tänk bara vad tur att Gandalf hade en liten lysande sten med sig in i Moria, annars hade ju brödraskapet fått gå igenom hela Moria genom att känna sig fram, och det hade nog tagit sin lilla tid.

Jävla puckon.

Än dummare är dock kanske Sauron. Han har gjort en ring som han kan styra hela världen med. Hittills verkar ju allt bra, Sauron kanske till och med anses som lite smart eftersom han utan minsta problem lyckas lura alla andra levande varelser. Vad han dock inte tänkte på var att precis alla vet om att det bara finns ett ställe där ringen kan förgöras, det tidigare nämna Domedagsberget. Ett berg där det finns en jättefin liten ingång så det bara är att knata in och släppa ringen i lavan, så den förstörs och aldrig någonsin mer kommer tillbaka. Hade det inte varit jävligt lätt att lösa Saurons lilla problem genom att bara sätta dit en dörr med ett lås, eller kanske en vaktande Orc utanför? Eller varför inte både och?

Mörkrets härskare... Jösses, han kan ju knappt göra någonting rätt...

RSS 2.0