Melodifestivalen kan dö...

Överallt kan man fortfarande läsa om den där supertöntiga norrmannen som lyckades vinna fjanttävlingen... Jag blir så oerhört trött på det att en liten text formades i min hjärna:

Melodifestivalen, Vilket skämt, den borde snarare byta namn till musikdödarfestivalen, för det är precis vad den är. En festival som dödar allt vad musik innebär, och det som gör det hela ännu mer skrämmande är att låtarna tycks bli sämre för varje år. Hela grundidén med att vem som helst kan skicka in ett bidrag och kanske få vara med verkar ha dessutom vara som bortblåst. Nu finns det istället fyra låtskrivare som tillsammans står för hälften av tävlingens bidrag, vilket gör att alla låter likadant, fast värre och värre för varje år. 

Sverige verkar vara ett av de få länderna som inte insett att festivalen är ett enda stort skämt och alla svenskar verkar blunda för den bittra sanningen. På brittiska BBC till exempel, där sitter kommentatorn och driver friskt med både sitt eget lands, och alla andras, bidrag. Där har man insett hur det faktiskt ligger till: de senaste två åren har de konstigaste bidragen hamnat i topp i europafinalen.

Hela evenemanget kostar dessutom miljontals kronor, pengar som skulle kunnat användas till någonting vettigare, som att klä in hela SVT-huset i parmaskinka eller gravlax. Då skulle man i alla fall kunna få sig ett gott skratt istället för mardrömmar i all evig tid.


Melodifestivalen bör vi slänga åt helvete, bränna på bål eller sänka i en tokdjup försurad sjö. Det är det enda rätta att göra med en så ond sak som Schlagerfestivalen. För att verkligen förnedra tävlingen som förstör hela musikväsendet så tycker jag dock att vi först lägger in nådastöten och skickar ett skämtbidrag till finalen. Då kan vi åtminstone avsluta schlagerkapitlet på topp.


Alla minns vi väl när Lena ”PH” Philipsson sjöng ”Det gör ont”. Och hon vet inte hur rätt hon hade. Att lyssna på den eviga tuggummimusik som melodifestivalen innehåller gör verkligen ont. En totalt onödig smärta som vi enkelt skulle kunna bli av med. Så snälla, skicka Ipren-mannen till finalen så kan vi skratta oss till segern en sista gång, i denna evighetslånga följetång som inte är något annat än just en musikdödare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0