Skillnaden mellan ketchup och ketchup

Det finns få saker som stör mig så mycket som folk som påstår att all ketchup smakar likadant. Jag menar, hur irriterande är det egentligen inte att fråga: "har ni ketchup", bara för att sedan få se en Felixflaska placeras mitt framför ögonen.

Heinz är den enda ketchup som verkligen förgyller en maträtt och gör sig förtjänt av att kallas baskrydda. Slotts är direkt äcklig och Felix ska vi inte tala om, för där har man till och med misslyckats med konsistensen. Felix röda sås är fylld med klumpar som påminner om små riskorn. Den både ser ut att vara och är vidrig. Heinz är milslångt före. Där har man lyckats kombinera alla de viktiga delarna i att göra en framgångsrik ketchup. Jag talar givetvis om egenskaper såsom: färg, fruktighet, sötma, konsistens och framförallt förpackning. För faktum är att om man bortser från det oerhörda bakslaget med den evigt superkladdande "kladdfria" ketchupflaskan så är Heinz förpackning klart mycket mer fördelaktig än både Slotts och Felix.

Felixflaskan verkar det knappast ha ägnats en tanke åt vid utformandet, mer än att den ska vara otransparent för att inte visa den alltför klarröda färgen på innehållet.

Slottsflaskan har däremot lyckats tack vare sitt misslyckande. Den har uppnåt någon form av kändisstatus endast genom att flaskan är så oerhört ful att man inte ens vill ta i den. Vid närmare eftertanke så är den så ful att man faktiskt undrar om flaskans form beror på något fabriksfel som sedan var för dyrt för att åtgärda, för man kan knappast ha valt den utformning som idag används.

Heinz däremot (om vi som sagt bortser från den värdelösa flaskan som nog egentligen var tänkt som blomspruta) har lyckats formge en perfekt flaska. Den lyckas, precis som innehållet, att kombinera alla viktiga egenskaper för en flaska för att lyckas. Den har en fin form, den är lätt att greppa, hålet i korken är lagom stort och den visar på ett mycket vettigt sätt upp innehållet på ett sådant sätt att det direkt börjar vattnas i munnen. När man dessutom för några år sedan ersatte det hemska plasthölje som fanns innanför korken, som tidigare endast kunde tas bort genom att sticka sönder det med en kniv, mot ett hölje som enkelt kan dras bort så har man uppnåt perfektion. 


För att summera det hela så kan man säga såhär: Ketchup är alltid ketchup om man ser till ordets betydelse. Men om man analyserar själva ketchupen så är det stor skillnad på ketchup och ketchup. Jag skulle faktiskt påstå att Heinz är den enda ketchupen som bör få tillåtelse att kallas för ketchup, eftersom de andra ketchupsorterna inte alls smakar som Heinz ketchup, som sätter standarden för ketchup, utan istället tomatsås. 

För att förtydliga det redan glasklara:

BRA







DÅLIG




DÅLIG


Kommentarer
Postat av: Anonym

Märket på ketchupen spelar ingen roll, det är äckligt hursomhelst. Äter hellre bergholms skrynkliga korvar än heinz tomatkervchup

2009-09-06 @ 23:52:49
Postat av: heinz

den är god.

2009-09-08 @ 17:52:15
Postat av: Anonym

Hahaha vad fan har du köpt för Felix ketchup med "riskorn" i? Kolla datumet nästa gång...

2009-09-20 @ 03:37:14
Postat av: Viktor Den Store

Det är inget fel på datumet. Det är bara att felix ketchup suger stenhårt. Den är värdelös och bör aldrig förtäras

2009-09-20 @ 03:44:51
URL: http://ettpaeron.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0