Topp 3: Rollpresationer berövade på Oscars

3. Russell Crowe - A Beautiful Mind

Jävlar vad bra Russell Crowe är. Han levererar alltid en riktigt bra rollprestation, oavsett vilken roll han spelar, men i den här filmen är han om möjligt bättre än vanligt. Han är helt magisk och skildringen av den schizofrena John Nash är en helt fantastisk. En Oscarsnominering blev det, men det borde ha blivit mer om han inte hade behövt fightas mot den oändligt talangfulle Denzel Washingtons bästa presatation någonsin i Training Day. Denzel vann till slut och Russell fick nöja sig med att endast ha blivit nominerad. En nominering som vilket annat år som helst skulle varit en given Oscar.

2. Michael Clarke Duncan - The Green Mile

Michael Clarke Duncan levererar knappast lika många högkvalitativa skådespelarinsatser som Russell Crowe gör, men i den här filmen dominerar han fullständigt. Han blev dock bestulen på sin Oscar av Michael Caine. Jag borde egentligen inte klaga, men alla vet ju redan hur bra Michael Caine är, och han hade ju redan en Oscar, så denna borde ha gått till Big Mike.

1. Sean Astin - Sagan om Konungens Återkomst

Sean Astins presationer i samtliga tre Sagan om Ringen-delar är fantasikt bra. Han behärskar sin karaktärs personliga utveckling på ett förträffligt sätt och blir bara bättre och bättre ju längre in i historier man kommer. I den tredje och sista filmen är han så oerhört bra att man verkligen önskar att man hade Samwise Gamgee som vän på riktigt. Men det förstod uppenbarligen inte akademin som helt valde att förbise denna underbara rollpresation. Inte ens en nominering fick Sean Astin, vilket även är anledningen till att han toppar den här listan. Jag hoppas att hela Hollywood skäms.


Bubblare:

Wilson - Cast Away


Det räckte inte riktigt hela vägen in på listan för Wilson, även om hans roll är rakt igenom briljant. Trots att han inte har en enda replik, eftersom han är en boll och bollar inte kan prata, så är han grym och tillsammans med Tom Hanks oerhörda talang blir Wilson en karaktär som är omöjlig att ogilla.

Kommentarer
Postat av: CARRO

LÄS DEHÄR OM DESSIE, HAHA SÅ PINSAMT!



http://typcarros.blogg.se/2009/september/hela-hon-ar-fejk.html#comment

2009-09-18 @ 17:25:31
URL: http://typcarros.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0