Nyinspelningen av We Are The World

 

Det har väl knappast undgått någon att ett helt gäng artister gått ihop för att stödja Haiti genom att göra en nyinspelning av den gamla klassikern We Are The World?


Jag lyckades inte heller slippa undan, trots att jag såhär i efterhand gärna hade velat. Jag såg videon och lyssnade på låten igår, och det var ingen behaglig upplevelse. Vilket praktfiasko. De flesta artisterna är så uppenbart urkassa på att sjunga så det mer känns som ett hån, både mot Haiti samt den gamla versionen, än ett försök att samla in pengar. Auto Tune, musikindustrins mest vidriga och spyframkallande uppfinning någonsin, används flitigt för att dölja den totala avsaknaden av talang. Men ändå lyckas man inte.


Låten börjar dåligt (katastrofuselt om man jämför med orginalet) för att sedan sakta men säkert sjunka mot botten. När den sedan sjunkit så lågt man någonsin trodde var möjligt, då kommer Wyclef Jean in i bilden, och plötsligt får ordet "dåligt" en helt ny dimension.


Han drar igång något helt sinnessjukt konstigt djungeltarzanvrål som får även den mest deprimerade personen i världen att vrida sig i gapskratt. Det går vid det här laget inte att tro annat än att videon är ett stort skämt. Men det är den inte.


Tyvärr är det dock inte slut här, för det är först efter Wyclef's totala urfuckning som det börjar bli riktigt, riktigt illa. Det är nu som Auto Tune börjar missbrukas å det grövsta, när artister som Lil' Wayne samt andra musikslaktande HipHop-fjantar får för mycket utrymme. Man går fullständigt berserk och totaldräper en av tidernas största musikklassiker, och man gör det utan att skämmas.


Det är inte utan att man fäller en tår när man jämför den här fruktansvärda monsterskapelsen med orginallåtens ljuva toner. Fantastiska talanger och underbara sångare såsom Bruce Springsteen, Bob Dylan, Stevie Wonder och inte minst Steve Perry har ersatts med folk som inte ens kan sjunga utan att ta till hjälp från datorer. Musikens "utveckling" är sannerligen skrämmande...


Kommentarer
Postat av: Bitterfittan

vad gör du denna tisdag? (:

2010-02-16 @ 15:00:12
URL: http://frokenbitterfitta.blogg.se/
Postat av: Vinglaset

så jävla bra =)

2010-02-16 @ 15:57:52
URL: http://vinglasets.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0