Topp3 - Svenska Reklamfilmer

Cut the crap. Direkt till listan!

3. Abba - Makrill på tub



Det finns många anledningar till varför den här reklamen är så bra. Dels så framhäver den ju den ädla förpackningen tub, som ju är den överlägset bästa förpackningsformen, men framförallt så är den så fruktansvärt genial. Det är en så briljant idé att någon nästan måste ha försökt öppna en makrillburk i bilen tidigare. Att de båda männen i bilen sedan ser riktigt lönnfeta ut i sina supersmå rallyhjälmar bidrar ju till att en redan rolig reklam blir hysterisk. Fantastic!


2. Ipren



Den första Iprenreklamen som mer eller mindre revolutionerade all efterkommande TV-reklam. För, ja nästan i alla fall, första gången hade någon lyckats göra en rolig reklam med en ytterst trallvänlig melodi. En toksuccé som till och med blev så populär att det en gång skrevs i TV-tablån när den skulle sändas. Iprenmannen är asful, störande och helt underbar. En riktigt, riktigt bra reklam!


1. Scandlines



Jag minns än idag första gången jag såg denna reklam. Upprepningshumorn föll mig verkligen i smaken och att den dessutom pågår längre än man trodde var möjligt gör det hela så oerhört bra. En helt galet funktionell idé som utan vidare information gör att man förstår på ett ungefär vad produkten som säljes innebär. Man visar helt enkelt på ett mycket intressant (egentligen urbota korkat och stendumt) sätt upp sin produkts absoluta styrka, och man gör det på ett väldigt roligt sätt. Synd bara att det har med Danmark att göra, annars hade detta varit den perfekta reklamfilmen!


Tröstpriser till Comviq reklamen när det lagas mat:http://www.youtube.com/watch?v=xfv1DzXkxj8
Samtliga Robert Gustafssons "fulöl"-reklamer: http://www.youtube.com/watch?v=DnL5b9dzecY
Och många andra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0