Topp 3: AOR Sångare

Då var det dags för ytterligare en lista, tillika ytterligare en lista över sångare. Denna gång är det de tre främsta sångarna i den omåttligt underskattade genren Adult Oriented Rock som ska koras. Let's begin:


3. Bobby Kimball - Toto


Toto har fått utmärkelsen världens mest samspelta band genom alla tider, men trots detta har inte skönsjungande Kimball alltid varit en medlem. Men trots ett 14 år långt uppehåll från bandet så kan ingenting ta ifrån Bobby Kimball att han är jävligt bra. Jag menar, har man gjort låtar som Africa, Rosanna och Hold The Line så ska man ha en plats på listan. När man dessutom har haft en ganska schysst porrmustasch genom alla år så försvinner ju alla eventuella tvivel som mot förmodan skulle kunna finnas kvar.

2. Brad Delp - Boston


Boston är för jävligt bra det vet vi alla. Bara låten More Than A Feeling är ju ett direkt övertydligt exempel på hur bra både Boston och Brad Delp är. Mannen verkar kunna sjunga hur höga toner som helst, och när han väl nått en så ljus stämma så att man tror att bara hundar kan höra det, ja då sjunger han ännu högre. Världen tappade en stor artist och en magisk sångare när Delp för snart tre år sedan valde att ta sitt liv. Han var sjukt cool!

1. Steve Perry - Journey


Listan var ju egentligen lite löjlig nu när jag tänker på det. Perry är helt överlägsen och inte bara den bästa sångaren inom AOR utan inom alla kategorier. Med ett oändligt register, helt sinnessjuk scennärvaro och en röstkontroll som ingen annan ens varit i närheten utav så är Steve Perry helt outstanding. Journey har blandat och gett lite genom åren. Ett antal riktiga panglåtar har spelats in, samtidigt som vissa låtar varit ganska platta och tråkiga. Steve Perry levererar dock konstant, och även i en tråkig låt så kan man sätta sig och njuta över toner som en människa inte borde kunna skapa utan tekniska hjälpmedel. Lyssna bara på magin som skapas 2:53 in i denna låt:
http://www.youtube.com/watch?v=17asoBYxhpk
Epic Steve Perry. Epic!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0