Saker att störa sig på - Del 2

Tänk dig att du sitter i skolan eller på din arbetsplats när någon får för sig att berätta en Bellman-historia. Tydligen skulle de två internationella deltagarna i berättelsetrion skryta om vems far som var bäst om det blev slagsmål. Det hela slutade med att den ene kom fram till att hans far var dubbelt så bättre än den andres, innan Bellman sa att hans pappa var Chuck Norris. PANG, märkte du också felet?

"Dubbelt så bättre"...
Det heter och kommer alltid heta "dubbelt så bra". Över huvud taget så hatar jag folk som inte kan använda det svenska språket på ett någorlunda korrekt sätt, men folk som säger "dubbelt så bättre" är fan värst av alla. Hör dessa människor inte hur fantastiskt fel det låter? Det är ju som att säga att "du är den sämstaste som finns", eller "Oj vad gott det ska bli med en potatisar till lunch". Till alla er muppar som skriver som om ni vore både döva och blinda: tänk efter innan ni skriver, och läs. Läs, läs, läs!

Ser ni fortfarande inte att "dubbelt så bättre" ser fruktansvärt fel ut så sluta då för hela mänsklighetens bästa att skriva. Kryp då istället in under sängen med diverse literatur om svensk grammatik och läs, läs, läs. Läs ända tills du fattat hur snett du måste ha hamnat i livet för att börja skriva "dubbelt så bättre", och kom inte ut innan du insett vilken fjant du varit. Kom inte ut innan du lovat  både dig själv och din omgivning att du aldrig kommer göra samma misstag igen. Att säga "dubbelt så bättre" är inte okej. Vi har bara ett språk, vårda det ömt.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Två tävlingar i bloggen :D Kika in!

2010-05-15 @ 22:08:50
URL: http://angeliiicaaaa.blogg.se/
Postat av: Emelie <3

Hej!

Nu har du Chansen att bli veckan blogg hos mig! Anmäl din blogg i kommentarerna . Tävlingen avslutas imorgon klockan 12.00



Kram // Ämmii

2010-05-17 @ 14:22:13
URL: http://ammis.se
Postat av: K A T T i S

fin blogg. :)

2010-05-17 @ 19:34:05
URL: http://onlykattis.blogg.se/
Postat av: kki

Litteratur stavas med 2 t ;)

vem är svenne nudå?! :D

kram

2010-07-07 @ 20:26:51
URL: http://kki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0