Konstigheter i Ankeborg

Alla älskar vi väl både Kalle Anka och resten av Ankeborgs invånare, men trots detta så verkar inte allting riktigt stå rätt till i Ankeborg. Det finns en hel uppsjö med helt ologiska eller direkt korkade saker som gör att mitt förtroende för serierna minskar drastiskt. Det är som om serieskaparna lagt så mycket tid till att skapa karaktärerna att man helt och hållet glömt bort att tänka logiskt, vilket gör att serierna visserligen ibland kan bli roligare, men allt som oftast blir det hela bara väldigt förvirrande om man funderar för mycket på det. Låt mig ta ett antal exempel:

  • Kalle Anka har aldrig någonsin på sig byxor förutom då han badar, då han mer än gärna klär sig i ett par vackra badbyxor. Vem fan kom på den här idén? En anka som aldrig har byxor får total panik om någon ser honom BADA utan byxor?! Ibland händer det dock att han badar i en T-shirt istället, men om han tar av sig denna och någon ser honom så täcker han ändå för sitt skrev i fullständig panik. Detta kan vara det mest ologiska faktum som någonsin konstaterats. Problemen med Ankeborgs konstigheter slutar dock inte här.

  • Musse Pigg bor i olika städer beroende på tidningens språk. Japp, så korkat är det. I de engelskspråkiga serierna bor Musse i staden Mouseton, men i Sverige bor han plötsligt i Ankeborg tillsammans med Kalle och hela det gänget. Logiken bakom detta? Ingen...

  • Kalle Anka är den enda Ankeborgaren med överdrivet grovt talfel. Helt ärligt, Kalles talfelsfräsande är bara sjukt irriterande och svårt att tyda, men trots detta verkar ingen i Ankeborg bry sig. Staden är ju överfull med folk, det måste väl finnas någon som kan ta på sig uppdraget att korrigera Kalles enorma talfel?

  • Kalle Ankas brorsöner är egentligen systersöner. Ja, du läste rätt. Knatte, Fnatte och Tjatte är egentligen inte alls Kalle Ankas brorsöner som det har påståtts i tusentals tidningar och serier. Istället är de tre små liven Kalles systersöner. Tittar man på det släktträd som finns visar det sig nämligen att det är Kalles syster som, tillsammans med en Anka vars ansikte är täckt av en papegoja(!), avlat fram dessa tre små ankungar. Detta till trots så envisas man fortfarande med att kalla Knatte, Fnatte och Tjatte för brorsöner, bara för att någon idiot inte kunde översätta engelskan bättre. Korkat: Ja. Logiskt: Nej.

  • Knatte, Fnatte och Tjatte byter färg precis hela tiden. Ytterligare en mycket korkad och lättkorrigerad ankeborgsbugg. Hur svårt kan det vara att bara bestämma att Knatte alltid ska ha röd keps, Fnatte alltid ska ha blå keps och Tjatte alltid ska ha grön keps? På detta vis ska det vara enligt Disney, men Egmont som ger ut Kalle-tidningarna i Sverige sket fullständigt i det. Istället så ska Knatte vara blå, Fnatte grön och Tjatte röd, men inte ens detta lyckades man göra rätt. För trots att Egmont verkar ha bestämt hur färgerna ska vara fördelade så blir det hela tiden fel ändå. Knattarna byter färg titt som tätt och helt plötsligt så har en dessutom blivit gul. Hur svårt kan det vara egentligen?

Vem är egentligen vem?

  • Björnligan är hundar. Namnet till trots så är Björnligan inte alls björnar utan hundar. Av någon underlig anledning så ville man ändå översätta Beagle Boys till Björnligan, och man fick på så vis försöka lösa det hela med att även översätta Björnligans fars namn till Björn Bandhund. Det hela blir bara smått förvirrande. Jag menar, hur många hundar heter egentligen Björn?

Som ni kan se är konstigheterna i Ankeborg oerhört många. Jag har bara skrapat lite på ytan och kommer definitvt att fördjupa mig mer i detta. Stay tuned för att läsa mer om när jag synar Ankeborg och dess folkliv i sömmarna!

Kommentarer
Postat av: hannah

Jag har blivit finalist på en blogg för att bli veckans blogg och nu vill jag ha lite hjälp med att rösta, vore jätte snällt ifall du ville rösta på min blogg! Jag är nummer två, rösta här: http://liivahliin.blogg.se/2010/may/24-maj-2010-veckans-blogg-finalisterna.html#comment

2010-05-25 @ 21:00:23
URL: http://hannahpernilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0