Superhjältarna som inte riktigt räckte till

I en stund av tristess (som vanligt) bestämde jag mig för någonting helt nytt. Jag kom helt enkelt fram till att det skulle vara en mycket bra idé att sitta och fundera ut förslag på superhjältar som skulle vara fullständigt värdelösa. Det visade sig snabbt att det finns en hel del om man låter fantasin skena iväg.

Korvkillen
Korvkillen hade definitivt ALDRIG kunnat besegra sin ärkefiende. Iklädd ett korvskinn, som ju givetvis absolut inte är anpassat för en människa med armar och ben, hade han till och med haft svårt att tygla sitt enda motmedel mot all världens ondska: Att kasta korv. Visst skulle han väl kunna få in en lyckoträff i ögat på skurken, men med tanke på en korvs utformning tvivlar jag på att detta skulle leda till mycket mer än en högst temporär smärta.

Sälsultanen
Alla arabers favorithjälte Sälsultanen räcker inte till han heller. Med sin superkraft att balansera en boll på nästippen och låta som ett säl skulle hans enda hopp vara att förvirra fienden så pass mycket att denne helt glömmer bort det brott som han/hon ursprungligen tänkte begå. Alternativt skulle han med den obligatoriska sälhandklappningen med raka armar kunna få in en mycket turlig smocka på sin fiende, men detta skulle nog mest kännas som en dubbel bitchslap, vilket ju givetvis inte sänker en fiende av klass. Andra liknande djurinspirerade typer i Superhjälteland, som exempelvis Pingvinen från Batman, skulle nog hånskratta åt vår stackars Sultan. Nej, att vara Sälsultanen kan inte vara kul.

Citrussprutan
Likt Batman har Citrussprutan inga riktiga superkrafter, utan har istället använt sitt omåttliga pengaförråd för att inhandla brottsbekämpande medel. Trots att den citrusdoftande dräkten säkerligen skulle vara både cool och funktionell så räcker det inte med ett vattengevär som sprutar ut en blandning av lime och citronsaft för att stoppa en skurk. Inte ens om geväret hade rejält bra tryck och en stor tank så hade det inte ingett en gnutta respekt i fiendeland. Även om han sprutade ner sina fiender så de blev helt (dyng)sura så hade han i bästa fall fått hoppas på att offret drabbas av hudirritation. Längre än så når inte Citrussprutan.


Det var allt för denna gång. På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0