Tre Solar är sämst

Igårkväll gick filmen Tre Solar på TV igen. Jag har försökt se den ett antal gånger, men i slutändan kommer jag alltid fram till att det är helt omöjligt att genomlida hela filmen. Den är bara för dålig för att vara på riktigt. Verkligen allting är ofattbart dåligt i Tre Solar, det är faktiskt så mycket som är dåligt så man knappt vet var man ska börja.

Först och främst så är ju hela historien sådär läskigt värdelös så man på allvar inte ens i sin fantasi kan föreställa sig hur någon kom på allt. Hur man lyckats lura in majoriteten av Sveriges "skådespelarelit" att medverka i filmen är därför lite av en bragd, för ingen människa med fungerande hjärna kan någonsin tacka ja till att medverka i en film med det manuset. Den enda rimliga förklaringen är att man betalat varje skådis ett oändligt berg med pengar, vilket skulle kunna förklara varför karaktärerna ser ut som de gör.

Karaktärerna i filmen är nämligen så fula så att det inte går att jämföra med någonting alls. Det är helt omöjligt. Perukerna ser ut att vara gjorda av dagisbarn som medvetet försökt utföra sitt arbete på sämsta sätt, och alla är dessutom klädda i kläder som inte ens skulle platsa i världens genom tiderna sämsta live rollspel. Budgeten måste helt enkelt tagit slut efter att skådespelarna anlitats, någon annan förklaring till varför alla är så fula kan jag inte tänka mig.

Tyvärr räckte det ju inte med att skådespelarna skulle vara omåttligt fula i varje scen i hela filmen. Varje replik skulle ju dessutom uppenbarligen levereras på det mest bedrövliga av sätt. Det finns inte en enda replik i hela filmen som är bättre än totalt jävla värdelös. Allt är som ett präktigt berg av avföring som vi tittar tvingas förtära trots att vi helst av allt bara vill stänga av filmen och slår sönder tvn med en slägga.

När man trodde att man stod på botten i det avgrundsdjupa hål som Tre Solar är, då gör Rolf Lassgård entre. Men inser nu att botten är ett väldigt relativt uttryck, för i och med Lassgårds intåg borrar, hackar och spränger sig Tre Solar nämligen ner till ett land som måste ligga långt under helvetets lågor. Han spelar över på ett sätt som gör att varje människa som deltagit i Vår Teater förtjänar en hel tvåplansvilla fylld med oscarsstatyetter.

Rolf Lassgård står för den kanske sämsta skådespelarinsatsen man någonsin har sett. Men Rolf har tur, för hans uselhet delas nämligen även av Mikael Persbrand och Kjell Bergqvist, som båda bidrar till att göra den redan så tydligt överväldigande kassa filmen ytterligare lite sämre.

Tre Solar är i mitt tycke världens sämsta film någonsin. Den är så dålig så att det faktiskt inte finns någonting bra med den. Det skulle väl möjligtvis vara eftertexterna, men så länge överlever man inte som tittare. Att stå ut med att fästa sina ögon på denna skitdåliga dynga i mer än fem minuter är en makalös bedrift. Man vill bara skratta åt eländet, men det är så eländigt att det tyvärr inte är möjligt. Istället så skäms man över att dela samma nationalitet som människorna som gjorde den här filmen. För när man tänker efter är Tre Solar nog inte bara världens sämsta film. Den är så mycket sämre än så. Den är världens sämsta skapelse alla kategorier. Den är sämre än krig och svält tillsammans. Blä.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0