Wrestling...

Under min vistelse i Dubai tittade jag en del på TV av den enkla anledningen att rörliga bilder alltid fascinerar, oavsett i vilket land man befinner sig. Precis som i typ alla länder utom Sverige så visades ganska ofta wrestling på TV, vilket verkligen fångade mitt intresse.

Det som intresserar är nämligen hur fan folk kan vara intresserade av detta. Wrestling är verkligen obeskrivligt uselt och på alla sätt helt värdelöst. Fejkade och dåliga matcher med uppgjord utgång som man dessutom lagt in en extremt förutsägbar handling till. Hur fan kan folk titta på detta? Det finns så mycket som är helt obegripligt med wrestling så det knappast går att förstå.

Först och främst, tycker folk att slagsmålen ser äkta ut, och det är detta man imponeras av? Detta är ju föga troligt eftersom slagsmålen går ut på att de två slagskämparna svingar sina överdrivet stora armar så att de är milslångt ifrån att träffa motståndaren, och om de mot förmodan träffar är det ett löst inbromsat slag med underarmen som levereras. Detta medför med stor säkerhet att den "träffade" flyger som en vante rakt ner i det mjuka golvet där han sedan ligger och vilar sig i dryga trettio sekunder. Ibland hinner han inte vila så länge eftersom han kan råka ut för ett grepp som mer än någonting annat påminner om ett blöjbyte.

Detta blöjbyte avslutas alltid med att människan som skulle få en ny blöja gör en "kick out", vilket innebär att man sprattlar till med benen på ett sätt som påminner om en döende fisk. Sedan ligger båda kombatanterna och vilar sig med ryggarna mot varandra. Precis som man absolut skulle göra i en riktig fight, eller? Knappast troligt, men publiken älskar det ändå. Och inte fan är det bara publiken som älskar det. Det finns ju även kommentatorer som blir helt vilda.

Hur man kan bli helt vild över att kommentera en match som är både på låtsas och på förhand uppgjord är helt bortom mitt förstånd. Att kommentera wrestling känns på många sätt som det mest förnedrande man kan göra i kommentatorsvärlden. Det är sannerligen ett jobb för folk som verkligen inte kan få kommentera någonting annat, inte ens schack eller damernas landhockey i OS.

Fast det finns faktiskt ett jobb som är sämre. Att vara wrestlingdomare är det givna svaret. För detta yrke är ju verkligen helt meningslöst, då det knappast behövs en domare i en sport som saknar riktiga regler, inte är på riktigt och dessutom är uppgjord redan på förhand. Stackars, stackars människor...

Wrestling kombinerar verkligen det sämsta av två världar. Människor som är för dåliga för att hålla på med riktig idrott har sökt sin tillflykt till skådespeleriet, men tyvärr är alla för dåliga även här. Därför har de kombinerat sin otillräckliga talang för idrott med sin ännu mer otillräckliga talang för skådespel. Det blir ett fullständigt, omåttligt, gränslöst platt fall av alltihop. Hur detta fruktansvärt meningslösa skit kan locka en så stor publik över hela världen är både läskigt och pinsamt på samma gång. Det är som att varenda människa fastnat i något helt sjukt wrestlinggrepp som gör att ingen kan slita sig från fenomenets uselhet. Ett grepp som folk inte ens kan komma loss ifrån med en "kick out". Usch, jag skäms när jag ser det...



Kommentatorerna flippar ur totalt när den usla skådespelaridrottaren gör en kick out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0