Bo Ko?

När vi ändå nyligen behandlade ämnet fantasivärldar och tecknade karaktärer kan vi lika gärna dröja oss kvar ett tag till. Vi byter dock Ankeborgs mysiga gator mot ett djur som med stor sannolikhet hade funnits på Farmor Ankas gård om han hört till Ankeborgsinvånarna. Bo Ko. Det är nämligen någonting med den gode Bosse som inte stämmer, något som verkligen inte står rätt till. Han är nämligen en ko. Han är en ko. Han. Ko. Fattar ni?



Hur i helvete kan ett hondjur ha blivit en hane? Bo Tjur hade möjligtvis varit rimligt, men Bo är en ko. Och en han. Det stämmer ju inte för fem öre. Vad som stämmer ännu mindre är när man försöker googla sig till en lösning på problemet och får fram att Bo Ko är en oxe. Hur ska nu detta gå ihop? Bo Ko, som är en karaktär med ett mansnamn, är, sitt efternamn till trots, en oxe?

Detta hade jag trots allt kunnat acceptera, det hade ju kunnat vara ännu en i raden av översättningsklanterier, om det inte vore för det faktum att Bo Ko ser ut exakt som den stereotypa kossan. Han är ju som tagen direkt från bregottfrabriken.

Nej, barnprogrammen var bättre förr. Vad som dock inte var bättre förr var översättningarna samt förmågan till logiskt tänkande. Bo, vad är du för något egentligen?!

Kommentarer
Postat av: Ida

Haha! Helfestligt.. Men har du sett filmen "Barnyard"?

Där har tjurarna juver. :p Ta en titt den är rolig :)

2012-02-23 @ 21:08:44
URL: http://askogmansion.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0