En mystisk musikvideo om en mystisk kvinna



Den senaste tiden har jag av nostalgiska anledningar poppat Peter Andre's 90-talshit Mysterious Girl som aldrig förr. Vi kan ju alla direkt enas om att låten antagligen är den bästa som någonsin har gjorts genom alla tider (eller?). Den är delikat som en delikatoboll. Videon däremot, ja det är en helt annan historia. Men, för att ta reda på vem denna mystiska flicka är, så har jag trots allt gett videon en ärlig chans.

Peter Andre väljer att ta oss med till ett tropisk paradis, vilket ju är en ganska trevlig plats. Jag vet inte riktigt varför vi befinner oss i tropikerna i videon, men den mystiska flickan bor väl antagligen där. Det är i alla fall min högst personliga gissning. Dessutom så betalade säkert skivbolaget resan, så då kan man tänka sig att Peter Andre slog på stort.

Den trevliga stämningsskapande miljöbilden försvinner dock tämligen fort, och efter fem sekunder börjar sången. Det är dock inte Peter Andre som sjunger, utan en underlig afrikan med en frisyr som ingen någonsin kan ha uppskattat. Han har nämligen satt upp sitt hår i ett antal små fula korvar som sitter slumpvis utplacerade över hjässan. Vi kan även notera att han ser väldigt svettig ut, men snart märker vi att så inte är fallet.

Peter Andre kommer slutligen in i videon, och vi inser nu att det som såg ut som svett istället var olja, för alla män i videon har nämligen oljat in sig till oerhört överdrivna nivåer. Peter Andre har en ganska imponerande kropp, vilket han tyvärr är alltför medveten om. I hela videon står han därför inoljad, bakåtlutad för att spänna magmusklerna och avklädd på ett eller annat sätt. Han varierar någon typ av uppknäppt baseball-jacka med att ha en uppknäppt jeansskjorta, eller ibland helt bar överkropp. Han är dock aldrig helt naken på överkroppen, eftersom han täcks av flera liter olja som glänser i den gassande solen.

Videon fortsätter sedan med den avklädde inoljade sångaren, men vi får även se bilder på den omåttligt medelmåttiga mysterious girlen. Hon är lite av en besvikelse, men Peter Andre älskar henne ju tydligen, så det får väl vara okej. Såhär långt är videon faktiskt ändå helt klart godkänd, även om den känns en smula kladdig tack vare det överdrivna användandet av babyolja. Det finns dock en del i videon som gör att den känns mycket, mycket underlig. Inte så underlig att det förtjänar ett blogginlägg, men jag hade inget vettigare att skriva om, så det blev ett inlägg ändå.

Av någon konstig icke modemotiverad anledning så har Peter Andre även jeans på sig, vilket till en början inte är så underligt. Underligt blir det först när Peter Andre i flertalet klipp står ute i havet, fortfarande iklädd sina härliga jeans. I havsklippen har mannen med korvfrissan och Peter dessutom fått sällskap av en tredje spänniskille. Vem han är har man absolut ingen som helst aning om, men han plaskar lekfullt i vattnet med de andra pojkarna, så man får väl anta att de är bästa vänner alla tre.

Efter en semester i tropikerna på ungefär 3,5 minuter så är låten slut. Vi har äntligen fått svar på frågan vi ställt oss ända sedan 90-talet, nämligen vem den där mystiska flickan är. Men besvarandet av denna fråga lämnar oss endast med en ny fråga. En fråga som är ett mycket, mycket större mysterium: Vem fan badar i jeans?!

Kommentarer
Postat av: Elise

En annan underlig grej är ju när den mystiska bruden rullar runt vid strandmynningen med klänning och utsläppt blött hår.. Vem fan uppskattar sand så mycket?

Svar: Sannerligen mystiskt...
Viktor Den Store

2013-04-04 @ 07:15:34
URL: http://Furelisen.blogspot.com
Postat av: JP

Underligt så det förslår. Men det finns ju många underliga musikvideor.

Svar: Det finns det helt klart. Borde kanske börja blogga om fler sådana...
Viktor Den Store

2013-04-09 @ 17:58:21
Postat av: JP

Tycker jag absolut.

2013-04-09 @ 20:20:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0