Wyclef Kjells tabbar #2

I kvarteret där jag växte upp så var vi tillräckligt lyckligt lottade för att ha ett eget garage. Detta garage var av den modell där man själv öppnar dörren genom att dra den utåt och uppåt, varpå dörren åker in i garaget och bildar vad man skulle kunna kalla ett andra innertak. Detta garage var överfyllt med spännande saker, såsom skidutrustning, golfklubbor, pingisbord, verktyg och oändligt mycket skit. Ibland använde vi i familjen dock garaget som det är avsett, nämligen som bilförvaring, och det är här Wyclef Kjells nästa tabbe kommer in i bilden.

Det var en härligt solig helgmorgon, och familjen Jansson var nyligen hemkommen från en skidsemester. Wyclef Kjell hade varit uppe med tuppen för att spela hockeybockey (typ en blandning mellan bandy och ishockey), och nu när klockan började närma sig 09:00 på morgonen var han redan på väg hem i sin vackra bil. Eller ja, vacker och vacker. Vackrare hade den faktiskt varit, för eftersom familjen nyligen varit på skidsemester täcktes taket av en stor takbox, där vi under semestern hade förvarat skidorna.

Wyclef Kjell skulle efter sin hemkomst från hockeybockeyn parkera bilen i garaget, så han svängde vant in på garageuppfarten. Väl där stannade han, hoppade ur bilen för att öppna garageporten, och vandrade sedan tillbaka till den fyrhjuliga kärran. Allt detta gjorde han utan att ens skänka en tanke till den stora svarta låda som gjorde bilen avsevärt högre.

Han gasade på för kung och fosterland för att så stiligt som möjligt aggressionsparkera bilen i garaget, och det gick givetvis precis så dåligt som ni alla nog redan räknat ut att det skulle göra. Han kom inte ens halvvägs in i garaget innan ett högt skrapande ljud uppenbarade sig från ovan. I flera decimeter skrapade den stora takboxen mot garageporten i taket. Det var först nu han insåg att takboxen fortfarande var på bilen, ett misstag som skulle stå honom dyrt.

Som vilken människa som helst så försökte Wyclef Kjell nu rädda sig från den pinsamma situationen genom att backa ut innan någon skulle se hans smått bisarra fadäs. Det gick givetvis inte alls. Hur mycket han än försökte så fick detta trick om möjligt bara motsatt effekt, eftersom garagedörren stängdes genom att dras bakåt. Följden av detta blev alltså att han bara satt mer fast ju längre han försökte backa. Paniken som infann sig blåste genast bort det tidigare så lugna morgonhumöret, samtidigt som svetten började lacka i pannan på stackars Wyclef Kjell. Det här kunde han inte lösa på egen hand.

Vad gör man då om man lyckats köra fast hela bilen i garaget tidigt en helgmorgon, på ett sätt som man själv inte är intellektuellt kapabel till att lösa under rådande omständigheter? Jo, man går givetvis till sin smarta granne. Denna granne var inte vilken granne som helst, utan problemlösningarnas mästare himself. Vi kallar honom Matz. Matz kom ut iklädd morgonrock, trött som aldrig förr eftersom Wyclef Kjell väckt honom ur en välbehövd skönhetssömn. Han tittade suckande på spektaklet framför honom samtidigt som han smekte sin blanka flint.

- Ta ur luften ur däcken.

Planen var genial i all sin simpelhet. Ingen luft i däcken gör ju självklart att bilen blir lite lägre. Det var värt ett försök, och några minuter senare så stod bilen där, utan luft i däcken, men med ett efterlängtat avstånd mellan takboxen och garagedörren. Det fungerade!

Adrenalinet och glädjen pumpade i Wyclef Kjells ådror när han till sist lyckades backa ut bilen från sin tidigare fångenskap. Nu återstod bara ett problem. Hur skulle han få tillräckligt med luft i däcken för att kunna köra till närmaste mack, där han sedan skulle kunna pumpa i resterande luft? Återigen kom Matz till undsättning, när han påminde Wyclef Kjell om att en annan granne var taxichaufför till yrket, och att han hade en handpump.

Så kom det sig att Wyclef Kjell fick spendera hela helgförmiddagen med att för hand pumpa upp däcken till sin bil. Det dröjde inte länge innan ryktet om varför han tvignades göra detta hade spridits till samtliga i hela kvarteret. Ännu en legend om Wyclef Kjells biltabbar hade fötts...

Kommentarer
Postat av: Amanda

Tusen tack för dagens stora skratt! Underbart rolig tabbe :)

Svar: Det var så lite så! :)
Viktor Den Store

2013-04-30 @ 09:41:32
Postat av: Amanda

Btw, skulle du någonsin få idétorka vad gäller eventuell present till far din så skulle jag föreslå en kompressor ;)

Svar: Är inte det dyrt? :O
Viktor Den Store

2013-04-30 @ 09:44:40
Postat av: Annelie

hahaha an en gang ett gott skratt. Har oversatt WyclefKjells bravader till engelska sa att min sambo fattar varfor jag skrattar sa mycket nar jag laser en rosa blogg. Han halsar och tackar:))

Svar: Haha hälsa tillbaka! :)
Viktor Den Store

2013-04-30 @ 22:10:54
Postat av: Anonym

hahahaha så jävla skön!

Svar: Wyclef Kjell är kingen! :D
Viktor Den Store

2013-05-01 @ 10:00:21
Postat av: Amanda

Kostar några tusenlappar, men det är guld värt att ha i garaget :)

Svar: Får se vad han får nästa födelsedag då. Tyvärr har han inget eget garage längre, utan bara en garageplats i ett jävligt stort garage, så det kan bli svårt :(
Viktor Den Store

2013-05-01 @ 18:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0