Svenska skådespelare är hopplösa

Att skådespela är sannerligen ingenting som är enkelt. Det krävs en fantastisk talang som väldigt få har, men precis som inom vilket annat yrke som helst så finns det små guldklimpar. I Sverige verkar detta guldklimpsfenomen dock knappt finnas vad gäller skådespelare, för i regel är nästan alla helt värdelösa.

Det stora problemet med svenska skådespelare är att de konstant spelar över något så oerhört så att man undrar vad de håller på med. Det är som om de inte riktigt förstått skillnaden mellan att spela teater och att skådespela på film. På en teater kan jag förstå att man överdriver allting för att människorna på rad 200 på den översta balkongen längst in i hörnet ska kunna se, men på film hamnar alla lika långt bort som kameralinsen. Det är för det mesta närmare än de människor som hade suttit på första raden om det var en teater, och ändå så spelas det över och överdrivs till tusen.

Helena Bergström är ett exempel på en typiskt överspelande och överartikulerande skådespelerska som inte passar i filmens värld. Trots detta är hon med lite här och var. Detta beror självklart på att hennes make Colin Nutley regisserat hälften av filmerna hon varit med i, vilket gör att hon automatiskt får en roll trots sin bristande förmåga. Av någon anledning tycker vi dock att detta duger för svensk film, vilket givetvis gör att majoriteten av all film som produceras i vårt avlånga bananland blir riktigt dålig.

Det finns dock människor som lyckats ta sig ända bort till Hollywood utan att övertyga på något som helst vis. Noomi Rapace gjorde en godkänd insats i en eller ett par Stieg Larsson-filmer, varpå hon verkar ha skickats med katapult till Hollywood där hon nu spelar över som aldrig förr. I varje film skriker hon sig hes och pratar engelska som till synes blir sämre och sämre för varje scen.

Det är en tröttsam historia som borde raderas bort. Engelska skådisar som klarar av att gå från teater till film finns det gott om, varför kan då inte svenskarna lyckas? Någon borde lära människor som Helena Bergström att sluta spela teater när de skådespelar på film. Det är nämligen inte samma sak, och missar man den lilla detaljkunskapen så kan en hel film förstöras. Det tror jag inte ens att Colin Nutley vill...

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Det är mycket du inte gillar va? :P

Svar: Ja, det är ju meningslöst att gå omkring och gilla allting. Då försvinner ju innebörden av att verkligen tycka om någonting!
Viktor Den Store

2013-07-16 @ 00:37:56
URL: http://www.becci.devote.se
Postat av: Rebecca

Haha, så sant.

2013-07-16 @ 19:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0